Ledig stilling på Universitetet i Stavanger

Førsteamanuensis i utdanningsvitenskap

Søknadsfrist: 15.11.2020

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.900 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Totalt har fakultetet om lag 3.000 studenter og 320 ansatte fordelt på Institutt for barnehagelærerutdanning, Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk, Institutt for kultur- og språkvitenskap, Lesesenteret, Læringsmiljøsenteret og Kunnskapssenter for utdanning og et senter for barnehageforskning - Filiorum. Vitenskapelig ansatte ved Kunnskapssenter for utdanning rapporterer til senterleder.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger søker etter førsteamanuensis til Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, Kunnskapssenter for utdanning.

Fagområde for stillingen er utdanningsvitenskap eller et annet felt med sterk kobling til utdanning.

Førsteamanuensis skal bidra i arbeidet med å sammenstille og formidle nasjonal og internasjonal forskning på utdanningsområdet, videreutvikle sjangeren kunnskapsoversikter, og bidra til økt kompetanse nasjonalt på dette feltet og økt bruk av forskning i samarbeid med norske forskere og internasjonale aktører på feltet.

Den som ansettes må være åpen for å arbeide med kunnskapsoversikter innen flere områder.

Førsteamanuensis skal bistå andres opplæring i bruk av programvare til utarbeidelse av systematiske kunnskapsoversikter og det er også ønskelig at den som ansettes er selv interessert i utvikling av programvare og bruk av kunstig intelligens i dette arbeidet.

Fagmiljø

Kunnskapssenter for utdanning (KSU) har som hovedformål å sammenstille og formidle nasjonal og internasjonal forskning på utdanningsområdet, arbeide systematisk med å videreutvikle sjangeren kunnskapsoversikter, og bidra til økt kompetanse på sammenstilling og oppsummering av forskningsresultater og økt bruk av forskning i samarbeid med norske forskere og internasjonale aktører på feltet.

I tillegg skal senteret identifisere områder med behov for mer kunnskap og spille dette inn til myndigheter og forskningsmiljøer, og skape møteplasser om utdanningsforskning for forskere, praktikere og myndigheter.

Formidlingen tilpasses senterets ulike målgrupper innenfor politikkutvikling, forvaltning, forskning, opplæring og undervisning. KSU er opptatt av å utvikle nye former for formidling, og forskere som er ansatt på senteret vil også selv være aktive forskningsformidlere og bidra til utvikling av formidlingsformer.

Kunnskapssenteret er organisert ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora. Totalt har fakultetet om lag 3.000 studenter og 320 ansatte fordelt på Institutt for barnehagelærerutdanning, Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk, Institutt for kultur- og språkvitenskap, Lesesenteret, Læringsmiljøsenteret og Kunnskapssenter for utdanning og et senter for barnehageforskning - Filiorum. Vitenskapelig ansatte ved Kunnskapssenter for utdanning rapporterer til senterleder.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker etter førsteamanuensis med doktorgrad eller tilsvarende kompetanse innenfor fagområdet.

Du har gjerne et spesialfelt, men du må være åpen for å framstille kunnskapsoversikter innenfor alle områder som er relevante for hele utdanningssektoren, fra barnehage til høyere utdanning.

Du må ha sterk interesse for og kapasitet til å videreutvikle et senter med stor nasjonal betydning, i samarbeid med andre på senteret og med ulike brukergrupper (ansatte i barnehage, skole, høyere utdanning, forskere, politikk og forvaltning). Vi søker derfor medarbeidere som vil være lagspillere i utvikling av et sterkt faglig miljø for utvikling og formidling av systematiske kunnskapsoversikter.

Du må være datakyndig, like å sette deg inn i ny programvare og være opptatt av utvikling av nye programmer og kunstig intelligens som metode for data- og tekstminering. Du må også evne å raskt sette deg inn i teknologi og bistå andres opplæring. Det er også ønskelig med kompetanse innen digital formidlingsvirksomhet.

Den som ansettes må kunne dokumentere gode språkferdigheter i norsk og engelsk (muntlig og skriftlig).

Du må kunne dokumentere pedagogisk og didaktisk kompetanse knyttet til høyere utdanning og grunnleggende ferdigheter innenfor planlegging, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Dersom du ikke tilfredsstiller kompetansekravet må du gjennomføre universitetspedagogisk kurs innen en periode på to år fra tiltredelse. Kurset tilbys av universitetet.

Dersom det ikke melder seg søkere med tilstrekkelig vitenskapelig kompetanse, kan det bli aktuelt å ansette midlertidig for inntil tre år med sikte på kvalifisering og fast ansettelse. Søker må ha forutsetning for å skaffe seg nødvendige kvalifikasjoner i løpet av ansettelsesperioden.

Videre legges det vekt på at du har

  • god innsikt i kvalitetsvurderinger av forskning, er nøyaktig og transparent
  • dokumentert god metodekunnskap innenfor enten kvalitativ eller kvantitativ metode
  • stor interesse for betydningen og bruken av systematiske kunnskapsoversikter – og gjerne erfaring med systematiske kunnskapsoversikter
  • formidlet forskningsresultat i anerkjente norske og/eller internasjonale publiseringskanaler, og at du kan vise til progresjon i forskning og publisering
  • stor interesse for utvikling innen kunstig intelligens til bruk i arbeid med systematiske kunnskapsoversikter
  • dokumentert erfaring fra samarbeid med en eller flere av senterets brukere (fra utdanningssektoren, politikk)
  • evne til å initiere, skaffe ekstern finansiering til, drive og gjennomføre forsknings- og utviklingsprosjekter
  • evne til å bygge og ivareta nettverk - regionalt, nasjonalt og internasjonalt
  • erfaring med nyskaping, innovasjon og kommersialisering av forskning
  • høy arbeidskapasitet og er nysgjerrig og motivert for å utvikle ny kunnskap sammen med andre
  • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og evne til å bidra til et konstruktivt arbeidsmiljø

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1011, kr 580.000 - 680.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Generell informasjon

Din søknad vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Hovedvekten i den sakkyndige vurderingen legges på bedømmelse av innsendte vitenskapelige arbeider og dokumentert utdanningsfaglig kompetanse. Erfaring fra popularisering/ formidlingsvirksomhet, fagpolitisk og fagadministrativt arbeid og eventuelt andre dokumenterte kvalifikasjoner med relevans for stillingen, vil også bli vurdert av de sakkyndige.

Dersom du ikke tilfredsstiller sentrale deler av kompetansekravene kan du få søknaden avslått før søknader oversendes sakkyndig komite for vurdering.

På bakgrunn av sakkyndig komités uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju før det avgis innstilling.

Det er en forutsetning at den som ansettes bosetter seg slik at vedkommende kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Universitetet vil rekruttere flere menn til førsteamanuensisstilling innenfor fagområdet. Dersom flere søkere anses å ha likeverdige kvalifikasjoner, vil en mann bli prioritert foran en kvinne.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Senterleder Elaine Munthe e-post: elaine.munthe@uis.no eller til
  • Kontorsjef Kari-Anne Svensen Malmo, kontorsjef tlf: 51 83 34 08, e-post: karianne.malmo@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-konsulent Kaja Lillelien, tlf: 51 83 13 10, e-post: kaja.lillelien@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • relevante vitnemål og attester
  • fullstendig liste over vitenskapelige arbeider
  • inntil 10 arbeider som dokumenterer utdanningsfaglig kompetanse, se Retningslinjer for vurdering av utdanningsfaglig kompetanse
  • inntil 10 vitenskapelige arbeider som er sentrale i din forskningsproduksjon, inklusiv doktorgradsavhandling
  • dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant i forhold til stillingens krav

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting.

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger i JobbNorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kompetansekravene som er beskrevet over.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS