Ledig stilling ved NMBU

Førsteamanuensis i folkehelsevitenskap

Søknadsfrist: 24.04.2020

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner.


Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.


NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. Høsten 2020 er vi samlokalisert på Ås. Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om LANDSAM

Fakultet for landskap and samfunn har 1300 studenter og 180 ansatte. Fakultetet består av instituttene by- og regionplanlegging, eiendom og juss, folkehelse, internasjonale miljø- og utviklingsstudier og landskapsarkitektur.


Fakultetet tilbyr to ph.d. program:

  • samfunnsutvikling og planlegging
  • International Environment and Development Studies

Er du opptatt av helsefremmende lokalsamfunn og forebyggende helsearbeid?

Om stillingen

Institutt for folkehelsevitenskap ved Fakultet for landskap og samfunn har en ledig fast stilling som førsteamanuensis i folkehelsevitenskap.

Instituttet har 14 ansatte og en faglig profil som dekker både forebyggende og helsefremmende folkehelseforskning. I tråd med nasjonale satsninger innen folkehelsearbeid, er det stort fokus på fysiske og sosiale nærmiljøfaktorers betydning for helse og livskvalitet.

Instituttet er et aktivt forskningsmiljø og har ansvaret for et heltids- og deltidsmasterprogram i folkehelsevitenskap. Instituttet drar

veksler på NMBUs brede kompetanse om natur, miljø, klima og bærekraft. Stillingen som utlyses skal bidra til å styrke forskning og utdanning innenfor folkehelsevitenskap.

Vi ønsker å styrke forskning og utdanning i lokalt forebyggende og helsefremmende nærmiljøarbeid, herunder sosial og miljømessig bærekraftig samfunnsutvikling i et lokalt og nasjonalt perspektiv. Kompetanse om nærmiljøutvikling og faktorer som påvirker oppvekstsvilkår og gode levekår for befolkningen, er derfor sentralt. Dette omfatter også negative miljøfaktorer som luftforurensning, støy og miljøgifter.

Arbeidsoppgaver

Vi søker en person med et engasjement for undervisning og forskning innenfor dette området. Det legges i tillegg vekt på potensialet i tverrfaglig samarbeid og å dra veksler på synergier med andre fagmiljøer på fakultetet, på NMBU og med eksterne partnere. Vi er opptatt av at den som ansettes har kompetanse til å undervise i sentral emner i masterprogrammet i folkehelsevitenskap og er motivert til å bidra i emner i øvrige studieprogram ved LANDSAM.

Den som ansettes skal

  • Undervise i instituttets emneportefølje
  • Veilede master- og PhD-studenter
  • Initiere, delta i og lede eksternt finansierte forskningsprosjekter, spesielt NFR, EU og ERC.
  • Utføre forsknings- og undervisningsadministrative oppgaver og andre fellesoppgaver ved instituttet og fakultetet
  • Drive forskningsformidling og samfunnskontakt

Kvalifikasjonskrav, ønskede erfaringer, kunnskaper og personlige egenskaper:

Faglige kvalifikasjonskrav

Det kreves norsk doktorgrad eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad innenfor folkehelsevitenskap. Søkere med doktorgrad i relevante samfunnsvitenskapelige fagområder kan søke dersom avhandlingen og senere forskning har en tydelig folkehelseprofil som er relevant for instituttets profil. Søkere må dokumentere kunnskap med relevans for en norsk kontekst.

Det kreves utdanningserfaring og utdanningsfaglig kompetanse på universitets- og høyskolenivå. Undervisningserfaring omfatter planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Utdanningsfaglig kompetanse omfatter pedagogisk utdanning på min. 200 timer. De som ikke oppfyller kravet til pedagogiske utdanning ved ansettelsen må gjennomføre dette innen to år etter tiltredelse i stillingen.

Den som ansettes bør vise til vitenskapelige publiseringer av høy kvalitet og deltakelse i forsknings- og utviklingsprosjekter, spesielt prosjekter finansiert av Norges forskningsråd og EU. Det legges vekt på tverrfaglig tilnærming til fagområdet og bred metodologisk erfaring med kvalitative og/eller kvantitative metoder.

Det legges stor vekt på deltakelse i norske og internasjonale nettverk og god allmenn skriftlig og muntlig formidlingsevne, gjerne med erfaring i foredrag, debatt- og kronikkinnlegg mv.

Det kreves flytende skriftlige og muntlige språkkunnskaper i et skandinavisk språk og engelsk. Administrasjonsspråket ved universitetet er norsk.

Du må:

  • Ha ambisjoner og ønske om å bidra til faglig utvikling
  • Være fleksibel og ta en utfordring
  • Samarbeide godt med studenter og kolleger
  • Ha god gjennomføringsevne
  • Ha gode kommunikasjonsevner og evne til å skape tillit og nettverk i og utenfor universitetet
  • Opprettholde og bygge fagmiljøet gjennom tilstedeværelse i vårt felles arbeidsmiljø

NMBU ønsker flere kvinner i faste vitenskapelige stillinger. Kvinner oppfordres derfor til å søke.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1011 Førsteamanuensis, lønnsramme 24 (ltr. 61-77) (NOK 542.400-741.300), avhengig av kvalifikasjoner. Nærmere opplysninger ved instituttleder Grete Patil, tlf: +47 67 23 12 60 eller epost: grete.patil@nmbu.no

Informasjon til deg som søker stipendiatstilling og generell informasjon til søkere

For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til personopplysningsloven vil vi herved underrette deg om at rapporten fra ekspertutvalget vil bli sendt til alle søkere.

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og eventuelle attester.

Søknadsfrist: 24.04.2020

Alle søkere skal dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse i en pedagogisk mappe. Se NMBUs veileder for søkere og medlemmer i sakkyndig komite for dokumentasjon og vurdering av utdanningsfaglig kompetanse for stilling som førsteamanuensis.Søker vedlegger inntil 10 vitenskapelige arbeider som etter

søkerens vurdering er sentrale i produksjonen. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere søkerens innsats, må det legges ved en kort redegjørelse om søkerens del av arbeidet. Det må redegjøres hvilke fem artikler som er mest relevante for stillingen.Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester. De som inviteres på intervju vil bli bedt om å redegjøre for forsknings- og undervisningsambisjoner innenfor utlyst fagfelt.Alle vedlegg lastes elektronisk opp i jobbnorge.no.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS