LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET

Førsteamanuensis i kvantitative metoder ved Institutt for språk og kultur - 50 % stilling

Søknadsfrist: 01.08.2021

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning

Om stillingen

Ved Institutt for språk og kultur er det ledig en 50% stilling som førsteamanuensis i kvantitative metoder, for en periode på 2,5 år. Stillingen er tilknyttet AcqVA Aurora Centre (Language Acquisition, Variation & Attrition): The Dynamic Nature of Languages in the Mind, som er finansiert gjennom UiTs program for Aurora Centres.

ISK har 83 fast ansatte, 16 professor II og rundt 25 stipendiater. I tillegg kommer omtrent 35 midlertidig ansatte i forsknings- og undervisningsstillinger.

ISK har et svært aktivt forskningsmiljø med stor tematisk bredde. Instituttet er vertskap for noen av de fremste språkvitenskapelige miljøene i verden, blant annet representert ved AcqVA Aurora Center, etablert 2020. I tillegg kommer forskningsgrupper innen kognitiv lingvistikk (CLEAR), teoretisk lingvistikk (CASTL-FISH), samisk språkteknologi (GIELLLATEKNO og Divvun) og språktilegnelse samt sosiolingvistikk og revitalisering, Multilingual North, Diversity, Education and Revitalisation (MULTINOR).

Instituttets forskningsmiljøer innen litteraturvitenskap, kunsthistorie og medie- og dokumentasjonsvitenskap er blant annet organisert i forskningsgruppene Health, Art and Society (HAS), Russian Space (RSCPR), Interdisciplinary Phenomenology (IP), arktisk kunst og kultur (WONA og Arctic Voices), Just Literature (JUL) samt LAMCOM – Libraries, archives, and museums in the community.

ISK tilbyr undervisning i allmenn språkvitenskap, litteraturvitenskap, kunsthistorie, medie- og dokumentasjonsvitenskap, engelsk, kvensk og finsk, nordisk, russisk, samisk, spansk og tysk, som årsstudium, bachelor- eller mastergradsstudium. Instituttet tilbyr også doktorgradsutdanning i kultur/litteraturvitskap, kunsthistorie, medie- og dokumentasjonsvitskap

Den ledige stillingen innebærer undervisningsarbeid i AcqVA Aurora lab (70%) og tid til egen forskning (30%). Undervisningsarbeidet vil bestå av forskningsassistanse til AcqVA Auroras medlemmer når det gjelder dataanalyse og eksperimentell design samt undervisning av lab-relaterte seminarer for både studenter og ansatte. Det er forventet at den egne forskningen skal utfylle og styrke AcqVA Auroras forskningsprofil.

AcqVA Aurora-senteret består av ca. 40 aktive forskere, som alle er internasjonalt anerkjente eksperter ansett som ledende innen sitt felt. Medlemmene av senteret er involverte i en rekke forskningsprosjekter lokalt og internasjonalt. Eksempler på førstnevnte er MuMin, MultiLit, MiMS og SALT, som er finansiert av Norges forskningsråd, MultiGender, som er finansiert av Senter for grunnforskning, og HeLPiNG, finansiert av Tromsø forskningsstiftelse.

AcqVA Aurora er et Aurora Senter ved UiT som er finansiert i perioden 2020-2024. Ordningen med Aurora sentre ved UiT støtter fremragende forskningsgrupper for å styrke deres muligheter for å oppnå ekstern finansiering. Den søkeren som når opp i konkurransen om denne stillingen vil få anledning til å jobbe tett sammen med en fremragende gruppe med lingvister og vil ha UiT, campus Tromsø, som sin daglige arbeidsplass.AcqVA Aurora kombinerer nøyaktig empirisk arbeid med sofistikert teoretisk (og statistisk) modellering innen tre domener: A) Tilegnelse (Acquisition): hvordan flerspråklighet utvikles hos barn og voksne, B) Variasjon (Variation): hvordan og hvorfor språk varierer blant flerspråklige individer og grupper i tid og sted, og C) Tap (Attrition): hvordan og hvorfor erosjon av språk skjer i løpet av livsløpet hos flerspråklige. De tre domenene vil bli studert innenfor fire tverrgående temaer, som fokuserer på ulike men relaterte anliggender innen flerspråklighet: 1) på hvilken måte språk og kognisjon påvirkes av lingvistiske og andre faktorer hos flerspråklige, 2) hvordan språkene hos flerspråklige påvirker hverandre, 3) på hvilken måte nærliggende språklige varieteter prosesseres, og 4) på hvilken måte det å representere og veksle mellom flere språk manifesterer seg i kognisjon og fører til nevrologiske og kognitive tilpasninger i hjernen.

Arbeidssted er UiT i Tromsø. Du må kunne starte i stillingen innen 6 måneder etter å ha mottatt tilbud.

Stillingens arbeidsområde

Den som ansettes i denne stillingen har ansvar for utstyr i AcqVA Aurora Lab, samt assistanse innenfor eksperimentell design, statistisk analyse, undervisning og forskning.

Vedkommende skal:

  • ha ansvar for innkjøp, vedlikehold og bruk av utstyret i lab’en
  • ha ansvar for å ansette assistenter til lab’en og gi dem opplæring
  • gi assistanse til eksperimentell design og dataanalyse for medlemmer av AcqVA Aurora
  • gi seminarer innenfor relevante temaer for studenter og ansatte i AcqVA Aurora
  • kunne gi informasjon om etisk godkjenning, datalagring og andre relevante temaer for forskere i AcqVA Aurora

Den som ansettes i stillingen forventes å utføre egen forskning innenfor forskningsområdene til AcqVA Aurora, samt å samarbeide med senterets forskere om nåværende og fremtidige prosjekter. Det forventes også at vedkommende skal delta i profesjonelle nettverk både nasjonalt og internasjonalt, samt delta i populærvitenskapelig arbeid.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

  • Senterleder Marit Westergaard (marit.westergaard@uit.no),
  • Førsteamanuensis Martin Schweinberger (martin.schweinberger@uit.no) eller
  • Instituttleder Gustav Jørgen Pedersen (gustav.pedersen@uit.no)

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves det:

  • Norsk doktorgrad i psykolingvistikk, nevrolingvistikk, datalingvistikk, teoretisk lingvistikk, informatikk, datavitenskap, psykologi eller annet relevant fagområde, eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad, eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet
  • Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse
  • God kompetanse i muntlig og skriftlig engelsk
  • Erfaring med empiriske forskningsmetoder
  • Høy kompetanse i statistiske modeller og programmering

Det vil vektlegges dersom du har:

  • Forskningserfaring innenfor språktilegnelse og flerspråklighet eller andre temaer som er relevante for AcqVA Aurora er ønskelig
  • Erfaring med flerspråklige deltakere i eksperimenter (unge og /eller eldre)
  • Kunnskap i norsk eller et annet skandinavisk språk

Vi vil legge vekt på søkers personlige egnethet og motivasjon for stillingen.

Ved UiT legges det vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert, i henhold til prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).

Krav til utdanningsfaglig kompetanse

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i søknaden dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse.

Du må ha opparbeidet grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå. Dette medfører grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

Utdanningsfaglig kompetanse dokumenteres ved:

a) Søkere som har fullført eget universitetspedagogisk kurs tilsvarende 200 timer skal legge ved kurs-/eksamensbevis samt studieplan

b) Øvrige søkere skal beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser og veileder gjennom en systematisk og samlet fremstilling. Ferdighetene skal dokumenteres i form av en pedagogisk mappe.

Hvis den utdanningsfaglige kompetansen kan tilegnes i løpet av to år etter ansettelsen vil søkere bedømmes, men ikke rangeres basert på utdanningsfaglig kompetanse. De som ikke oppfyller kravene ved ansettelsen, kan bli pålagt å oppfylle kravene innen to år. UiT tilbyr kurs i utdanningsfaglig kompetanse til ansatte. 

Kravet til utdanningsfaglig kompetanse kan fravikes etter konkret vurdering i det enkelte tilfelle. 

For nærmere informasjon om utdanningsfaglig kompetansekrav og pedagogisk mappe, se: pedagogisk mappe.

Vi kan tilby

  • Gode kolleger og fruktbart samarbeid i et verdensledende forskningsmiljø
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings- og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår

Du må være villig til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fag, og for universitetet som helhet. Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse. 

Inkluderende arbeidsliv og mangfold

UiT Norges arktiske universitet har et personalpolitisk mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanse.

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke og ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.

Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen.

Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk.

Les mer i Arbeidsgiverportalen .

Søknaden

Søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev med kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV med oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid
  • Vitnemål og karakterutskrift for alle grader
  • Attester
  • Kontaktinformasjon til 2-3 referanser
  • Dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse
  • Fullstendig liste over vitenskapelige arbeider
  • Beskrivelse av vitenskapelige arbeider som ønskes tillagt særlig vekt ved bedømmelsen
  • Sentrale vitenskapelige arbeider, inntil ti. Doktorgradsavhandlingen regnes som ett arbeid.

Dokumenter som legges ved søknaden må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknad med vedlegg leveres elektronisk via www.jobbnorge.no.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning. 

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS