Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Professor / førsteamanuensis i luftfartsteknologi

Søknadsfrist: 05.06.2019

Om stillingen

Ved UiT Norges arktiske universitet, Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NTF), er det ledig fast stilling som førsteamanuensis i luftfartsteknologi. Stillingen er tilknyttet Institutt for teknologi og sikkerhet (ITS).

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Stillingen er en del av Arctic Centre for Sustainable Energy (ARC), et tverrfaglig senter som fokuserer på arktiske utfordringer og forhold innen fornybar energi og administrasjon av drivhusgasser. Senteret kombinerer kompetanse innen ulike fagområder for å takle spesifikke utfordringer knyttet til anvendelse av fornybar energi under arktiske forhold.

For erfarne kvalifiserte kandidater, vil det bli tilbudt full professorstilling med en oppstartspakke bestående av en doktorgradsstudent og en postdoktorstilling til disposisjon for professoren.

Stillingens forsknings-/arbeidsområde

Instituttets strategi er å styrke forskning knyttet til fornybar energi og elektriske fly, teknologi og sikkerhet. Luftfartsbransjen er i endring med hensyn til flydesign, materialer, fremdrift og miljøspørsmål. Med en solid vitenskaps- og ingeniørbase og en bredere luftfartskunnskap som er avgjørende for piloter i det 21. århundre, ønsker instituttet å starte et relativt nytt felt innen luftfart: Fornybar energi og elektriske fly. Instituttet vil i løpet av 2019 kjøpe to elektriske fly som en del av et forskningsprosjekt, og det er en forventning om at kandidaten samarbeider med University of Tromsø School of Aviation for å kartlegge muligheter for overgang til en bærekraftig pilotutdanning.

Stillingen er primært tillagt undervisnings-, veilednings- og forskningsoppgaver relatert til luftfartsteknologi. Du må ha kompetanse på minst to av følgende områder:

  • Elektriske fly
  • Luftfartsteknologi
  • Bruk av teknologi i pilottrening og vurdering
  • Meteorologi og ising
  • Aerodynamikk
  • Luftfartsledelse (generelt, flyoperasjoner i arktisk, vedlikehold)

Du skal styrke ARC-senteret gjennom forskning på elektrifisering av transport i luftfart, og det forventes at du jobber tverrfaglig med prosjekter gjennom samarbeid med både interne og eksterne forskningsmiljøer.

Stillingens tilhørighet

Arbeidssted er UiT i Tromsø. Institutt for teknologi og sikkerhet er organisert under Fakultet for naturvitenskap og teknologi, og har ca. 70 tilsatte og ca. 500 studenter. Instituttet tilbyr utdanninger på bachelor- og masternivå så vel som forskning innenfor områdene teknologi og sikkerhet. Instituttet har ansvar for sertifikatgivende studieprogrammer innen luftfart og nautikk. Begge programmene er regulert av internasjonale konvensjoner som har implikasjoner for utdanningens innhold, form og veiledning av studenter. Begge programmene har sikkerhet som et sentralt læringsfag.Bachelorprogrammet i luftfartsfag ved UTSA startet i 2009. Programmet består av teoriundervisning samt praktisk flyging for sertifisering til kommersiell pilot. UTSA har hittil uteksaminert ti bachelorkull i luftfart. UiT har 20 ansatte til å ta seg av den operative delen av kommersiell pilotopplæring. Det langsiktige målet er å utvide utdanningen både i bredde og dybde. Instituttet starter i høst et masterprogram i luftfart i nært samarbeid med luftfartsbransjen. Samtidig er instituttet i ferd med å bygge opp et vitenskapelig miljø innen luftfart.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

- Instituttleder Yngve Birkelund, tlf. 77 66 02 46, e-post: yngve.birkelund@uit.no

- Studieleder/professor Vegard Nergård, tlf. 77 66 07 89, e-post vegard.nergard@uit.no

- Senterleder ARC/professor Matteo Chiesa, tlf. +47 77645190, e-post matteo.chiesa@uit.no

Kvalifikasjoner

Luftfart er en tverrfaglig bransje som inkluderer områder som teknologi, psykologi, utdanning og økonomi. Det generelle kravet for tilsetting som professor/førsteamanuensis er et akademisk nivå innen luftfart eller relaterte fagområder med erfaring knyttet til luftfart og elektriske fly.Du skal ha erfaring fra eller ha grundig kjennskap til luftfartsbransjen. Erfaring innen forskningsledelse, internasjonalt samarbeid, publisering og formidling vil bli vektlagt.

Du må kunne:

  • Utvikle forskningsbasert kunnskap innen luftfart ved å etablere fleksible, tverrfaglige forskningsgrupper, og bidra aktivt til å etablere mastergrad i luftfart.
  • Styrke og utnytte forbindelsespunktene mellom relaterte fagområder ved å samarbeide tverrfaglig.
  • Etablere nettverk og styrke samarbeidet med luftfartsbransjen og luftfartsmyndighetene, samt relevante forsknings- og utdanningsinstitusjoner nasjonalt og internasjonalt.

Det forventes at du søker aktivt om ekstern finansiering til forskningsaktiviteten, og har erfaring med dette.

For å bli tilsatt som førsteamanuensis kreves det

  • Norsk doktorgrad på aktuelt fagområde, tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad, eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.
  • Dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.

For å bli tilsatt som professor, kreves det

  • Vitenskapelig nivå i samsvar med etablerte internasjonale eller nasjonale standarder for stilling som professor innenfor fagområdet
  • At du kan dokumentere vesentlig mer omfattende forskning av høy kvalitet enn det som kreves til doktorgrad. Ved vurderingen legges det vekt på dokumentert faglig virksomhet på høyt nivå de siste 6 år, og at denne peker framover mot fortsatt aktivitet på professornivå.
  • Dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.

I tillegg må du dokumentere erfaring med eksternt finansierte prosjekter med godt resultat og erfaring med forskningsledelse.

Der nasjonale fakultetsmøter har vedtatt retningslinjer: UiT følger nasjonale retningslinjer for opprykk vedtatt av Det nasjonale fakultetsmøtet for MNT-fag ved vurdering av professorkompetanse. Retningslinjene finner du her.

Gode engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig, er en forutsetning. Det er en fordel at du i tillegg snakker norsk eller et annet skandinavisk språk.

Du vil være universitetets ambassadør for luftfartsutdanningen og dens verdier. I vurderingen av søkerne vil vi vektlegge motivasjon, potensiale og personlig egnethet for stillingen. Du må være villig til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fag, og for universitetet som helhet.

Pedagogisk basiskompetanse

Det generelle kravet til undervisningskompetanse er dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisningskompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe, for nærmere informasjon se result.uit.no.

Kvalifiseringsvilkår

Dersom det ikke melder seg kvalifisert søker til stillingen kan det bli aktuelt med midlertidig tilsetting for inntil tre år, jf. universitets- og høgskolelovens § 6-5, 1. ledd.

Dersom det melder seg søkere som ikke oppfyller kravene til pedagogiske kvalifikasjoner, kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse for inntil tre år. Søkeren må innen utløpet av treårsperioden få godkjent pedagogiske kvalifikasjoner gjennom å ha utviklet en pedagogisk mappe. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Søknaden

Søknaden din må inneholde:

  • Søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV, med fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid
  • Vitnemål og attester
  • Referanser
  • Pedagogisk mappe
  • Liste over dine vitenskapelige arbeider, og beskrivelse av disse (se under)
  • Vitenskapelige arbeider som du ønsker det skal bli tatt hensyn til ved bedømmelsen

Du skal gi en beskrivelse av sin vitenskapelige produksjon der du peker på hvilke arbeider som er mest betydningsfulle i forhold til den utlyste stillingen, og derfor bør ligge sentralt i bedømmelsen. Videre beskrives de øvrige arbeider kortfattet for å vise bredden i produksjonen. Beskrivelsene skal følge som vedlegg til søknaden.

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknaden leveres elektronisk gjennom Jobbnorge.

Vi kan tilby

  • et av landets beste vilkår for FoU-termin
  • et godt arbeidsmiljø
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011. Professor lønnes etter statens regulativ kode 1013. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Ved UiT skal fordelingen av arbeidstid være fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag. Som hovedprinsipp skal den ansatte bruke like mye tid til undervisning og FoU-arbeid når tid til andre arbeidsoppgaver er trukket fra. Som norm avsettes 5 % tidsressurs til administrative oppgaver for faglige tilsatte i alle stillingskategorier.

Fast tilsatte i stilling som professor/førsteamanuensis har rett til å søke om forsknings- og utviklingstermin med lønn.

Generelt

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Universitetet ønsker å øke kvinneandelen i vitenskapelige stillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifisert vil universitetet rangere kvinner foran menn.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS