Ledig stilling ved Universitetet i Agder

Førsteamanuensis i sosialt arbeid

Søknadsfrist 02.04.2019

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder er det ledig fast 100% stilling som førsteamanuensis i sosialt arbeid knyttet til Fakultet for samfunnsvitenskap, Institutt for sosilogi og sosialt arbeid. Arbeidssted er Campus Kristiansand. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Institutt for sosiologi og sosialt arbeid har i dag utdanningsløp på bachelor- master- og ph.d.-nivå innen sosiologi og sosialt arbeid og jobber også aktivt med lærerutdanning. Høsten 2019 starter vi opp en femårig masterutdanning i barnevern. Vi ønsker en medarbeider som kan være med å videreutvikle og stimulere forskning og undervisning på instituttet.

Arbeidsoppgaver

Instituttet søker førsteamanuensis innenfor fagområdet sosialt arbeid. Stillingen vil være knyttet til profesjonsutdanningene innen sosialt arbeid med særlig vekt på disse utdanningenes kjernefag. Utvikling, undervisning og forskning innenfor disse fagfeltene vil være sentralt.

Den som ansettes vil bli en del av fagmiljøet ved Institutt for sosiologi og sosialt arbeid. Det forutsettes at vedkommende støtter opp om instituttets faglige satsinger og oppbyggingen av fagmiljøet for øvrig ved å styrke forskningen på ett eller flere av instituttets forskningsområder, herunder områder som er relevante for sosialt arbeid og/eller barnevern. Den som tilsettes vil få sine arbeidsoppgaver tilknyttet instituttets studietilbud, og må påregne undervisning på både bachelor- og masternivå. Den som tilsettes må videre kunne bidra til langsiktig utvikling av forskningsmiljøet, og forventes også å bidra til å skaffe eksterne forskningsmidler til instituttet.

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Den som ansettes i stillingen må kunne dokumentere:

  • vitenskapelig kompetanse på minimum doktogradsnivå
  • kompetanse og kvalifikasjoner innen sosialt arbeid
  • relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning. Søkere som ved tilsetting ikke kan dokumentere slik basiskompetanse, må skaffe seg dette i løpet av to år, eventuelt gjennomgå UiAs kurs i universitetspedagogikk

Søkere med annen utdanningsbakgrunn kan vurderes, slik som pedagogikk, psykologi og sosiologi. Det vil da bli krevd at søkers doktorgrad og forskning omhandler tema med direkte relevans for sosialt arbeid. I slike tilfeller vil kjennskap til feltet fra egen praksis tillegges vekt.

Følgende vil bli vektlagt:

  • evne til å initiere og lede forsknings- og utviklingsarbeid.
  • kjennskap til feltet fra egen praksis
  • vitenskapelig publisering og erfaring fra forsknings- og undervisningsledelse
  • kompetanse og spesialisering i forhold til behovet ved instituttets profesjonsutdanninger

Arbeidsspråket er norsk og den som tilsettes må ha kjennskap til den nordiske velferdsmodellen. Den som ansettes må beherske norsk eller annet skandinavisk språk. Norsk er det primære undervisningsspråket. Gode engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig, er en forutsetning.

Ønskede kvalifikasjoner

Ved rangering av søkerne vil det legges vekt på søkernes kompetanse og spesialisering i forhold til behovet ved instituttets profesjonsutdanninger herunder sosialt arbeid i velferdstjenester som NAV, barnevern, rusomsorg og psykisk helse.

Personlige egenskaper

Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt. Det vil bli lagt vekt på samarbeidserfaring og samarbeidsevner.

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • en stilling med utviklingsmuligheter i et mangfoldig miljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Mer om Universitetet i Agder som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.510, kode 1011 førsteamanuensis, kr. 544.400 – 682.200 bto pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Universitetet i Agder er en IA-virksomhet.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder. Mer om ansttelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • cv
  • attester og vitnemål
  • liste over publikasjoner og andre relevante aktiviteter
  • vitenskapelige arbeider (inntil 10 eller 15)

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan vurdere søknaden dersom vedlegg mangler. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • instituttleder Hilde Terese Drivenes Johannessen, tlf. 38 14 11 49, e-post: hilde.johannessen@uia.no
  • professor Solveig Botnen Eide, tlf. 38 14 16 09, e-post solveig.b.eide@uia.no
  • studieprogramleder Jorunn Gjedrem tlf 951 96 719, epost: jorunn.gjedrem@uia.no

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • seniorrådgiver Inger-Lise Myrvold, tlf. 38 14 17 65, e-post inger.l.myrvold@uia.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS