LEDIG STILLING VED NORD UNIVERSITET

Professor / førsteamanuensis i bioøkonomi (2 stillinger)

Søknadsfrist: 14.06.2021

Nord universitet

Utfordringene verden står overfor krever ny innsikt, innovative løsninger og lokal forankring. Nord universitet er et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv. Vi leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst. Nord universitet har 11.500 studenter og 1.350 ansatte fordelt på åtte studiesteder.


Fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA) utdanner mennesker som fremmer bærekraftig og nytenkende utvikling for å møte globale utfordringer innen matproduksjon, klima og miljø. Fakultetet er en internasjonal arena for utdanning, forskning og kunnskapsformidling, med ansatte og studenter fra 25 land. Fakultetet tilbyr doktorgrad (ph.d.) i akvatisk biovitenskap.


Fakultet for biovitenskap og akvakultur har 800 studenter og 160 ansatte i Bodø og Steinkjer. Fagmiljøet er organisert i faggruppene Akvakultur, Økologi, Genomikk, Alger og mikrobiell bioteknologi og Husdyr, produksjon og velferd.


Les mer her.

Vil du være med å bygge opp vårt fagmiljø i bioøkonomi og sirkulærøkonomi?

Om stillingene

Ved Nord universitet, fakultet for biovitenskap og akvakultur, studiested Steinkjer har vi ledig to faste 100% stillinger som professor/førsteamanuensis innen sirkulær bioøkonomi med fokus på de biologiske og teknologiske fagområdene. En av de to vil i tillegg få ansvar for å lede vår satsing på bioøkonomi og sirkulærøkonomi.

Vi søker kandidater som har erfaring fra og interesse for biobasert verdiskaping og som har fagkunnskap om utnyttelse av fornybare bioressurser.

Eksempler fra dette fagområdet er:

  • Bruk av biomasse fra skog-, jord- og havbruk til produksjon av fôr, mat og biodrivstoff
  • Utnyttelse av restråstoffer fra biologisk produksjon i ny produksjon (eks. slam til gjødsel, avfall til protein)
  • Bruk av muliggjørende teknologi til å realisere den biobaserte verdiskapingen.

De som ansettes skal bidra til forskning på relevante fagområder og ivareta forskningsbasert undervisning.

Satsing på bioøkonomi og sirkulærøkonomi

Nord universitet er i gang med å videreutvikle et større fagmiljø innen bioøkonomi og sirkulærøkonomi i Steinkjer. Den tverrfaglige satsingen er et samarbeid mellom Fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA) og Handelshøgskolen ved Nord universitet (HHN). De som ansettes skal bidra til å bygge opp en ny bachelorgrad i biobasert verdiskaping, med oppstart høsten 2022. Det nye studieprogrammet og fagpersonene som ansettes vil bli sentrale for å styrke Nord sin forskning og utdanning av kandidater innen biologiske fornybare ressurser og utnyttelsen av disse til lønnsom og bærekraftig verdiskaping. En viktig del av satsingen er samhandling med relevante kunnskapsmiljøer og nærings- og samfunnsliv, samt interaksjon mellom bioproduksjon/-teknologi og forretningsutvikling innen biobasert virksomhet, nye produkter og verdikjeder basert på fornybare ressurser.

I første omgang skal det ansettes i 3 faste fagstillinger som professor/førsteamanuensis. En av de nyansatte vil få lederansvar for oppbyggingen av satsingen og studieprogramansvar, mens de to øvrige skal bidra til utdanningsprogrammet og oppbygging av forskning innen sirkulær bioøkonomi, bioproduksjon/-teknologi og forretningsutvikling. I tillegg skal det ansettes inntil 6 stipendiater og teknisk støttepersonell.

Nord universitetet er en del av InnoCamp i Steinkjer som består av nesten 40 ulike virksomheter som utgjør et unikt faglig og tverrfaglig fellesskap. Her bygger vi et tett samspill mellom utdanning, forskning og næringsliv. Dette gir både ansatte og studenter gode muligheter for nettverksbygging og næringslivskontakt. InnoCamp huser blant annet NIBIO, SINTEF, Landbruksdirektoratet, Distriktssenteret og flere regionale utviklingsmiljø.

Arbeidsoppgaver

Stillingene innebærer undervisning og veiledning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. De som ansettes skal være med å utvikle et bachelorgradsstudie i biobasert verdiskapning som har oppstart høsten 2022. De som ansettes må i tillegg til å undervise i bioøkonomiske emner kunne undervise i ett eller flere emner innen forskningsmetode, og grunnleggende emner innen kjemi, biologi og teknologi.

Det er også en sentral oppgave å få opp forskningsaktiviteten innenfor fagområdet. Vi ønsker søkere som kan ta initiativ til og utvikle tverrfaglige forskningsprosjekter sammen med kollegaer i fagmiljøet, samt være aktiv i søknader av eksterne forskningsmidler og videreutvikle forskningssamarbeid med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere.

For den ene stillingen vil i tillegg det å lede satsingen være en viktig oppgave. Dette innebærer å sørge for god framdrift i oppbyggingen av fagområdet, herunder bygge faglige nettverk, stimulere/legge til rette for relevant forskning og utvikle/videreutvikle studietilbud. Ansvaret innebærer ikke tradisjonelt personal- og økonomiansvar.

Stillingene kan også innebære arbeidsoppgaver ved Nord universitets studiested i Bodø.

Kvalifikasjonskrav

Ansettelse som professor

For ansettelse i stilling som professor kreves det professorkompetanse innenfor bioøkonomi eller andre fagområder relevant for bioøkonomien som f.eks. landbruk, havbruk, biologi, teknologi, bioteknologi eller kjemi.

Kvalifikasjonsgrunnlag for professor er vitenskapelig nivå i samsvar med internasjonal standard innen gjeldende fagområde. Ved vurdering av kandidater for professorat vil komiteen legge til grunn de nasjonale kriteriene for professoropprykk, jfr. notat fra UHR Samordning av prosessene for professoropprykk innen MNT-fag.

Tilstrekkelig utdanningsfaglig kompetanse er et krav for stillingen. Utover de grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning som gjelder for stilling som førsteamanuensis, må søkeren dokumentere: Kvalitetsutvikling i undervisning og veiledning, bred veiledningserfaring og utvikling av utdanningskvalitet i fagfellesskap.

Ansettelse som førsteamanuensis

For ansettelse som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad innenfor bioøkonomi eller andre fagområder relevant for bioøkonomien som f.eks. landbruk, havbruk, biologi, teknologi, bioteknologi eller kjemi. Alternativt tilsvarende utenlandsk doktorgrad som er godkjent likeverdig med norsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig produksjon av samme omfang og kvalitet. Søkeren må dokumentere publikasjoner i internasjonale, fagfellevurderte tidsskrift. Det vil bli vektlagt om søkere har deltatt i nasjonale eller internasjonale prosjekter, fortrinnsvis finansiert via konkurranseutsatt finansiering.

Søkere må dokumentere at de har grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere tilstrekkelig utdanningsfaglig kompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. Nord universitet tilbyr et emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet.

Felles for alle

Nye utfyllende bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse trådte i kraft 01.09.2019, se mer informasjon på Nords nettsider

God muntlig og skriftlig framstillingsevne i norsk (ev. skandinavisk språk) og engelsk. Ansettelse i fast stilling forutsetter at kandidaten kan undervise på norsk/skandinavisk. For kandidater som ikke behersker språkkravet fullt ut kan det vurderes ansettelse i midlertidig stilling i inntil to år for å tilegne seg nødvendig språkkompetanse.

Dersom det ikke melder seg søkere som tilfredsstiller kvalifikasjonskravene for fast ansettelse som professor/førsteamanuensis kan det være aktuelt å ansette i en midlertidig stilling for inntil tre år. Ansettelsen blir fast dersom søkeren innen utløpet av treårsperioden og etter ny bedømmelse blir funnet kvalifisert.

Det må fremgå av søknaden om du ønsker å bli vurdert til stilling som professor eller førsteamanuensis.

Søknaden skal være på engelsk.

Viktig

Det må også framgå hvilken stilling du søker på eller om du søker på begge. Bruk oppgitte referansenummer slik:

  • 30115126 for stillingen med spesielt faglig ansvar for satsingen
  • 30112157 for stillingen den rene fagstillingen
  • 30115126 / 30112157 for begge

Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:

For begge:

  • Relevant yrkespraksis som undervisning og veiledning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå
  • Gode pedagogiske kvalifikasjoner og erfaring med bruk av digitale verktøy i undervisningen
  • Forsknings- og utviklingsarbeid som er relevant for stillingen
  • Publikasjoner de siste fem årene vil bli vektlagt
  • Erfaring med internasjonale forskingsnettverk og prosjekter med ekstern finansiering
  • God evne til å kommunisere og samarbeide med studenter og kolleger
  • Personlige egenskaper som kan bidra positivt til arbeidsmiljøet

For stillingen med ansvar for å lede den faglige satsingen:

  • Ledererfaring fra undervisnings- og forskningsarbeid
  • Engasjement for satsingen og fagområdet
  • Evne til å være en faglig pådriver og motivator
  • Evne til å bygge gode faglige nettverk, både vitenskapelig og mot næringslivet

Vi tilbyr

Stillingen lønnes etter Statens regulativ, kode 1013 for professor og kode 1011 for førsteamanuensis. Lønn etter avtale. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.

  • God låne-, forsikrings-, og pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø
  • En arbeidsplass i stadig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Generell informasjon

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV`en, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale for Hovedavtalen i Staten.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Søknadsprosessen

Søkere vil bli vurdert av en sakkyndig bedømmelseskomité.Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Søknad

Søknad sendes elektronisk innen 14.06.2021

Den elektroniske søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • Fullstendig curriculum vitae
  • Kopi av vitnemål og attester
  • Fullstendig kopier av et utvalg på inntil 15 av søkerens mest relevante publikasjoner, og en liste over disse. Søkerne bes prioritere de viktigste 5 arbeidene og kommentere prioriteringen. Doktorgradsavhandling må vedlegges som ett av disse arbeidene
  • Utdanningsfaglig CV og refleksjonsnotat ihht utfyllende bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse
  • Dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og som ønskes tatt i betraktning ved vurderingen
  • Kontaktinformasjon til 2-3 referansepersoner

All dokumentasjon som det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden.

Fullstendig elektronisk dokumentasjon må sendes inn innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Søknadsfrist: 14.06.2021

Ref.nr. 30115126 / 30112157

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS