Ledig stilling ved NMBU

Førsteamanuensis i veterinærmedisinsk fysiologi - vikariat

Søknadsfrist: 11.04.2020

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner.


Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.


NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. Høsten 2020 er vi samlokalisert på Ås. Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Veterinærhøgskolen

NMBU Veterinærhøgskolen er landets eneste veterinærfaglige utdanningsinstitusjon og gir kompetanse innen veterinærmedisin og veterinær samfunnsmedisin. Fakultetet utdanner veterinærer, dyrepleiere og doktorander i Veterinærvitenskap og forsker på veterinærmedisin og relaterte biomedisinske fagområder. Vi har 500 studenter og er 430 ansatte.


Fakultetet består av instituttene Basalfag og akvamedisin, Mattrygghet og infeksjonsbiologi, Produksjonsdyrmedisin og Sports- og familiedyrmedisin. Vi driver også Universitetsdyresykehuset, som er nært knyttet til vår forskning og utdanning, og tar i mot pasienter fra hele landet.

Om stillingen

Ved NMBU Veterinærhøgskolen, Institutt for prekliniske fag og patologi er det ledig et 4-års vikariat som førsteamanuensis i fysiologi.Institutt for prekliniske fag og patologi er et av fire institutter ved Veterinærhøgskolen, NMBUs største fakultet. Det er ca 85 tilsatte ved instituttet, derav 27 faste vitenskapelige og 28 midlertidig vitenskapelig ansatte. Instituttets hovedoppgaver er forskningsbasert undervisning av veterinær- og dyrepleierstudenter, veiledning av ph.d.-studenter, samt forskning på høyt internasjonalt nivå innen de veterinærmedisinske basalfag.

Ved Faggruppe for fysiologi er det i dag 16 faste og midlertidig tilsatte fordelt på tre forskningsgrupper innen temaene reproduksjon, velferd og stress, og nyrefysiologi. Det er ikke et krav, men heller ingen ulempe, at den som tilsettes utfører sin forskning innen ett av disse fagområdene.NMBU Veterinærhøgskolen er i dag lokalisert på Campus Adamstuen i Oslo, men flytter inn i nye lokaler på Campus Ås 35 km sørøst for Oslo i løpet av 2020.

Arbeidsoppgaver

  • Undervisning av veterinærstudenter og dyrepleierstudenter i fysiologi og tilgrensende fagområder etter ny, klinisk rettet studieplan (oppstart fra 2020)
  • Aktive bidrag til utvikling av ny studieplan for veterinærstudiet
  • Deltagelse ved etterutdanningskurs for veterinærer og dyrepleiere
  • Forskning av høy kvalitet, herunder veiledning av postdoktorer, ph.d.-studenter, forskerlinjestudenter og fordypningsstudenter
  • Formidling av forskningsresultater og fagstoff
  • Administrative oppgaver, herunder deltagelse i interne komiteer og utvalg og annet
  • Det forutsettes at den som ansettes etablerer forskningsaktivitet relatert til fagområdet fysiologi, og deltar aktivt i utforming av prosjektsøknader rettet mot eksterne finansieringskilder, både private og offentlige (for eksempel NFR og H2020)
  • Det forutsettes videre at den som ansettes deltar aktivt i utviklingen av forskergrupper i fagmiljøet, fortrinnsvis assosiert med en av de eksisterende gruppene

Kvalifikasjonskrav for stillingen

Faglige kvalifikasjonskrav:

  • Grunnutdanning innen veterinærmedisin
  • Doktorgrad innen veterinærmedisinsk fysiologi
  • Dokumentert forskningserfaring utover doktorgrad innen veterinærmedisinsk fysiologi
  • Erfaring med studieplanarbeid
  • Undervisningserfaring på universitetsnivå
  • Veiledningserfaring på master og/eller ph.d.-nivå
  • Kurs i universitetspedagogikk. Søkere uten formell kompetanse i pedagogikk forplikter seg til innen 2 år etter ansettelse å gjennomføre NMBUs kurs i universitetspedagogikk

Foruten vitenskapelig kompetanse blir det lagt vekt på administrativ kompetanse.

Personlige egenskaper

Det kreves at du:

  • Er motivert for stillingen
  • Har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og liker å jobbe i team med dyktige kolleger
  • Er løsningsorientert og fleksibel
  • Er ambisiøs og har evne til å arbeide målrettet

Lønnsvilkår og informasjon

Stillingen innplasseres i stillingskode 1011 Førsteamanuensis, lønnsramme 24 (ltr. 61-77) (NOK 542.400-741.300), avhengig av kvalifikasjoner. Ansiennitetsopprykk i stillingen.

Nærmere opplysninger ved:

Generell informasjon til søkere

I henhold til personopplysningsloven vil vi herved underrette deg om at rapporten fra ekspertutvalget vil bli sendt til alle søkere.

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og eventuelle attester.Søknadsfrist: 11.04.2020

Alle søkere skal dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse i en pedagogisk mappe. Se NMBUs veileder for søkere og medlemmer i sakkyndig komite for dokumentasjon og vurdering av utdanningsfaglig kompetanse for stilling som førsteamanuensis.

Søker vedlegger inntil 10 arbeider som etter søkerens vurdering

er sentrale i produksjonen. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere søkerens innsats, må det legges ved en kort redegjørelse om søkerens del av arbeidet.

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer med ordinær post merket still.nr. (20/01211) til NMBU, Veterinærhøgskolen, postboks 5003, NO-1432 Ås, innen 11.04.2020.

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS