Stilling:

Førsteamanuensis / førstelektor i idrettspedagogikk

Søknadsfrist: 11.04.2019

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Institutt for grunnskolelærerutdanning,idrett og spesialpedagogikk, som er en del av Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, tilbyr grunnskolelærerutdanninger, årstudier i praktiskestetiske fag (idrett/kroppsøving, drama, kunst og håndverk) bachelor i idrett/kroppsøving samt master- og doktorgradsutdanning i utdanningsvitenskap. Utdanningsvitenskap er et faglig satsingsområde ved universitetet, og vi er beredt til å ta et større nasjonalt ansvar for å utdanne nasjonens og regionens tiltrengte arbeidskraft innenfor området. Det er i dag 75 ansatte og 900 studenter tilknyttet instituttet.

Ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk er det ledig stilling som Førsteamanuensis/førstelektor i idrettspedagogikk

Om stillingen

Universitetet i Stavanger søker førsteamanuensis/førstelektor i idrettspedagogikk fra 01.08.2019.

Stillingen er organisatorisk tilknyttet Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk. Faggruppen kroppsøving/idrett har for tiden cirka 16 ansatte. Primært er arbeidsoppgavene i faggruppen knyttet til kroppsøvingsfaget i femårig integrert grunnskolelærerutdanningen og til bachelorutdanningen i idrett/kroppsøving. Faggruppen arbeider med etableringen av master i idrettsvitenskap.

Fagområde for stillingen er idrettspedagogikk med særlig vekt på kroppsøvingsdidaktikk og treningsledelse. Aktuelle emner er fagdidaktikk, treningsledelse, coaching og praktiske aktiviteter som for eksempel friluftsliv, friidrett, svømming og ballspill på bachelor-, mastergradsnivå. Den som ansettes skal delta i studieplanlegging, undervisning, veiledning av studenter og eksamensarbeid i kroppsøving- og idrettsutdanningene. For førsteamanuenser kan det være aktuelt med veiledning på doktorgradsnivå.

Arbeidsoppgaver:

  • Delta i studieplanlegging, undervisning, veiledning av studenter og eksamensarbeid i kroppsøving- og idrettsutdanningene på bachelor-, mastergradsnivå med hovedfokus på didaktikk, pedagogikk og ledelse. Det kan være aktuelt med veiledning på doktorgradsnivå.
  • Initiere og realisere forsknings- og utviklingsarbeid innenfor fag- og profesjonsområdene knyttet til kroppsøving- og idrettsutdanningene.
  • Engasjere seg i innovasjon og verdiskapning basert på resultater fra forskning og utviklingsarbeid samt flerfaglige samarbeidsprosjekter og i samarbeid med arbeidslivet.
  • Utvikling av varierte og digitale læringsmåter i undervisningen.

Generell stillingsbetenkning for undervisnings- og forskerstillinger ved UiS gir en oversikt over andre aktuelle oppgaver.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker etter førsteamanuensis med doktorgrad eller tilsvarende kompetanse innenfor fagområdet. For ansettelse som førstelektor må en kunne dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling.

Søkere med spesialisering innenfor idrettspedagogikk med særlig vekt på kroppsøvingsdidaktikk og treningsledelse foretrekkes, men søkere med spesialisering innenfor nærliggende områder kan også være aktuelle kandidater.

Det forventes at søker kan undervise i praktiske aktiviteter og i tillegg teoretiske emner på fagområdet.

Du må kunne dokumentere pedagogisk og didaktisk kompetanse knyttet til høyere utdanning, eller gjennomføre universitetspedagogisk kurs innen en periode på to år fra tiltredelse. Kurset tilbys av universitetet.

Arbeids- og undervisningsspråket er norsk og engelsk. Det er et krav at den som ansettes behersker norsk eller skandinavisk språk ved tiltredelse.

Videre legges det vekt på at du har

  • en reflektert og bevisst holdning til egen undervisnings- og veiledningsvirksomhet
  • evne til å involvere og engasjere studentene i undervisning hvor utdanningsmål, innhold og vurderingssituasjoner henger nøye sammen
  • erfaring med og/eller interesse for utvikling og bruk av varierte læringsmåter og digitale redskaper i undervisningen
  • formidlet forskningsresultat i anerkjente norske og internasjonale publiseringskanaler, og at du kan vise til progresjon i forskning og publisering
  • evne til å initiere, skaffe ekstern finansiering til, drive og gjennomføre forsknings- og utviklingsprosjekter
  • erfaring fra samarbeid med arbeidslivet
  • evne til å bygge og ivareta nettverk - regionalt, nasjonalt og internasjonalt
  • erfaring med nyskaping, innovasjon og kommersialisering av forskning
  • høy arbeidskapasitet, er nysgjerrig og motivert for å utvikle ny kunnskap sammen med andre
  • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og evne til å bidra til et konstruktivt arbeidsmiljø

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • NyTi - et kollegabasert veiledningsprogram det første året du underviser ved UiS
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1011/1198, kr 555.100 - 670.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Generell informasjon

Din søknad vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Hovedvekten i den sakkyndige vurderingen legges på bedømmelse av innsendte vitenskapelige arbeider og dokumentert undervisnings- og utdanningsfaglig kompetanse. Erfaring fra popularisering/formidlingsvirksomhet, fagpolitisk og fagadministrativt arbeid og eventuelt andre dokumenterte kvalifikasjoner med relevans for stillingen, vil også bli vurdert av de sakkyndige.

Dersom du ikke tilfredsstiller sentrale deler av kompetansekravene kan du få søknaden avslått før søknader oversendes sakkyndig komite for vurdering.

På bakgrunn av sakkyndig komités uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju og prøveundervisning før det avgis innstilling.

Dersom det ikke melder seg søkere med tilstrekkelig vitenskapelig kompetanse, kan det bli aktuelt å ansette midlertidig for inntil tre år med sikte på kvalifisering og fast ansettelse. Søker må ha forutsetning for å skaffe seg nødvendige kvalifikasjoner i løpet av ansettelsesperioden.

Universitetet vil rekruttere flere kvinner i vitenskapelig stilling innenfor fagområdet. Dersom flere søkere anses å ha likeverdige kvalifikasjoner, vil en kvinne bli prioritert foran en mann.

Det er en forutsetning at den som ansettes bosetter seg slik at vedkommende kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den norske teksten legges til grunn.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-konsulent Kristine Jacobsen, tlf: +47 51 83 31 21, e-post: kristine.jacobsen@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • relevante vitnemål og attester
  • fullstendig liste over vitenskapelige arbeider og kunstnerisk virksomhet.
  • inntil 10 arbeider som dokumenterer undervisnings- og utdanningsfaglig kompetanse, se Retningslinjer for vurdering av undervisningskompetanse
  • inntil 10 vitenskapelige arbeider som er sentrale i din forskningsproduksjon, inklusiv doktorgradsavhandling
  • dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant i forhold til stillingens krav

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting.

Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp. Kontaktinformasjon til tre referansepersoner oppgis i søknaden eller på forespørsel.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS