Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Førsteamanuensis innen robotikk og intelligente systemer

Søknadsfrist 16.04.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for informatikk (IFI) er ett av ni institutter ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. IFI er Norges største universitetsinstitutt for generell utdanning og forskning i databehandling og beslektede emner. Instituttet har nær 1400 bachelor-studenter, nær 600 masterstudenter og over 240 phd-studenter og postdoktorer. Instituttet har nær 370 ansatte. Av disse er om lag 280 i fulle stillinger. Den fast tilsatte vitenskapelig staben teller 75 fulle stillinger, de aller fleste i professorater og førsteamanuensis-stillinger.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Et fulltids 3-årig vikariat som førsteamanuensis innen robotikk og intelligente systemer er ledig ved forskningsgruppen Robotikk og intelligente systemer (ROBIN) ved Institutt for informatikk (IFI), Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.

Instituttet søker en potensiell vitenskapelig leder med klare forskningsvisjoner, pedagogiske og administrative ferdigheter og evner til å etablere og lede forskningsprosjekter, som vil styrke vår forskning og utdanning knyttet til robotikk og intelligente systemer.

ROBIN driver forskning og utdanning på et ledende akademisk nivå. Forskningsgruppen har en omfattende forskningsaktivitet som inkluderer kunstig intelligens, maskinlæring og robotikk. Forskning og kurs involverer også prototyputvikling ved hjelp av 3D-skrivere, fresemaskiner, maskinvare og programvareutvikling.Vår undervisning og masterstudentveiledning er tett knyttet til studieprogrammet Informatikk: Robotikk og intelligente systemer der forskningsgruppen underviser kurs innen maskinlæring, kunstig intelligens, maskinvare og robotikk. Fokus for denne stillingen vil primært være innen kunstig intelligens.

Kvalifikasjonskrav og vurderingskriterier

  • Kandidaten må ha en PhD innen informatikk/datateknikk med spesialisering innen kunstig intelligens/intelligente systemer.
  • Kandidaten må ha en vitenskapelig karriere som bekrefter hans eller hennes evne til å ta fatt på nye og utfordrende problemer innen robotikk og intelligente systemer. Det kreves en aktiv publisering på viktige konferanser og i betydningsfulle tidsskrift (i ett eller flere nivå-II tidsskrift) etter fullført doktorgrad.
  • Kandidaten må aktivt ha utført forskning innen samme tema etter fullført doktorgrad og ha dokumenterte vitenskapelige resultater og erfaring i undervisning og veiledning.
  • Kandidaten må ha kompetanse og ha publisert forskningsarbeid innen kunstig intelligens/maskinlæring inkludert metoder innen kunstig evolusjon, nevrale nettverk og nevro-evolusjon. Vurderingen av dette vil være med prioritet på siste 5 år.
  • Kandidaten må ha undervisningserfaring i kunstig intelligens og maskinlæring og ha en evne og interesse til å bidra innen undervisning på bachelorgrad og mastergrad. Det samme gjelder for veiledning av master- og doktorgradsstudenter.
  • Kandidaten bør også ha erfaring med å gjennomføre og samarbeide i forskningsprosjekter. En bakgrunn i akademisk og administrativt lederskap, som erfaring med å søke og skaffe forskningsmidler, er en fordel.
  • I tillegg til å kommunisere godt skriftlig og muntlig på engelsk, må kandidaten på grunn av bachelor-undervisning kunne kommunisere godt skriftlig og muntlig også på norsk.
  • Internasjonalt samarbeid/sampublisering og langvarig forskningsopphold i utlandet anses som en fordel.
  • Erfaring i tverrfaglig samarbeid og samarbeid med industrien er en fordel.

Den valgte kandidaten bør ha en internasjonal profil med hensyn til de ovennevnte kriteriene. Kandidaten til denne stillingen vil bli valgt ut fra ekspertise og egnethet til å passe med forskningsgruppens forskningsprofil innen kunstig intelligens og maskinlæring.

Vi tilbyr

  • lønnsspenn fra kr 631 700 - 731 400 per år, avhengig av kvalifikasjoner i stilling som førsteamanuensis (stillingskode 1011)
  • et faglig stimulerende arbeidsmiljø
  • attraktive velferdsmessige fordeler og en gunstig pensjonsavtale, i tillegg til Oslos familievennlige miljø med sine rike muligheter for kultur og friluftsliv

Søknaden skal inneholde

Søknaden må inneholde:

  • Søknadsbrev
  • Et forskningsdokument (1-4 sider) som beskriver søkerens visjon og ambisjoner for nærmeste fremtid
  • Detaljert CV (inkludert komplett liste over utdanning, stillinger, pedagogisk erfaring, administrativ erfaring, prosjektanskaffelser, veiledningserfaring, priser og andre kvalifiserende aktiviteter)
  • Kopier av utdanningsvitnemål (mastergrad), doktorgradsvitnemål, og eventuelle anbefalingsbrev
  • Undervisningen foregår på norsk. Kandidaten må derfor beherske norsk eller et av de andre skandinaviske språk (ekvivalent til Bergenstesten nivå B2 dersom du ikke har et skandinavisk språk som morsmål)
  • En komplett liste over publikasjoner og faglige utmerkelser og priser (hvis ikke inkludert i CV)
  • Fulltekst av inntil 8 utvalgte publikasjoner søkeren ønsker å inkludere i evalueringen
  • Et dokument som diskuterer viktigheten, sammenhengen og relevansen av de utvalgte artiklene for denne stillingen (hvis det ikke framgår annet sted i søknadsdokumentene, som i søknadsbrevet)
  • Liste over undervisningserfaring samt arbeid med utvikling / revisjon / fornyelse av studieplaner og utforming av kurs (hvis det ikke framgår av CV)
  • Oversikt over nåværende og gjennomført veiledning av master- og doktorgradsstudenter
  • Beskrivelse av formidlingsaktiviteter utover vitenskapelige publikasjoner
  • Liste over 3 referansepersoner (navn, forhold til kandidat, e-post og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vennligst lever dokumentene som PDF-filer (maksimalt 2 MB / fil). Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

I evalueringen av de kvalifiserte kandidatene vil hele spekteret av vurderingskriteriene over bli eksplisitt adressert og vurdert.

Relevante kandidater kan bli bedt om intervjuer og bedt om å holde prøveforelesninger, og referanser kan bli konsultert.

Andre opplysninger

Vennligst se Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger ved UiO og Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Professor Jim Tørresen, e-post jimtoer@ifi.uio.no, tlf. +47 2285 2454

For tekniske spørsmål om rekrutteringssystemet, ta kontakt med HR rådgiver Torunn Standal Guttormsen, e-post: t.s.guttormsen@mn.uio.no, tlf. +47 2285 4272

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS