Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor i eiendomsmegling

Søknadsfrist: 14.10.2019

Om stillingen

Ved Universitetet i Sørøst Norge, Fakultet USN Handelshøyskolen, er det fra 01.01.2020 ledig fast stilling som førsteamanuensis/førstelektor i eiendomsmegling.

Stillingen er knyttet til Institutt for Økonomi og IT og nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted er p.t. campus Bø.

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus.


Ved Campus Bø kan du velge mellom nær femti studier innen økonomi og ledelse, IT, natur og miljø, friluftsliv, idrett, kulturledelse, språk, ex.phil, historie og forfatterstudium. Bø er kjent for sin vakre natur med skog, fjell og vassdrag.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Til stillingen hører undervisningsoppgaver ved bachelorstudiet i eiendomsmegling. Det vil kunne tillegges undervisning på alle nivåer ved undervisningsløp knyttet til eget institutt.

Det kan følge emneansvar med stillingen. Det følger også med forsknings- og utviklingsoppgaver knyttet til fagområdet. Den som tilsettes må ha god kjennskap til faglige og juridiske forhold knyttet til eiendomsmegling og eiendomsmeglingsbransjen. Det kan følge visse administrative oppgaver med stillingen, og den kan knyttes til funksjonen som programkoordinator for eiendomsmeglerutdanningen.

Stillingen kan bli tillagt arbeids- og undervisningsoppgaver ved studium på andre institutt ved Universitetet, og deltagelse i samarbeidsoppgaver på tvers av institutt- og fakultetsgrenser.

Instituttet satser på å øke forskningsaktiviteten. Den som ansettes i stillingen forventes å ta aktiv del i forskernettverk i og utenfor USN. Det samme gjelder nettverk mot arbeids- og næringsliv. Internasjonal orientering og regional forankring er sentrale stikkord.

Universitetet har fjernundervisning og e-læring som satsningsområde, og den som tilsettes må derfor kunne gi veiledning og undervisning via digitale medier.

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves juridisk embetseksamen/master i rettsvitenskap. Det vil legges særlig vekt på kompetanse innen feltene eiendomsmegling/praktisk eiendomsmegling, kunnskap om eiendomsmeglingsbransjen, relevant jus ved eiendomstransaksjoner, relevant yrkeserfaring, pedagogisk og administrativ kunnskap og vitenskapelig kompetanse. Det legges også vekt på gode samarbeidsevner, effektivitet og arbeidskapasitet.

Universitetet i Sørøst-Norge har i tråd med Forskrift om ansettelse og opprykk i forsker- og undervisningsstillinger nedsatt krav om at søkere på stilling som førsteamanuensis må kunne dokumentere ferdigheter i universitet- og høgskolepedagogikk, fagdidaktikk og digital kompetanse.

Det forutsettes på denne bakgrunn at søkere kan dokumentere utdanningsfaglig kompetanse gjennom fullført og bestått UH-pedagogisk studieprogram eller tilsvarende emne med minimum 200 timers arbeidsinnsats og opparbeidede grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå. Alternativt kreves det dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse gjennom en kombinasjon av relevante kurs og egen praktisk undervisning som vurderes som tilsvarende et studieprogram med minimum 200 timers omfang.

NB! Se nærmere omtale av hvordan utdanningsfaglig kompetanse skal dokumenteres i søknaden under punktet "Slik søker du".

Søkere på stilling som førstelektor må dokumentere relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.

Søkere som ikke har slike utdanningsfaglige kvalifikasjoner, kan ansettes med plikt til å kvalifisere seg innen to (2) år. Kurs i universitets- og høgskolepedagogikk vil bli tilbudt.

For ansettelse som førsteamanuensis kreves i tillegg norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.

For ansettelse som førstelektor kreves dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling. Spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet vil bli tillagt vekt.

Den som ansettes må ha evne til selvstendig arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper og delta i samarbeid. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Dersom det ikke melder seg søkere som er kvalifisert for fast ansettelse som førsteamanuensis/førstelektor, kan en søker bli ansatt for en midlertidig periode på inntil tre år dersom det sakkyndige utvalget finner at vedkommende har forutsetninger for å skaffe seg de nødvendige kvalifikasjonene innen den tid. Ny sakkyndig vurdering vil bli gjennomført innen utløpet av denne perioden.

Da undervisningsspråket er norsk må den tilsatte kunne undervise i et av de skandinaviske språkene (norsk, svensk eller dansk).

Personlige egenskaper

  • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
  • Motivasjon og initiativ
  • Fleksibilitet, løsningsorientert og serviceinnstilling
  • Evne til å arbeide selvstendig og i team/grupper
  • Evne til å prioritere i perioder hvor det er stort arbeidspress
  • Evne til å sette seg raskt inn i nye systemer

Vi tilbyr

  • Faglig miljø i utvikling og gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • Godt miljø
  • God pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • Ansattegoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Førsteamanuensis (stillingskode 1011) og førstelektor (stillingskode 1198): LT 61 - 77 NOK 542 400 - 741 300 per år. I særskilte tilfeller kan høyere lønn vurderes. Lønnsplassering etter ansiennitet og kompetanse. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Lønnsplassering etter kvalifikasjoner og tjenesteansiennitet. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Ansettelsesorgan er tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. En sakkyndig komité vil vurdere søknadene. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har som et personalpolitisk mål å oppnå en balansert kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

USN bidrar i Inkluderingsdugnaden, og vi ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor også kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Universitetet vil legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Instituttleder Helge Kaasin, tlf +47 35 95 27 45, Mobil +47 908 82 350
  • Universitetslektor Lars Halvor Ova Johnsen, tlf +47 35 95 27 44 / +47 91611174 ved USN Handelshøyskolen, Institutt for Økonomi og IT kontaktes.

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Personalrådgiver Kari Ann Sommerset kari.a@sommerset@usn.no

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”. Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • Attesterte kopier av vitnemål og attester fra høgskole/universitet
  • Vitenskapelige publikasjoner (inntil 10 for søkere til førsteamanuensis/førstelektor)
  • Liste over vitenskapelige publikasjoner
  • dokumentasjon på gjennomført kurs i UH-pedagogikk eller tilsvarende med et omfang på minimum 200 timer eller en systematisk og samlet fremstilling/utdanningsfaglig mappe eller portefølje som dokumenterer gjennomføring av tilsvarende emne med minumum 200 timers normert arbeidsinnsats og ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning
  • Liste med vedlegg som dokumenterer pedagogiske kvalifikasjoner
  • Kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Her kan du lese mer om rekrutteringsprosessen til vitenskapelige stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at all etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden innen søknadsfristens utløp.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS