Ledig stilling:

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor i innovasjon og entreprenørskap

Søknadsfrist 31.03.2019

UiT Noregs arktiske universitet

UiT Noregs arktiske universitet er eit breiddeuniversitet som bidreg til ei kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte det at vi ligg sentralt i nordområda, vår faglege breidde og kvalitet og våre tverrfaglege fortrinn til å møte dei framtidige utfordringane.


Les mer om vårt spennende universitet her.


Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
(BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen. Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag.Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer,klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning. Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider.

Flere stillinger:

Om stillingen

Ved Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE), UiT Norges arktiske universitet er det ledig en 60 % stilling som førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor i innovasjon og entreprenørskap. Stillingen innebærer undervisning, veiledning og forskning/utviklingsarbeid. Stillingen er plassert ved Handelshøgskolen, UiT i Harstad.

Om oss

Handelshøgskolen (HHT) driver forskning og forskningsbasert undervisning av høy nasjonal og internasjonal kvalitet. Utdanning og forskning integreres for å skape et dynamisk kunnskapsmiljø for studenter og ansatte. Handelshøgskolen har et internasjonalt fokus med nordområdene som basis og har faglig virksomhet ved fire campus i henholdsvis Tromsø, Alta, Narvik og Harstad.

Kontakt

Vil du ha mer informasjon om stillingen og prosjektet kan du kontakte assisterende instituttleder Assisterende instituttleder Trond Bottolfsen, trond.bottolfsen@uit.no , tlf:77058226 eller Seniorrådgiver Inger Lise G. Kristiansen, inger.l.kristiansen@uit.no , tlf:77058201

Stillingenes forsknings-/arbeidsområde

Stillingen innebærer forskning, veiledning, undervisning og utviklingsarbeid i fagområdene innovasjon, entreprenørskap og bedriftsutvikling. Fagmiljøet innovasjon og entreprenørskap ved Handelshøgskolen UiT er tverrfaglig og har stor bredde i sin forskning.

Handelshøgskolens forskergruppe Research on Entrepreneurship Innovation and Sustainability (REIS) ledes fra Tromsø og er campusoverskridende. Forskergruppen er opptatt av den rolle private og offentlige organisasjoner har i forbindelse med innovasjon og entreprenørskap. Spesielt er forskning på utfordringer relatert til bærekraft sentral.

Kvalifikasjoner

For tilsetting som førsteamanuensis kreves minimum norsk doktorgrad eller tilsvarende kvalifikasjon innenfor fagfelt som innovasjon, entreprenørskap eller bedriftsutvikling.

Relevante forskningsbidrag og publikasjoner vil bli vurdert og vektlagt, det samme gjelder relevant praksis innen fagfeltet. Dersom det ikke melder seg kvalifiserte søkere som førsteamanuensis, vil søkere med kompetanse som førstelektor eller universitetslektor bli vurdert.

For tilsetting som førstelektor kreves dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå på en doktorgradsavhandling innen feltet.

For tilsetting som universitetslektor kreves master som f.eks. siviløkonom eller tilsvarende innenfor områder som innovasjon, entreprenørskap eller bedriftsutvikling. Relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå vil bli vurdert og vektlagt, det samme gjelder relevant praksis innen fagfeltet.

I UiT’s utfyllende bestemmelser fremgår de øvrige formelle kvalifikasjonskrav for hhv førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor. Det vises videre til forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Søkere må ha gode ferdigheter i norsk eller annet skandinavisk språk og en god beherskelse av engelsk, både skriftlig og muntlig. Se hvordan du kan dekke språkkravet her.

Krav til pedagogisk kompetanse

Søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisningskompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe. Du kan lese mer om pedagogisk mappe her ,og Universitets- og høgskolerådet (UHR) krav til undervisningskompetanse.

Kvalifiseringsvilkår

For søkere som ikke oppfyller kravene til pedagogiske kvalifikasjoner kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse for inntil tre år. Søkeren må innen utløpet av treårsperioden få godkjent pedagogiske kvalifikasjoner gjennom å ha utviklet en pedagogisk mappe. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Slik søker du

I tillegg til din søknad må du vedlegge:

  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • attesterte kopier av vitnemål og attester
  • dokumentasjon av norsk/skandinavisk språkkunnskaper
  • dokumentasjon av engelsk språkkunnskaper
  • dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner
  • liste over arbeider og beskrivelse av disse

Listen over vitenskapelige arbeider skal ha følgende opplysninger:

  • forfatter(e), arbeidets tittel
  • for artikler: tidsskriftets navn og volum, artikkelens første og siste sidetall, årstall
  • for bøker eller andre selvstendige publikasjoner skal det angis forlag, trykkested, år og sidetall.

Arbeider - Publiserte eller upubliserte arbeider som søkerne ønsker det skal bli tatt hensyn til i bedømmelsen skal legges som vedlegg til søknaden.

Søkerne må gi en beskrivelse av sin vitenskapelige produksjon der de peker på hvilke arbeider som er mest betydningsfulle i forhold til den utlyste stillingen, og derfor bør ligge sentralt i bedømmelsen. Videre beskrives de øvrige arbeider kortfattet for å vise bredden i produksjonen.

Beskrivelsene skal følge som vedlegg til søknaden.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Opplysninger og materiale som det skal tas hensyn til i bedømmelsen må være leveret innen fristens utløp, og dokumenter som skal vurderes må være sertifisert og oversatt til skandinavisk eller engelsk.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Arbeidsvilkår

Ved UiT Norges arktiske universitet skal fordelingen av arbeidstid være fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag.

Som hovedprinsipp skal tilsatte i stillingskategorien:

  • førsteamanuensis bruke like mye tid til undervisning og FoU-arbeid
  • førstelektor inntil 30 % av tida til FoU arbeid og 70 % til undervisning
  • universitetslektor inntil 20 % av tida til FoU-arbeid og 80 % til undervisning, når tid til andre oppgaver er trukket fra.

Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for faglig tilsatte i disse stillingskategoriene.

Fast tilsatte i stilling som professor, dosent, førsteamanuensis og førstelektor har rett til å søke om forsknings- og utviklingstermin med lønn. Jfr.Retningslinjene for fordeling av FoU-termin

Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen sitt eget fag og for universitetet som helhet.

Arbeidssted for stillingen vil være Handelshøgskolen ved UiT i Harstad. Undervisnings- og veiledningsoppgaver kan også påregnes ved Handelshøgskolens øvrige campuser.

Førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor lønnes etter statens regulativ henholdsvis kode 1011, 1198 og 1009. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Kjønnskvotering

UiT Norges arktiske universitet ønsker å rekruttere kvinner til forskning. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifisert vil Universitetet rangere kvinner foran menn.

Generell informasjon

Mer informasjon og retningslinjer det henvises til i våre kunngjøringer finnes her.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS