Ledig stilling ved Nord universitet

Førsteamanuensis / førstelektor i digital økonomi og organisasjon

Søknadsfrist 30.04.2019

Nord universitet

Utfordringene verden står overfor krever ny innsikt, innovative løsninger og lokal forankring. Nord universitet er et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv. Vi leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst. Nord universitet har 12 000 studenter og 1 400 ansatte fordelt på ni studiesteder.


Handelshøgskolen (HHN) utdanner morgensdagens økonomer, ledere og innovatører. Gjennom tett samarbeid med næringslivet, offentlig forvaltning og samfunnet gir Handelshøgskolen relevant utdanning og forskning på internasjonalt nivå. Fakultetet tilbyr doktorgrad (ph.d) i bedriftsøkonomi.


Handelshøgskolen har 2 800 studenter og 230 ansatte. Det faglige miljøet er organisert i faggruppene Innovasjon og entreprenørskap, Marked, organisasjon og ledelse, Økonomisk analyse og regnskap og Trafikk.


Les mer: www.nord.no/hhn

Vil du bidra til å styrke vår utdanning innen digital økonomi og organisasjon?

Om stillingen

Handelshøgskolen ved Nord universitet har ledig inntil to stillinger som førsteamanuensis/-lektor i informasjonssystemer, digital økonomi og organisasjon. De som ansettes vil få en viktig rolle i bachelorgradsstudiet «Digital økonomi og organisasjon». Stillingen har kontorsted Mo i Rana og all undervisning skjer der.

Dersom det ikke er søkere som tilfredsstiller kompetansekravene for ansettelse i førstestilling, kan det være aktuelt å ansette i midlertidig stilling som universitetslektor.

En av de fremtredende trendene i den vestlige økonomien er at de fleste bransjer digitaliseres. Derfor er det i økende grad nødvendig at også de som leder bedrifter vet noe om teknologien og hvordan digitaliseringen virker inn på og stiller krav til ledelse, økonomi og markedsføring. Det nye bachelorgradsstudiet i Digital økonomi og organisasjon er laget for å møte denne utviklingen.

De som ansettes forutsettes å delta aktivt i fagmiljøet og ta del i utviklingen av det nye studietilbudet, og å bidra til utviklingen av forskningsmiljøet rundt dette.

Fagmiljøet ved Handelshøgskolen representer hele det bedriftsøkonomiske fagområdet og er fordelt på flere studiesteder. Dette gir store muligheter for samarbeid mellom fagfolk uansett geografisk plassering. Fagseksjonen består av 40 aktive forskere fordelt på fire forskningsgrupper. De vitenskapelige ansatte er knyttet til disse fagenhetene med ansvar for undervisning og forskning innenfor de fagretningene som forskningsgruppene representerer. Deltagelse i forskningsgruppene vil gi adgang til spennende forskningsmiljø med et stort internasjonalt nettverk. Forskningsgruppene arbeider med publisering, deltagelse på internasjonale konferanser og samarbeid med sterke fagmiljø i en rekke land.

Stillingen kan også innebære arbeidsoppgaver ved universitetets øvrige studiesteder.

Arbeidsoppgaver

Stillingene skal dekke arbeidsoppgaver innenfor feltet digital økonomi og organisasjon. De som ansettes må derfor ha kompetanse innenfor dette feltet, og ønske og kompetanse til å utvikle fagfeltet videre i samarbeid med sine nærmeste kolleger.

  • Undervisning og veiledningsoppgaver på bachelor- og masternivå
  • Forsknings- og utviklingsarbeid, samt formidling
  • Det forutsettes at den som ansettes i førstestilling, bidrar i utviklingen av større forskningsprosjekter og søknader om ekstern finansiering, samt bidrar til å videreutvikle forskningssamarbeid med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere
  • Det forutsettes at den som ansettes, bidrar i utviklingen av fagmiljøet ved fakultetet, sammen med kolleger

Kvalifikasjonskrav

  • For ansettelse som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad innenfor relevant fagområde
  • For ansettelse som førstelektor kreves det dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde for doktorgradsarbeid
  • Universitetspedagogisk basisutdanning er et krav for stillingen. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere pedagogisk basiskompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. Nord universitet tilbyr et emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet
  • Søkere må beherske norsk (evt.annet skandinavisk språk), siden undervisningsspråk på bachelorgradsstudiene er norsk
  • Dokumentert arbeids-/undervisningserfaring og forskningsinnsats innen fagområdet

Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:

  • Erfaring fra undervisning og veiledning på bachelor- og masternivå fra universitets og høgskolesektoren innenfor relevante fag
  • Dokumentert pedagogiske kvalifikasjoner fra universitet eller tilsvarende
  • God evne til å kommunisere og samarbeide med studenter og kolleger
  • Personlige egenskaper som kan bidra positivt til arbeidsmiljøet
  • Dokumentert forsknings- og utviklingsarbeid innenfor fagfeltet

Vi tilbyr

  • Pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • Muligheter for faglig utvikling
  • En fremtidsrettet arbeidsplass i stadig utvikling
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Stillingen lønnes etter Statens regulativ, kode 1011 for førsteamanuensis og kode 1198 for førstelektor. Lønn etter ansiennitet og kvalifikasjoner.

Generell informasjon

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV`en, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale for Hovedavtalen i Staten.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registeringsformål.

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Aktuelle søkere kan bli kalt inn til intervju, prøveforelesning eller andre presentasjoner.

Kontakt

Spørsmål om arbeidsoppgaver:

Praktiske spørsmål:

Søknad

Søknad sendes elektronisk innen 30.04.2019.

Den elektroniske søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • Fullstendig curriculum vitae
  • Kopi av vitnemål og attester
  • Fullstendig kopier av et utvalg på inntil 15 av søkerens mest relevante publikasjoner, og en liste over disse. Søkerne bes prioritere de viktigste 5 arbeidene og kommentere prioriteringen. Doktorgradsavhandling må vedlegges som ett av disse arbeidene.
  • Dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og som ønskes tatt i betraktning ved vurderingen
  • Kontaktinformasjon til 2-3 referansepersoner

All dokumentasjon som det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden. Fullstendig elektronisk dokumentasjon må sendes inn innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Ref.nr. 30071417 / 30071607

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS