Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Førsteamanuensis i energi - og klimarett

Søknadsfrist 14.03.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Nordisk institutt for sjørett (NIFS) er en av fem grunnenheter ved Det juridiske fakultet og er et ressurssenter for forskning innen sjørett, forsikringsrett, petroleums- og energirett i Norden. NIFS er også vertskap for forskergruppen i naturressursrett. NIFS har en internasjonal profil, med studenter og samarbeidspartnere fra hele verden.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved Det juridiske fakultet er det ledig stilling som førsteamanuensis (SKO 1011) i rettsvitenskap med særlig plikt til å undervise og forske i energi- og klimarett, samt plikt til å undervise i andre sentrale obligatoriske fag på masterstudiet i rettsvitenskap.

Stillingen er tillagt Nordisk institutt for sjørett, Avdeling for petroleums- og energirett. Avdelingen er landets største fagmiljø innen disse fagene, og er lokalisert i universitetsbygningene på Karl Johans gate i Oslo. For nærmere informasjon om instituttet og avdelingen viser vi til http://www.jus.uio.no/nifs/.

Arbeidsoppgavene i stillingen består av 47,5% forskning, 47,5% undervisning, og 5% administrasjon. Søkere må også være villige til å påta seg administrative oppgaver etter gjeldende bestemmelser.

Kvalifikasjonskrav

Søkere må dokumentere generell vitenskapelig kompetanse på førsteamanuensisnivå (minst doktorgrad eller tilsvarende) i rettsvitenskap.

Søkere må også dokumentere grunnutdanning tilsvarende en norsk mastergrad i rettsvitenskap, det vil si 5-årig mastergrad eller tilsvarende hvor rettsvitenskap er en omfattende del av graden (3-5 år avhengig av studieprogrammet), hvor to av årene er på masternivå.

Minst ett av arbeidene som ønskes bedømt må gi en grundig behandling av et rettsdogmatisk emne på grunnlag av norske rettskilder eller folkerettslige eller andre internasjonale rettskilder som er relevante for norske forhold. Minst ett av arbeidene må gi en grundig behandling av energirettslige eller klimarettslige emner.

Til stillingen ligger forskningsplikt i energi- og klimarett. Ved rangeringen av flere kompetente søkere søkerne vil det bli lagt særlig vekt på vitenskapelige arbeider i dette faget. Det vil også bli lagt vekt på vitenskapelige arbeider i fag som danner et rettsdogmatisk grunnlag for faget.

Søkere må fra tiltredelsen ha nødvendige faglige forutsetninger for å kunne undervise, veilede og delta i eksamenssensur innenfor rettsstudiets obligatoriske fag, på et av de skandinaviske språk (norsk, dansk, svensk), og må kunne undervise i ett eller flere av disse fagene fra tiltredelse.

Energi- og klimarett er et fag i nyutvikling der den som blir tilsatt vil være sentral i det videre arbeid. Søkere må derfor framlegge et notat hvor de presenterer planer for egen forskning og fagutvikling på området for de kommende år og for større forskningsprosjekter for fagområdet. I tillegg må søkere redegjøre for sitt pedagogiske grunnsyn, erfaringer og planer for formidling, samt preferanser for hvilke obligatoriske fag søkeren ønsker å undervise i.

Vurderingsgrunnlag

Ved vurderingen av søkerne vil det i henhold til gjeldende regler bli tatt hensyn til vitenskapelige og pedagogiske kvalifikasjoner, og eventuell kvalifiserende virksomhet av annen art, herunder erfaring i forskningsledelse. Også språkkunnskaper, evne til samarbeid, administrative kvalifikasjoner og personlig egnethet kan bli tillagt vekt.

Fakultetet oppmuntrer ansatte til å søke ekstern finansiering til forskningsprosjekter. Erfaring med å søke eksterne forskningsmidler vil derfor være positivt.

I rangeringen av kompetente søkere trekkes hele bredden av kvalifikasjoner inn og vurderes eksplisitt. Vitenskapelige kvalifikasjoner tillegges vekt foran øvrige faglige og andre kvalifikasjoner. Det vises ellers til kvalifikasjonskravene ovenfor.

Det vil bli benyttet intervju i tilsettingsprosessen og aktuelle kandidater kan bli invitert til å holde prøveforelesning.

UiO er opptatt av mangfold. For tiden er kvinner og personer med minoritetsbakgrunn underrepresentert i faste vitenskapelige stillinger ved fakultetet. Kvinner og personer med minoritetsbakgrunn oppfordres derfor særlig til å søke stillingen.

Dersom flere søkere anses å ha like eller tilnærmet like kvalifikasjoner, etter at så vel pedagogiske som vitenskapelige/faglige kvalifikasjoner er vurdert, vil en kvinnelig søker bli stilt foran en mannlig.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 682 200,- til kr. 713 600, - avhengig av kompetanse i stilling som førsteamanuensis (SKO 1011)
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger
  • Fleksibel arbeidstid, mulighet for trening i arbeidstiden og godt sosialt miljø.

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev og CV
  • Fullstendig oversikt over vitenskapelige arbeider
  • Kort redegjørelse for inntil 5 arbeider som søker ønsker bedømt
  • Vitnemål, karakterutskrift for hele studiet og attester
  • Notat om forsknings- og fagutviklingsplaner i energi- og klimarett, inkludert egne forskningsplaner (inntil 10 sider)
  • Kort notat om pedagogisk grunnsyn og undervisnings- og formidlingsplaner
  • En oversikt over øvrige kvalifikasjoner vedlagt dokumentasjon

Notatet om undervisnings- og formidlingsplaner skal redegjøre for:

  • Søkerens pedagogiske syn samt eventuelle planer for undervisningsformer
  • Søkerens erfaringer fra formidling på eget felt, og forslag til framtidig formidling
  • Søkerens preferanser når det gjelder undervisning i sentrale obligatoriske fag på profesjonsstudiet i jus

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

I tillegg kan inntil 5 vitenskapelige arbeider sendes inn. Arbeidene må sendes i fire eksemplarer, og må foreligge på norsk, svensk, dansk eller engelsk med mindre instituttet samtykker i noe annet. Dersom arbeidene er skrevet av flere forfattere må arbeidsfordelingen mellom disse dokumenteres med medforfattererklæring.

De vitenskapelige arbeidene kan sendes:

Det juridiske fakultet, postboks 6706 St. Olavs plass, 0130 Oslo

Andre opplysninger

Vennligst se Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger ved UiO og Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

Arbeidstakere som ikke har dokumentert pedagogisk basiskompetanse, forplikter seg til å delta på et universitetspedagogisk kurs i løpet av en toårsperiode eller skaffe seg denne kompetansen på annen måte.

I henhold til offentleglova § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO ønsker at medarbeiderne i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil UiO legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Avdelingsleder professor Henrik Bjørnebye tlf +4790640229
  • Fungerende avdelingsleder professor Ivar Alvik tlf +4792015585
  • Instituttleder professor Ola Mestad tlf +4792881455

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS