Stilling:

Førsteamanuensis knyttet til forskningsgruppen "Samspill dyr - mennesker - antrozoologi"

Søknadsfrist 08.03.2019

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for samfunnsvitenskap er det ledig en midlertidig 20% stilling for perioden 01.07.19-31.12.21 som prosjektkoordinator (førsteamanuensis) for et samarbeidsforum for forsknings- og utviklingsarbeid om dyreassisterte aktiviteter og grønne velferdstjenester. Prosjektet er forankret i forskningsgruppen “Samspill dyr- mennesker Antrozoologi” med medlemmer fra Fakultet for humaniora og pedagogikk, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap og Fakultet for samfunnsvitenskap, NORCE og Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder. Stillingen som prosjektkoordinator vil være formelt knyttet til Fakultet for samfunnsvitenskap, Institutt for sosiologi og sosialt arbeid. Arbeidssted er Kristiansand.

Arbeidsoppgaver

Stillingen er knyttet til et samarbeidsforum under etableringen (et prosjekt) som har som siktemål å bidra til økt kompetanse innenfor feltet «Samspill mellom dyr og mennesker (antrozoologi) og grønne velferdstjenester». Målsettingen er blant annet å

  • utvikle forsknings- og utviklingsprosjekter i samarbeid med lokale og regionale aktører
  • utvikle relevante emner/studietilbud i samarbeid med praksisfeltet
  • formidle forskningsrelevant kunnskap om dyreassisterte aktiviteter og grønne velferdstjenester

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Den som tilsettes må ha doktorgrad fra et norsk eller akkreditert utenlandsk universitet, fortrinnsvis innenfor det aktuelle fagfeltet. Vedkommende må kunne dokumentere faglige kvalifikasjoner på høyt nivå innenfor vesentlige deler av fagfeltet. Gode norskkunnskaper, skriftlig og muntlig er en forutsetning.

Kompetanse og vitenskapelig publisering innenfor fagfeltet er påkrevet. Erfaring fra undervisning og annet formidlingsarbeid er sentralt.

Ønskede kvalifikasjoner

Vi ønsker en medarbeider som kan være med å videreutvikle og stimulere forskning og undervisning på dette fagområdet i nært samarbeid med offentlige og private aktører i praksisfeltet. Det vil bli lagt vekt på evne til å initiere og lede forsknings- og utviklingsarbeid. God kjennskap til og helst erfaring fra forskning om Inn på tunet er ønskelig. Erfaring fra deltakelse i nordiske og internasjonale nettverk vektlegges.

Personlige egenskaper

Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt. Det vil også bli lagt vekt på samarbeidserfaring og samarbeidsevner.

Vi tilbyr

  • spennende arbeidsoppgaver på et fagfelt der UiA ønsker å bygge opp kompetanse
  • en stilling med muligheter for å være med å utvikle prosjekter i samarbeid med aktører i praksisfeltet
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud

Mer om Universitetet i Agder som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.510, kode 1011 førsteamanuensis, kr. 544.400 – 682.200 bto pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Universitetet i Agder er en IA-virksomhet.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder. Mer om universitetet som arbeidsplass https://www.uia.no/for-ansatte/ditt-ansattforhold

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • cv
  • attester og vitnemål
  • liste over publikasjoner og andre relevante aktiviteter
  • vitenskapelige arbeider (inntil 10)

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan vurdere søknaden dersom vedlegg mangler. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • instituttleder Hilde Terese Drivenes Johannessen, tlf. 38 14 11 49, e-post: hilde.johannessen@uia.no
  • professor Anne Marie Støkken, tlf. 38 14 16 37, e-post anne.m.stokken@uia.no

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • seniorrådgiver Inger-Lise Myrvold, tlf. 38 14 17 65, e-post inger.l.myrvold@uia.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS