Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Professor / førsteamanuensis kombinert med stilling som seniorforsker ved Akershus universitetssykehus

Søknadsfrist 11.02.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser tre Sentre for fremragende forskning (SFF) og seks K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo er det ledig 50 % stilling som professor eller førsteamanuensis i medisin (helsetjenesteforskning) ved klinikk for helsetjenesteforskning og psykiatri, kombinert med stilling som seniorforsker (50 %) Akershus universitetssykehus.

Arbeidssted vil være ved Avdeling for helsetjenesteforskning (HØKH). Per i dag har HØKH nær 25 ansatte, inkludert et 100% professorat og to 20 % professorater. Hovedtyngden av de ansatte er forskere og avdelingen har vedvarende høy forskningsaktivitet. Miljøet er tverrfaglig og vi har kompetanse innen medisin, helsefag, samfunnsvitenskap og ulike naturvitenskapelige disipliner. Forskningen på HØKH dekker et bredt felt inkludert simuleringsmodeller, surveys, randomiserte kontrollerte studier, deltagende observasjon, dybdeintervjuer og videotolkninger.

Følgende oppgaver er tillagt stilingen

  • Helsetjenesteforskning i tråd med avdelingens og sykehusets strategi
  • Tverrfaglig nettverksbygging, forskningsledelse og veiledning innen stillingens fagområde
  • Undervisning i relevante fagområder i fakultetets doktorgrads- og postdoktorprogrammer
  • Den som ansettes vil kunne bli pålagt andre sentrale oppgaver som er knyttet til instituttets forskerutdanning og forskningsadministrasjon.

Kvalifikasjoner

  • Evne til å arbeide med personer med ulik fagbakgrunn og ulike forsknings- og publiseringstradisjoner.
  • Kjennskap til universitets- og høgskolesektoren på overordnet nivå vil være en styrke
  • Samfunnsvitenskapelig fagbakgrunn er en fordel, men ikke et absolutt krav
  • Bakgrunn som helsepersonell tillegges vekt
  • Erfaring som akademisk mentor er et krav

Se for øvrig fullstendig stillingsbeskrivelse med kvalifikasjonskrav og vurderingsgrunnlag for den akademiske bistillingen:

https://www.med.uio.no/klinmed/om/jobb/stillingsbeskrivelser/2018-12030%20Professor-f%C3%B8rsteamanuensis%20Helsetjenesteforskning

Vi tilbyr

  • Et hyggelig og utfordrende arbeidsmiljø
  • God pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Stilling i en IA-virksomhet
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev og CV
  • Publikasjonsliste
  • Liste over 10 publikasjoner som ønskes tillagt spesiell vekt. Disse vedlegges i fulltekst
  • Oversikt over veiledningserfaring for PhD-kandidater (kandidatens navn, veiledningsperiode, institusjon og dato for disputas, hoved- /biveileder for hver kandidat)
  • Beskrivelse av kvalifikasjoner innen administrasjon, ledelse, undervisning/formidling, språk
  • En oversikt over øvrige, relevante kvalifikasjoner

Dokumentasjonen samles i ett pdf-dokument, max 10MB.

Retningslinjer for utforming av søknaden, orienteringsskriv til søkere, reglement for tilsetting av professor samt regler om pedagogisk kompetanse finner du her:

http://www.med.uio.no/om/jobb/veiledninger/index.html

Andre opplysninger

Retningslinjer for utforming av søknaden, orienteringsskriv til søkere, reglement for tilsetting av professor samt regler om pedagogisk kompetanse finner du her:

http://www.med.uio.no/om/jobb/veiledninger/index.html

Arbeidstakere som ikke har dokumentert pedagogisk basiskompetanse forplikter seg til å delta på et universitetspedagogisk kurs i løpet av en toårsperiode eller skaffe seg denne kompetansen på annen måte.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Universitetet i Oslo ønsker flere kvinner i vitenskapelige stillinger. Kvinner oppfordres til å søke.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For spørsmål vedrørende stillingen kontakt Leder Campus Ahus/professor Torbjørn Omland, tlf. 40107050.

For spørsmål vedrørende den elektroniske søknadsprosessen kontakt, seniorrådgiver Heidi Falch Ecklund, tlf. 22 85 92 27.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS