Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor i fagområdet vernepleie

Søknadsfrist: 15.10.2019

Om stillingen

Ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap, Institutt for helse-, sosial-, og velferdsfag er det fra 01.01.2020 ledig 2 faste 100 % stillinger som universitetslektor i fagområdet vernepleie.

Stillingen er knyttet til Institutt for helse-, sosial- og velferdsfag og nærmeste overordnede er instituttnestleder.

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus. Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Hovedarbeidssted er p.t. Campus Porsgrunn.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Stillingen er primært knyttet til instituttets studieprogram med særlig vekt på bachelor i vernepleie. Ansvarsområdene er undervisning, veiledning, forsknings- og utviklingsarbeid og formidling innen relevante kunnskapsområder i vernepleie.

Søkere må kunne ta selvstendig ansvar for teoretisk og praktisk undervisning, ivareta god studiekvalitet og bidra til utvikling av relevante læringsopplegg i en profesjonsutdanning.

Instituttet legger vekt på studentaktive læringsformer og bruk av digitale verktøy.

Instituttet har et særlig fokus på sosialt entreprenørskap, innovasjon og samskapingsprosesser.

Stillingen kan tillegges programkoordinatorfunksjon og emneansvar.

Kvalifikasjoner

Den som tilsettes må ha profesjonsutdanning i vernepleie med relevant tilleggsutdanning på masternivå. Søkere må ha god kjennskap til vernepleierfeltet og bør ha erfaring fra tverrfaglig og tverretatlig tiltaksarbeid rettet mot personer med kognitive funksjonsnedsettelser. Erfaring med koordinering og ledelse av tiltaks- og utviklingsprosjekter på tvers av fag og tjenester, og erfaring fra praksisrettet forskning innen relevante kunnskapsområder i vernepleie blir vektlagt.

Det vil også bli lagt vekt på:

• Undervisnings- og veiledningserfaring fra høyere utdanning

• Kvalifikasjoner og erfaring innen nyskapning og innovasjon i offentlig sektor

• Erfaring med utvikling av digitale læringsressurser

• Initiativ, engasjement, og løsningsorientering

• Personlig egnethet, formidlings- og samarbeidsevner

Det forutsettes pedagogisk kompetanse dokumentert gjennom minst ½ års praktisk-pedagogisk utdanning eller gjennom kortere kurs i universitetspedagogikk. Søkere som ikke har slike pedagogiske kvalifikasjoner, kan tilsettes med plikt til å kvalifisere seg innen2 år. Kurs innen universitetspedagogikk vil bli tilbudt.

For tilsetting som universitetslektor kreves høyere grads eksamen ved universitet, høgskole eller tilsvarende, samt relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant yrkespraksis. Ved tilsetting som universitetslektor vil ønske, vilje og planer om kvalifisering til førstekompetanse vektlegges. Søkere som har gode forutsetninger for de nødvendige kvalifikasjonene til førstekompetanse vil prioriteres.

Undervisningsspråk er norsk.

Personlige egenskaper

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig arbeid, og samtidig delta i samarbeid og kunnskapsdeling. Personlig egnethet, gode samarbeidsevner og evne til å bidra til et godt læringsmiljø vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

• Faglig utviklingsmiljø og gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling

• Godt sosialt miljø

• God pensjonsordning i Statens pensjonskasse

• Mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Universitetslektor (kode 1008): NOK 430 100 – 600 200 per år. I særskilte tilfeller kan høyere lønn vurderes. Lønnsplassering etter ansiennitet og kompetanse. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. En sakkyndig komité vil vurdere søknadene. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger om stillingen kan Instituttleder Ramona Lorentsen; 35575455 / 90225130 ved Fakultet for Helse- og sosialvitenskap, Institutt for Helse-, sosial- og velferdsfag kontaktes.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • Attesterte kopier av vitnemål og attester fra høgskole/universitet
  • Liste over vitenskapelige publikasjoner
  • Liste med vedlegg som dokumenterer pedagogiske kvalifikasjoner
  • Kontaktinformasjon til tre referanser

Alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS