Ledig stilling på Universitetet i Stavanger

Førsteamanuensis / universitetslektor i sang

Søknadsfrist: 26.05.2019

Fakultet for utøvende kunstfag har ledig vikariat som førsteamanuensis/universitetslektor i sang

Om stillingen

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har om lag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Fakultet for utøvende kunstfag (UK) tilbyr høyere kunstfaglig utdanning, forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid innenfor utøvende og skapende kunstdisipliner. Fakultetet utdanner utøvende musikere og dansere, instrumental- og dansepedagoger. Dette skjer gjennom utøvende bachelor- og masterprogram, samt årsenheter og videreutdanninger. Fakultetet har i dag ca 220 studieplasser og 50 ansatte fordelt på fagseksjoner i klassisk musikk, jazz / improvisert musikk, dans, korpsdirigering, pedagogikk og kunstfagdidaktikk, og en enhet med musikkproduksjon og opptaksteknikk.

UK er aktivt i nasjonale og internasjonale nettverk innenfor sine fagområder, og har et regionalt ansvar for det nasjonale talentutviklingsprogrammet. Med en høy frekvens av konserter, forestillinger og formidlingsaktiviteter på flere utøverarenar og i nærheten til regionens kunst- og kulturmiljø, er UK også en profilert kulturaktør i regionen.

UK er strategisk lokalisert med campus i nærheten av sine primære kompetanse- og fagmiljø, praksisfelt og regionale kontaktnett i Bjergsted kulturpark.


Avdeling for klassisk musikk består av ca. 30 ansatte med høy kompetanse innenfor en omfattende fagporteføllje med klassisk musikk som dreiepunkt. Gradsprogrammene, kunstnerisk utviklingsarbeid, doktorgradsveiledning og forskning gjenspeiler stor faglig bredde og dybde innenfor utøvende og musikkvitenskapelige disipliner.

Universitetet i Stavanger har ledig vikariat som førsteamanuensis/universitetslektor i sang fra 01.08.2019 t.o.m. 31.07.2020.Stillingsstørrelse vil være omlag 50%, men det avhenger av studentopptak 2019/2020.

Fagområde for stillingen er sang (klassisk), herunder ensemblesang og kammermusikk, med størst vekt på undervisning i hovedinstrument sang.

Som førsteamanuensis vil du hovedsakelig undervise og veilede studenter på bachelor- og mastergradsnivå innenfor sang, drive kunstnerisk utviklingsarbeid, forske og formidle forskningsresultat innenfor relevante forskningsområder ved avdelingen.

Universitetslektor ansettes i ren undervisningsstilling med oppgaver hovedsakelig innenfor undervisning og veiledning.

Utvikling av varierte og digitale læringsmåter i undervisningen, innovasjon og verdiskapning basert på resultater fra forskning og faglig utviklingsarbeid, inngår i stillingen.

Generell stillingsbetenkning gir en nærmere beskrivelse av aktuelle oppgaver for førsteamanuensis.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker etter førsteamanuensis med gjennomført stipendprogram for kunstnerisk utviklingsarbeid, doktorgrad eller tilsvarende kompetanse innenfor fagområdet. Det legges vekt på kunstneriske kvalifikasjoner på høyt internasjonalt nivå.

For ansettelse som universitetslektor kreves høyere grads eksamen innenfor fagområdet eller dokumentert anerkjent kunstnerisk virksomhet eller utviklingsarbeid av et visst omfang.

Kunstnerisk virke vektlegges.

Du bør kunne dokumentere pedagogisk og didaktisk kompetanse knyttet til høyere utdanning.

Arbeids- og undervisningsspråket er norsk og engelsk.

Kriterier for ansettelse i stilling som førsteamanuensis/ universitetslektor fremgår av egen forskrift.

Videre legges det vekt på at du har

  • en reflektert og bevisst holdning til egen undervisnings- og veiledningsvirksomhet
  • evne til å involvere og engasjere studentene i undervisning hvor utdanningsmål, innhold og vurderingssituasjoner henger nøye sammen
  • erfaring med og/eller interesse for utvikling og bruk av varierte læringsmåter og digitale redskaper i undervisningen
  • erfaring fra samarbeid med kulturlivet
  • høy arbeidskapasitet, er nysgjerrig og motivert for å utvikle ny kunnskap sammen med andre
  • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og evne til å bidra til et konstruktivt arbeidsmiljø

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • NyTi - et kollegabasert veiledningsprogram det første året du underviser ved UiS
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1011 førsteamanuensis, kr 515.000 - 620.000 bto pr år eller i kode 1009 universitetslektor, kr 480.000 - 576.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Generell informasjon

Ved ansettelse i kortvarige vikariat blir det normalt ikke oppnevnt sakkyndig komité for vurdering av søknadene. Behovet for slik vurdering vil bli vurdert ut fra søkermassen.

Aktuelle søkere vil bli invitert til intervju og prøveundervisning før det avgis innstilling.

Dersom du ikke tilfredsstiller sentrale deler av kompetansekravene kan du få søknaden avslått før søknader ev oversendes sakkyndig komite for vurdering.

Det er en forutsetning at den som ansettes bosetter seg slik at vedkommende kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Janne Halseth, tlf: 5183 3525, e-post: rekruttering@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • relevante vitnemål og attester
  • fullstendig liste over vitenskapelige arbeider og kunstnerisk virksomhet.
  • inntil 10 arbeider som dokumenterer undervisnings- og utdanningsfaglig kompetanse, se Retningslinjer for vurdering av undervisningskompetanse
  • inntil 10 vitenskapelige arbeider som er sentrale i din forskningsproduksjon, inklusiv doktorgradsavhandling/ Inntil 10 arbeider som er sentrale i din kunstneriske produksjon.
  • dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant i forhold til stillingens krav

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting. Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp. Kontaktinformasjon til tre referansepersoner oppgis i søknaden eller på forespørsel.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS