Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor pedagogikk, småbarnspedagogikk

Søknadsfrist: 07.05.2019

Om stillingen

Ved UiT Norges arktiske universitet er det ledig 1 fast stilling som førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor i pedagogikk på barnehagelærerutdanningen. Stillingen er tilknyttet Institutt for lærerutdanning og pedagogikk (ILP), campus Tromsø.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Institutt for lærerutdanning og pedagogikk er en del av Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning. Instituttet har ca. 200 tilsatte i vitenskapelige og administrative stillinger og ca. 2000 studenter på våre ulike utdanninger. Instituttet driver undervisning og forskning innenfor barnehagelærerutdanning, lærerutdanning, pedagogikk og spesialpedagogikk, og dekker hele spennet av lærerutdanninger fra barnehage til grunnskole og videregående utdanning. Instituttet er sentralt i etter- og videreutdanning i regionen. Instituttet er, sammen med Universitetet i Oslo, vertskap for ProTed - landets første Senter for fremragende lærerutdanning.

Instituttet er også samarbeidspartner i BARNkunne som er et nasjonalt senter for barnehageforskning.

Du får jobbe med

Stillingen er primært tillagt undervisningsoppgaver knyttet opp mot kunnskapsområdet Barns utvikling, lek og læring i barnehagelærerutdanningen, videreutdanninger for barnehageansatte, samt forskning innenfor barnehagefeltet. Pedagogikkfaget er en aktiv bidragsyter og samarbeidspartner mot øvrige kunnskapsområder i utdanningen. Pedagogisk innretting spesielt til de yngste barna i barnehagen skal inngå i alle emner for å sikre kompetansen til fremtidige barnehagelærere, og vil dermed utgjøre en viktig undervisningsoppgave. Forskningsfokus er rettet mot barnehagefaglige problemstillinger, kvalitetssikring og utvikling av barnehagelærerutdanningen. Det forutsettes at tilsatte i vitenskapelige stillinger knytter seg til en relevant forskningsgruppe ved instituttet. Det må påregnes noe reisevirksomhet. Videre innebærer stillingen bruk av digitale undervisningsformer, undervisning over lyd-bilde og filming av undervisning som kan legges ut på nett.

Det forventes at den som tilsettes deltar i forskningsgruppesamarbeid og faglige nettverk nasjonalt og internasjonalt, samt i formidling av forskning til en bredere offentlighet. Det forventes søknadsskriving (NFR/EU) av stillingsinnehaveren.

Kvalifikasjoner

Den som tilsettes i stillingen må ha kompetanse i faget pedagogikk eller tilsvarende barnehagerelevante emner i form av master eller hovedfag, fortrinnsvis pedagogikk, spesialpedagogikk eller tilsvarende. Søkere med utdanning i andre fagområder kan også komme i betraktning, dersom de kan dokumentere kompetanse som er relevant for arbeidsoppgavene. Utdanning som barnehagelærer, erfaring fra undervisning i barnehagelærerutdanning og praksis fra barnehage vektlegges. Erfaring med samarbeid og teamarbeid rettet mot fagutvikling, og faglig innretting mot pedagogisk faglig ledelse og faglig innretning mot pedagogisk faglig ledelse og/eller småbarnspedagogikk er svært relevant for stillingen.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Vi tilbyr

  • gode undervisnings- og forskningsvilkår
  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011.Førstelektor lønnes etter statens regulativ kode 1198.Universitetslektor lønnes etter statens regulativ kode 1009.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema på www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • elektronisk utfylt CV (fullstendig oversikt over utdanning og praksis)
  • vitnemål og attester
  • dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner
  • liste over arbeider og beskrivelse av disse. Listen over arbeider skal ha følgende opplysninger:
    • forfatter(e), arbeidets tittel
    • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall
    • for bøker eller andre selvstendige publikasjoner: forlag, trykkested, år og sidetall
  • navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)
  • inntil 10 arbeider som er sentrale i søkerens produksjon/pedagogiske arbeid. Doktorgradsavhandlingen regnes i denne sammenheng som ett arbeid.

I tillegg skal søkeren gi en beskrivelse av sin vitenskapelige produksjon eller utviklingsarbeid der hun/han peker på hvilke arbeider som er mest betydningsfulle i forhold til den utlyste stillingen, og derfor bør ligge sentralt i bedømmelsen. Videre beskrives de øvrige arbeider kortfattet for å vise bredden i produksjonen. Beskrivelsene skal følge som vedlegg til søknaden.

Alle dokumenter som skal bedømmes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Det vises forøvrig til «Utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger ved UiT» og «Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger».

Kriterier for ansettelse

Kriterier for ansettelse i stilling som førsteamanuensis:

I henhold til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger er kvalifikasjonskravene for tilsetting som førsteamanuensis:

  • norsk doktorgrad innenfor pedagogikk eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad, eller
  • kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet, og
  • dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning eller veiledning.

Kriterier for ansettelse i stilling som førstelektor:

I henhold til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger er kvalifikasjonskravene for tilsetting som førstelektor:

  • dokumentert omfattende forskning- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling, og
  • spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet tillegges stor vekt, og
  • dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning eller veiledning.

Kriterier for ansettelse i stilling som universitetslektor:

I henhold til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger er kvalifikasjonskravene for tilsetting som universitetslektor:

  • høyere grads eksamen eller tilsvarende ved universitet eller høgskole,
  • relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant praksis, og
  • dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning, veiledning, eller pedagogiske læringsaktiviteter med barn, unge eller voksne.

Pedagogisk basiskompetanse

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisnings-kompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe. Jfr. punkt 4.5 i «Utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger ved UiT». Unntaksvis kan praktisk kompetanse som underviser vurderes som likeverdig med formell undervisningskompetanse. I slike tilfeller kan søkeren, dersom stillingen er lyst ut som fast stilling, tilsettes fast, men oppfordres til å skaffe seg pedagogisk mappe innen tre år.

Nærmere informasjon om pedagogisk mappe finner du på Results nettside.

I tillegg til formelle faglige kvalifikasjoner vil personlig egnethet og kollegial samarbeidsevne tillegges vekt.

Søkeren må beherske norsk på et nivå som tilsvarer norsk som morsmål.

Arbeidsvilkår

Stillingen er primært knyttet til undervisning ved barnehagelærerutdanningen, inkludert videreutdanninger, i Tromsø. Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen sitt eget fag og for universitetet som helhet.

Ved UiT skal fordelingen av arbeidstid være fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag. For denne stillingen gjelder følgende:

Som et utgangspunkt vil professorer og førsteamanuenser bruke inntil 50 % av tida til FoU-arbeid og 50 % til undervisning, førstelektorer inntil 30 % av arbeidstiden til FoU-arbeid og 70 % til undervisning og universitetslektorer inntil 20 % av tida til FoU-arbeid og 80 % til undervisning, når tid til andre oppgaver er trukket fra. Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for faglig tilsatte i disse stillingskategoriene.

For nærmere informasjon vises det til Retningslinjer for fordeling av arbeidstid for ansatte i undervisnings- og forskerstillinger.

Fast tilsatte i stilling som førsteamanuensis og førstelektor har rett til å søke om forsknings- og utviklingstermin med lønn, jf. FoU-termin for ansatte ved HSL-fak.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av det materialet som søkeren legger frem og kunngjøringsteksten som er utarbeidet for stillingen.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert, vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Dersom det ikke melder seg søkere som er klart kvalifisert for fast ansettelse, kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse for inntil 3 år jf. universitets- og høgskolelovens § 6-5, 1. ledd. Søknad om fast ansettelse med ny bedømmelse må skje innen utløpet av 3-årsperioden. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Dersom ansettelsen er midlertidig på grunn av manglende pedagogiske kvalifikasjoner, må søkeren innen utløpet av 3-årsperioden få godkjent pedagogiske kvalifikasjoner gjennom å ha utviklet en pedagogisk mappe. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Generell informasjon

Ved Universitetet i Tromsø legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger håndteres i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS