Stilling:

Førsteamanuensis i bygningsteknologi ved Institutt for bygg-, energi- og materialteknologi

Søknadsfrist 8. februar 2019

UiT - Norges arktiske universitet

UiT - Norges arktiske universitet er verdens nordligste universitet med 3500 ansatte og 16000 studenter. Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fakultetet) driver utdanning, forskning og formidling innen ingeniørvitenskap og teknologi. Gjennom forskning og utdanning vil vi være en drivkraft i utviklingen av framtidas næringsliv og samfunn, med et særlig fokus på nordområdene. Fakultetet har hovedsete i Narvik, men tilbyr også utdanninger i Tromsø, Alta, Bodø og Mo i Rana. Fakultetet har ca. 200 ansatte fordelt på fem institutter og tre administrative seksjoner.


Les mer på våre nettsider.

Ved UiT - Norges arktiske universitet i Narvik er det ledig en fast 100% stilling som førsteamanuensis. Stillingen er tilknyttet Institutt for Bygg-, energi- og materialteknologi (IBEM).

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Søknaden sendes elektronisk på søknadsskjema som ligger på www.jobbnorge.no.

Stillingens tilhørighet

Stillingen er lagt til Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi i Narvik, Institutt for bygg-, energi- og materialteknologi (IBEM).

Kjernevirksomheten ved instituttet er utdanning, forskning og formidling innenfor byggrelaterte ingeniørfag. Instituttets overordnede målsetning er å bidra til bærekraftig utvikling av landsdelen og nordområdene. Vi leverer ingeniørfaglig kompetanse til bygg- og anleggsnæringen på nasjonalt og internasjonalt nivå og vi har en sterk kobling til næringslivet i landsdelen. Instituttet er lokalisert i Narvik, men tilbyr desentralisert ingeniørutdanning både i Alta og Mo i Rana, samt nettbaserte utdanninger. Instituttet har 450 studenter.

Stillingens forsknings-/arbeidsområde

Den aktuelle stillingen er administrativt knyttet til IBEM. Stillingen er faglig knyttet mot bachelorstudiet Bygg.

Stillingen skal i hovedsak bidra til å dekke undervisning og veiledning, samt deltakelse i FoU-virksomhet innenfor ett eller flere av følgende områder:

  • Vann- og avløpsteknologi (VA-teknikk)
  • Vegteknologi

Utdypende informasjon om fagene som det i dag blir gitt undervisning i, finnes på instituttets hjemmeside. Det arbeides kontinuerlig med nyutvikling og forbedring av emner som grunnlag for nye og eksisterende studieretninger og ytterligere spesialisering.

Til stillingen hører rett og plikt til å drive FoU arbeid i samsvar med det som er vanlig ved universiteter i Norge. FoU-arbeidet ved instituttet er i hovedsak organisert i egen FoU-gruppe. Den som tilsettes vil bli tilknyttet forskningsgruppen «Building, energy and material technology research group (BEaM)», dersom dette faller naturlig, med utgangspunkt i fagområde og interesser samt instituttets FoU-strategi.

Kvalifikasjonskrav

  • Den som ansettes må ha kunnskap på minimum phd-nivå innenfor ett eller flere av nevnte fag, jmf. krav til utdanning nedenfor.
  • Kompetanse innen begge fagfelt vil bli vektlagt.
  • Det er en fordel om søkeren har bransjeerfaring fra entreprenør eller rådgivende virksomhet innen bygg- og anleggsbransjen.
  • Nyutdannede med phd-grad vil bli vurdert.
  • Søkeren må beherske norsk eller annet skandinavisk språk flytende, skriftlig og muntlig.
  • Søkeren må ha gode kunnskaper i engelsk.

Søkeren bør være fortrolig med relevante dataverktøy innenfor aktuelt fagområde.

Den som tilsettes må i tillegg påregne ivaretakelse av oppgaver ifm. gjennomføring av hovedoppgaver ved programområdet, samt aktiv deltagelse i områdets øvrige aktiviteter. Den som tilsettes vil være ansvarlig for at dette gjennomføres i samsvar med til enhver tid gjeldende retningslinjer for universitetet.

IBEM har et nært samarbeid med bygg- og anleggsbransjen. Dette nære samarbeid skal videreutvikles og vedlikeholdes slik at studiet kan tilfredsstille byggenæringens behov. Det forutsettes at den som tilsettes bidrar til dette arbeidet.

For tilsetting som førsteamanuensis kreves:

  • norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad, eller
  • kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet
  • dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning

Kvalifikasjonene til den som søker vil bli vurdert av en sakkyndig komite.

I tillegg må søkeren kunne dokumentere pedagogisk kompetanse i form av å ha utviklet en godkjent pedagogisk mappe. For nærmere informasjon om krav til pedagogiske kvalifikasjoner, se egen nettside om universitetspedagogikk.

Personlig egnethet tillegges vekt.

Arbeidsvilkår

Ved UiT skal fordelingen av arbeidstid være fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag.

For nærmere informasjon vises til Retningslinjer for fordeling av arbeidstid for ansatte i undervisnings- og forskerstillinger.

Fast tilsatte i stilling som førsteamanuensis har rett til å søke om forsknings- og utviklingstermin med lønn, jf. Retningslinjene for fordeling av FoU-termin.

Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen sitt eget fag og for universitetet som helhet.

Vi kan tilby

  • Et godt arbeidsmiljø
  • Meget gode faglige utviklingsmuligheter
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings- og låneordninger i Statens Pensjonskasse

Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av det skriftlige materialet den får seg forelagt av søkerne, og betenkningen som er utarbeidet for stillingen.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen. Det vil også bli avholdt prøveforelesning.

Dersom det ikke melder seg kvalifisert søker til stillingen, kan det bli aktuelt med midlertidig tilsetting for inntil 3 år, jf. Statsansatteloven § 9 og universitets- og høgskolelovens § 6-5, 1. ledd. Dersom søkeren ikke har nødvendige pedagogiske kvalifikasjoner, må søkeren innen utløpet av en 3-årsperiode få godkjent pedagogiske kvalifikasjoner gjennom å ha utviklet en pedagogisk mappe. Tilsettingen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Kjønnskvotering:

UiT ønsker å øke kvinneandelen i vitenskapelige stillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifisert vil Universitetet rangere kvinner foran menn.

Søknaden

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema som ligger på www.jobbnorge.no, og skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, erfaring og faglig arbeid)
  • Vitnemål og attester
  • Dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner
  • Liste over vitenskapelige arbeider med følgende opplysninger:
    • forfatter(e), arbeidets tittel
    • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall
    • for bøker eller andre selvstendige publikasjoner skal det angis forlag, trykkested, år og sidetall.
  • Navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, e-postadresse og telefonnumer)

Generelt

Det vises forøvrig til utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger ved UiT og forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS