Ledig stilling på Universitetet i Stavanger

Professor / førsteamanuensis i spesialsykepleie, vikariat

Søknadsfrist: 08.09.2019

Avdeling for kvalitet og helseteknologi søker Professor/førsteamanuensis i spesialsykepleie, vikariat

Om stillingen

Universitetet i Stavanger søker etter professor/førsteamanuensis i spesialsykepleie til et vikariat frem t.o.m. 31.8.2020. Vikariatet er en fulltidsstilling, men lavere stillingsandel kan vurderes.

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Det helsevitenskapelige fakultet tilbyr bachelorutdanninger i sykepleie og paramedisin, mastergradsutdanninger i helsevitenskap, i helsesykepleie, i jordmorfag, i rus og psykisk helsearbeid, i prehospitale tjenester og i sykepleie med spesialisering i anestesi-, intensiv- og operasjonssykepleie samt videreutdanning i kreftsykepleie. Videre tilbys forskerutdanning (PhD) i helse og medisin og forskerskolen PROFRES - Nasjonal forskerskole for profesjonsrettet og praksisnær forskning på områdene helse, velferd og utdanning.


Fakultetet har følgende programområder for forskning: Profesjonelle relasjoner i velferdsyrker, Helsefremming ved langvarige helseplager, E-læring, omsorgsknologi og simulering, Livsfenomener og omsorg, Pasientsikkerhet og Samfunnsdeltakelse i skole og arbeidsliv. Forskningssenteret SHARE - Senter for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten og Nettverk for helseteknologi er også hjemmehørende ved fakultetet. Det er i dag ca. 150 ansatte (inklusiv stipendiater og postdoktorer) og ca.1200 studenter tilknyttet Det helsevitenskapelige fakultet.


Avdeling for kvalitet og helseteknologi skal bidra til å gi pasienter og brukere helsetjenester av høy kvalitet. Fagprofilen innebærer stor vekt på pasientsikkerhet, helseteknologi, pasientrettigheter, samhandling og involvering av pasienter, brukere og pårørende. Avdelingen vektlegger en tverrfaglig tilnærming og involvering av studenter, pasienter, brukere og helsepersonell i alle kjerneaktiviteter. Avdelingen har ca. 60 ansatte med en samlet kompetanse som dekker alle nivåer i helsetjenestene.

Fagområde for stillingen er spesialsykepleie med spesialisering innenfor anestesi-, intensiv- eller operasjonssykepleie. Den som ansettels skal bidra med veiledning av master- og PhD-studenter, samt undervisning i forskningsmetode på masternivå.

Som professor/førsteamanuensis vil du, i tillegg til veiledning og undervisning, forske og formidle forskningsresultat innenfor relevante forskningsområder ved avdelingen.

Utvikling av varierte og digitale læringsmåter i undervisningen, innovasjon og verdiskapning basert på resultater fra forskning og faglig utviklingsarbeid, inngår i stillingen.

Generell stillingsbetenkning for undervisnings- og forsker personale ved UiS gir en nærmere beskrivelse av aktuelle oppgaver for professor/førsteamanuensis.

Fagmiljø

Utdanningen Master i spesialsykepleie innenfor anestesi-, intensiv- og operasjonssykepleie tilbys som studieprogram ved Det helsevitenskapelig fakultet. Fakultetet er organisert i tre fagavdelinger: Avdeling for folkehelse, Avdeling for kvalitet og helseteknologi og Avdeling for omsorg og etikk. Stillingen er organisatorisk tilknyttet Avdeling for kvalitet og helseteknologi. Avdelingen har en fagprofil som legger stor vekt på pasientsikkerhet, helseteknologi, simulering, pasientrettigheter, samhandling og involvering av pasienter, brukere og pårørende.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker etter professor/førsteamanuensis med vitenskapelig kompetanse på høyt nivå i samsvar med etablerte standarder innenfor fagområdet.

Den best kvalifiserte søkeren blir ansatt som professor eller førsteamanuensis avhengig av kompetanse. For ansettelse kreves minimum doktorgrad eller tilsvarende kompetanse innenfor stillingens fagområde.

Søkere med spesialiseringn innenfor anestesi-, intensiv- eller operasjonssykepleie foretrekkes, men søkere med spesialisering innenfor nærliggende områder kan også være aktuelle kandidater.

Nyere publisering og potensiale for fremtidig forskning på høyt akademisk nivå innenfor fagområdet vektlegges.

Du bør kunne dokumentere pedagogisk og didaktisk kompetanse knyttet til høyere utdanning. Søknaden bør inneholde en refleksjon over egen undervisningskompetanse. Bruk av varierte undervisningsmetoder er et satsingsområde for universitetet. Den som blir ansatt må være innstilt på å ta i bruk ulike metoder og ulike digitale læringsressurser.

Arbeids- og undervisningsspråket er norsk og engelsk. Du må behersker norsk eller et annet skandinavisk språk godt ved tiltredelse, og kunne undervise, veilede og evaluere på bachelor-, master- og PhD-nivå på norsk/skandinavisk ved tiltredelse. Du må også kunne undervise og gi veiledning på engelsk.

Videre legges det vekt på at du har

  • evne til inspirere kollegaer til forskning og utdanningsfaglig utvikling
  • formidlet forskningsresultat i anerkjente norske og internasjonale publiseringskanaler, og at du kan vise til progresjon i forskning og publisering
  • en reflektert og bevisst holdning til egen undervisnings- og veiledningsvirksomhet
  • evne til å involvere og engasjere studentene i undervisning hvor utdanningens mål, innhold og vurderingssituasjoner henger nøye sammen
  • erfaring med og/eller interesse for utvikling og bruk av varierte læringsmåter og digitale redskaper i undervisningen
  • erfaring fra samarbeid med arbeidslivet
  • erfaring med relevante internasjonale forskningsnettverk og evne til å bygge og ivareta nettverk - regionalt, nasjonalt og internasjonalt
  • erfaring med nyskaping, innovasjon og kommersialisering av forskning.
  • høy arbeidskapasitet, er nysgjerrig og motivert for å utvikle ny kunnskap sammen med andre
  • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og evne til å bidra til et konstruktivt arbeidsmiljø

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • NyTi - et kollegabasert veiledningsprogram det første året du underviser ved UiS
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, for professor i kode 1013, kr 705.000 - 815.000 bto pr år, for førsteamanuensis i kode 1011 kr 585.000 - 680.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Generell informasjon

Din søknad vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Hovedvekten i den sakkyndige vurderingen legges på bedømmelse av innsendte vitenskapelige arbeider/dokumentert og dokumentert undervisningskompetanse. Erfaring fra popularisering/ formidlingsvirksomhet, fagpolitisk og fagadministrativt arbeid og eventuelt andre dokumenterte kvalifikasjoner med relevans for stillingen, vil også bli vurdert av de sakkyndige.

Dersom du ikke tilfredsstiller sentrale deler av kompetansekravene kan du få søknaden avslått før søknader oversendes sakkyndig komite for vurdering.

På bakgrunn av sakkyndig komités uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju og prøveundervisning før det avgis innstilling.

Det er en forutsetning at den som ansettes bosetter seg slik at vedkommende kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til:

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via «Søk stillingen» på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • relevante vitnemål og attester
  • fullstendig liste over vitenskapelige arbeider
  • inntil 10 arbeider som dokumenterer undervisnings- og utdanningsfaglig kompetanse, se Retningslinjer for vurdering av undervisningskompetanse
  • inntil 15 vitenskapelige arbeider som er sentrale i din forskningsproduksjon
  • dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant i forhold til stillingens krav

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting. Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp. Kontaktinformasjon til tre referansepersoner oppgis i søknaden eller på forespørsel.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS