Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor ved Bachelorstudiet i internasjonal beredskap

Søknadsfrist: 03.11.2019

Om stillingen

Ved UiT Norges arktiske universitet, Fakultet for naturvitenskap og teknologi, er det ledig 1-2 stillinger som førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor tilknyttet Bachelorstudiet i internasjonal beredskap, med tiltredelse snarest. Stillingene er tilknyttet Institutt for teknologi og sikkerhet og arbeidssted er Harstad.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Bachelorstudiet i internasjonal beredskap(BiB) i Harstad er et tverrfaglig felt med både naturvitenskaplige- og samfunnsvitenskapelige fag. Vi søker etter ansatte for å bygge opp en fagstab for å imøtekomme samfunnets krav til å være forberedt på å forebygge og takle kriser både nasjonalt og internasjonal nivå. Visjonen for studiet er: Bachelorstudiet i internasjonal Beredskap (BiB) skal være ledende på nasjonal og internasjonal beredskap/krisehåndtering ved å utdanne studenter som kombinerer praksis og teori. To hovedfelt som vi spesielt ønsker å satse på er; kompetanse innen internasjonalt samarbeid i nordområdene og internasjonal kompetanse innen humanitær bistand.

BiB ligger innunder Institutt for teknologi og sikkerhet (ITS) ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø. Instituttet har en viktig rolle som kompetanseleverandør for arbeidslivet i regionen gjennom utdanning, forskning og etter- og videreutdanning.

Harstad har et variert kulturtilbud med Festspillene i Nord-Norge som høydepunkt hvert år. Byen er også et handels- og butikksenter for omlandet rundt. Byen med ca. 25 000 innbyggere ligger sentralt i Nord-Norges mest folkerike område. Her er gode muligheter for friluftsliv både sommer og vinter med jakt- og turterreng, skjærgård med rikt båtliv og fiskemuligheter og idrettsanlegg for mange formål.

Kontakt

Nærmere opplysninger fås ved å kontakte:

Stillingens forsknings-/arbeidsområde

Stillingene er primært tillagt undervisnings- og forskningsoppgaver på Bachelorstudiet i internasjonal beredskap. Studiet gjennomføres i samarbeid med Norges Brannskole i Tjeldsund kommune, med praktisk støtte og gjennomføring av øvelser i beredskapssammenheng. Stillingene vil være sentrale i oppbyggingen av fagmiljøet på UiT campus Harstad med kompetanse innen samfunnssikkerhet og beredskap. De som tilsettes skal bidra til å styrke forskningssamarbeid på fagfeltet både internt på UiT, nasjonalt og med internasjonale samarbeidspartnere.

Den som tilsettes vil få særlig ansvar for undervisning og forskning innen minst to av følgende fagområder:

  • Kriser og katastrofer i et psykososialt perspektiv
  • Krisehåndtering og kommunikasjon
  • Humanitær bistand og migrasjon
  • Logistikk
  • Praktisk prosjektledelse
  • Miljø og sårbarhet
  • Innføring i beredskap
  • Nordområdepolitikk
  • Øvelsesplanlegging og gjennomføring
  • Farlig gods og farlige stoffer (HAZMAT)
  • Oljevernledelse
  • Cyber sikkerhet

Kompetansekrav

Utdanningsfaglig bakgrunn fra risikostyring, samfunnssikkerhet og/eller kriseledelse vil vektlegges.

Det er ønskelig med erfaring fra internasjonal beredskap eller utviklingsarbeid knyttet til humanitære katastrofer, herunder kunnskapsbygging og –håndtering, bærekraftig utvikling, overvåkning og rapportering, strategisk planlegging og policy-arbeid. Det er ønskelig med akademisk kompetanse knyttet til alle faser av en krise, fra risikoanalyse og –reduksjon, via respons ved en hendelse til reetablering av normal virksomhet. Flere detaljer om studiet kan leses på lenken: Internasjonal beredskap

Den som tilsettes må beherske engelsk som arbeidsspråk, og det er krav at en i tillegg behersker ett skandinavisk språk.

Vi legger vekt på personlig egnethet. Du må være villig til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fag, og for universitetet som helhet.

Kompetansekrav for ansettelse i stilling som førsteamanuensis:

  • norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad, eller
  • kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet, eller

og

  • Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse

Kompetansekrav for ansettelse i stilling som førstelektor:

  • dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling,

og

  • Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse

Spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet skal tillegges stor vekt

Kompetansekrav for ansettelse i stilling som universitetslektor:

  • høyere grads eksamen eller tilsvarende ved universitet eller høgskole,
  • relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant praksis,

og

  • Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse

Ved UiT legges det vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert, i henhold til prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).

Krav til utdanningsfaglig kompetanse

Du må ha opparbeidet grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Alle søkere skal dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse:

  • Søkere som har fullført utdanning eller kurs utviklet for å gi pedagogisk kompetanse for undervisning ved universitet og høyskoler, tilsvarende minimum 200 timer, skal legge ved kurs-/eksamensbevis og studieplan.
  • Øvrige søkere skal beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser og veileder. Det kreves praksis som underviser og veileder i høyere utdanning, gjerne kombinert med relevante utdanninger kurs, og seminar. Ferdighetene skal dokumenteres i form av en pedagogisk mappe. Det stilles krav om erfaring som tilsvarer to års undervisning og veiledning i høyere utdanning i heltidsstilling.

Hvis den utdanningsfaglige kompetansen kan tilegnes i løpet av to år etter ansettelse vil søkere bedømmes, men ikke rangeres, basert på utdanningsfaglig kompetanse. De som ikke oppfyller kravene ved ansettelsen, vil bli pålagt å oppfylle kravene innen to år. UiT tilbyr kurs i utdanningsfaglig kompetanse til ansatte.

Kvalifiseringsvilkår

Følgende forhold gir mulighet for ansettelse på kvalifiseringsvilkår:

  • utilstrekkelige vitenskapelige kvalifikasjoner

Dersom det ikke melder seg søkere som er klart kvalifisert for fast ansettelse, kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse for inntil tre år. Søknad om fast ansettelse med ny bedømmelse må skje innen utløpet av 3-årsperioden. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Vi kan tilby

  • et av landets beste vilkår for FoU-termin
  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011. Førstelektor lønnes etter statens regulativ kode 1198. Universitetslektor lønnes etter statens regulativ kode 1009.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Ved UiT Norges arktiske universitet skal fordelingen av arbeidstid være fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag.

Som et utgangspunkt vil førsteamanuenser bruke inntil 50 % av tida til FoU-arbeid og 50 % til undervisning, førstelektorer inntil 30 % av arbeidstiden til FoU-arbeid og 70 % til undervisning og universitetslektorer inntil 20 % av tida til FoU-arbeid og 80 % til undervisning, når tid til andre oppgaver er trukket fra. Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for faglig tilsatte i disse stillingskategoriene.

For nærmere informasjon vises det til Retningslinjer for fordeling av arbeidstid for ansatte i undervisnings- og forskerstillinger.

Fast tilsatte i stilling som professor, dosent, førsteamanuensis og førstelektor har rett til å søke om forsknings- og utviklingstermin med lønn.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av det materialet som søkeren legger frem og kunngjøringsteksten som er utarbeidet for stillingen.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert, vil bli invitert til intervju. Intervjuet skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema som ligger på www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • CV, inkludert full publikasjonsliste
  • vitnemål for alle grader
  • Referanser og attester
  • dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse
  • En liste over alle dine vitenskapelige arbeider
  • Beskrivelse av dine vitenskapelige arbeider, særlig de du anser som mest betydningsfulle
    • Du kan levere de vitenskapelige arbeider (publiserte eller upubliserte) du ønsker det skal bli tatt hensyn til ved bedømmelsen

Med dette menes en beskrivelse av din vitenskapelige produksjon der du peker på hvilke arbeider som er mest betydningsfulle i forhold til den utlyste stillingen, og derfor bør ligge sentralt i bedømmelsen. Videre beskrives de øvrige arbeider kortfattet for å vise bredden i produksjonen. I tillegg et notat på ca. én side hvor du beskriver hvordan din erfaring og kompetanse er relevant for stillingen. Beskrivelsene skal følge som vedlegg til søknaden.

Dokumenter som legges ved søknaden må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknaden med vedlegg leveres elektronisk gjennom Jobbnorge.

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

UiT ønsker å øke kvinneandelen i vitenskapelige stillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifisert vil universitetet rangere kvinner foran menn.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS