LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET

Førsteamanuensis i fiskepatologi

Søknadsfrist: 15.08.2021

UiT Norges arktiske universitet

Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen. Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag.


Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider.


Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer, klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning.

Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonom

Om stillingen

Ved Norges fiskerihøgskole (NFH) er det en ledig stilling som førsteamanuensis i fiskepatologi. Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen fiskeimmunologi og vaksinologi.

NFH har forskning og forskningsbasert undervisning av høy nasjonal og internasjonal kvalitet i et tverrfaglig miljø. Enheten er et flerfaglig institutt med ansvar for forskning og undervisning rettet mot norsk og internasjonal fiskeri- og havbruksnæring. Forskningsaktiviteten er organisert i grupper med fokus på marine ressurser, sjømatvitenskap, fiskehelse, havbruk, oppdagelse av marine legemidler, ressursforvaltning, havforvaltning og ressursøkonomi.

Arbeidssted er UiT i Tromsø. Du må kunne starte i stillingen innen 6 måneder etter å ha mottatt tilbud.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

  • Studieprogramleder Ingvill Jensen, epost; ingvill.jensen@uit.no, eller
  • Instituttleder Terje E. Martinussen, epost; terje.martinussen@uit.no

Stillingens arbeidsområde

Studieprogrammet i akvamedisin utdanner Fiskehelsebiologer, som er autorisert og lisensiert av Mattilsynet til å utføre veterinærmedisinsk arbeid i oppdrettsnæringen og forvaltningsoppgaver knyttet til overvåkning og kontroll med fiskesykdommer.

Sentrale oppgaver er:

  • Hovedansvar for undervisningen innen fiskepatologi, som er en obligatorisk del av profesjonsstudiet i akvamedisin.
  • Veiledning av masterstudenter og stipendiater.

Forventninger:

  • Ambisjoner om forskningsutvikling.
  • Bidra med populærvitenskapelig formidling av fagområdet.
  • Bidra til videre utvikling og administrasjon av forskningsgruppen.

Undervisning i andre emner og endringer i løpende arbeidsoppgaver vil måtte påregnes.

Kvalifikasjoner

Stillingen krever

  • norsk doktorgrad patologi, fortrinnsvis innen fiskepatologi og fiskesykdommer eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad, eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet
  • at du dokumenterer inngående kjennskap til organers normale anatomi/histologi hos fisk og histologiske manifestasjoner ved ulike fiskesykdommer
  • erfaring med histologiske og morfologiske teknikker og eventuelt aktuelle immunologiske og mikroskopiske teknikker som anvendes innen forskning på fiskesykdommer
  • at du er faglig oppdatert om utviklingen innen fagområdet
  • dokumentasjon på å ha innhentet eksterne forskningsmidler, for eksempel fra NFR, FHF eller EU
  • dokumentert utdanningsfaglig kompetanse
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne i norsk eller et skandinavisk språk, samt engelsk.

Det er en fordel med

  • dokumentert kunnskap om fiskesykdommer
  • bakgrunn som fiskehelsebiolog eller veterinær
  • klinisk erfaring innen fiskehelse
  • nasjonalt og internasjonalt profesjonelt nettverk
  • erfaring fra forskningsformidling
  • samarbeidsevner som grunnlag for kollegialt samarbeid vedrørende planlegging, gjennomføring og videreutvikling av vårestudieprogrammer

Ved UiT legges det vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert, i henhold til prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).

UiT ønsker å øke kvinneandelen i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifiserte, vil universitetet rangere kvinner foran menn.

Krav til utdanningsfaglig kompetanse (basiskompetanse)

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i søknaden dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse. Du må ha opparbeidet grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå. Dette medfører grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

Basiskompetanse dokumenteres veda) søkere som har fullført eget universitetspedagogisk kurs tilsvarende 200 timer skal legge ved kurs-/eksamensbevis samt studieplan

b) øvrige søkere skal beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser og veileder gjennom en systematisk og samlet fremstilling (dokumentert i form av en pedagogisk mappe)

Hvis den utdanningsfaglige kompetansen kan tilegnes i løpet av to år etter ansettelsen vil søkere bedømmes, men ikke rangeres basert på utdanningsfaglig kompetanse. De som ikke oppfyller kravene ved ansettelsen, vil bli pålagt å oppfylle kravene innen to år. UiT tilbyr kurs i utdanningsfaglig kompetanse til ansatte. 

For nærmere informasjon om utdanningsfaglig kompetansekrav og pedagogisk mappe, se: pedagogisk mappe.

Søknaden

Søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev med kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen og en kort beskrivelse av planlagt forskningsfelt
  • CV med oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid
  • Vitnemål og karakterutskrift for alle grader
  • Attester
  • Kontaktinformasjon til 2-3 referanser
  • Dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse
  • Fullstendig liste over vitenskapelige arbeider
  • Beskrivelse av vitenskapelige arbeider som ønskes tillagt særlig vekt ved bedømmelsen
  • Sentrale vitenskapelige arbeider, inntil ti. Doktorgradsavhandlingen regnes som ett arbeid.

Dokumenter som legges ved søknaden må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknad med vedlegg leveres elektronisk via www.jobbnorge.no.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning. 

Vi kan tilby

  • et av landets beste vilkår for FoU-termin
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.Ved UiT er fordelingen av arbeidstid fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag. Som en norm vil førsteamanuenser bruke inntil 50 % av tida til FoU-arbeid og 50 % til undervisning, når tid til andre arbeidsoppgaver er trukket fra. Normalt avsettes 5 % til administrative oppgaver.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

UiT Norges arktiske universitet har et personalpolitisk mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet. Inkludering og mangfold er en styrke fordi det tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanse. Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en ellerinnvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen.

Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk. Les mer i Arbeidsgiverportalen.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS