Ledig stilling ved NMBU

Førsteamanuensis innen Radioøkotoksikologi

Søknadsfrist: 28.06.2019

Om stillingen

Ved Fakultetet for miljøvitenskap og naturforvaltning (MINA) er det ledig en fast stilling som førsteamanuensis/professor innenfor miljøvitenskap. Stillingen er også tilknyttet CERAD, senter for fremragende forskning innen radioaktivitet, mennesker og miljø.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner.


Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.


NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. Høsten 2020 er vi samlokalisert på Ås.


Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om MINA

Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning (MINA) har om lag 200 ansatte. Våre medarbeidere forsker, formidler og utdanner innen områdene geologi, hydrologi og limnologi, jordvitenskap, miljøkjemi, skogvitenskap, økologi, naturforvaltning, fornybar energi og naturbasert reiseliv.


Fakultetet har ca. 600 studenter og 90 doktorgradsstudenter (ph.d.). Våre medarbeidere er høyt anerkjente eksperter innen sine respektive fagfelt, både nasjonalt- og internasjonalt, og fakultetet preges av en svært vital forskningskultur.


Fakultetet har 5 seksjoner, hvorav seksjon Miljøkjemi er ansvarlig for forskning og undervisning innen uorganisk analytisk kjemi, radiokjemi, miljøkjemi, økotoksikologi og radioøkologi.


Seksjon Miljøkjemi er også vertskap for CERAD, Senter for radioaktivitet, mennesker og miljø, ett senter for fremragende forsking finansiert av Norges Forskningsråd.

CERAD SFF er et samarbeid mellom NMBU, Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet, Meteorologisk institutt, Folkehelseinstituttet og Norsk institutt for vannforskning (NIVA), og er finansiert av Norges forskningsråd.

CERAD SFF skal utføre grunnleggende forskning og utvikle avanserte verktøy og metoder for å beskytte mennesker og miljø fra stråling, også kombinert med andre stressfaktorer.

CERAD skal styrke vår evne til å vurdere konsekvenser og risiki knyttet til stråling, ved å fokusere på faktorer som bidrar vesentlig til usikkerhet. Forskningen inkluderer både menneskeskapte og naturlige radionuklider som i dag finnes i miljøet fra både nukleære og ikke-nukleære kilder

NMBU ønsker flere kvinner i faste vitenskapelige stillinger. Kvinner oppfordres derfor til å søke.

Arbeidsoppgaver

Vi ønsker å ansette enn person med solid bakgrunn i radioøkologi, miljøkjemi- og økotoksikologi.

Den som tilsettes skal undervise og forske innen miljøkjemi og radioøkologi koplet til økotoksikologi. Personen bør være innovativ og bidra til videreutvikling av fagområdet relatert til spredning av radionuklider og uorganiske stoffer i miljøet, spesielt rettet mot det akvatiske miljø samt opptak og effekter i akvatiske organismer.

I tillegg skal personen ha et forskningsfokus knyttet til eksponering, dvs. spesiering av radionuklider og uorganiske stoffer i akvatisk miljø, spesielt vann og sedimenter, samt opptak og akkumulering av stoffer i biologisk vev og organer, som er hovedfokus innen radioøkologi og miljøkjemi ved CERAD SFF og Seksjon miljøkjemi.

Personen som tilsettes vil:

  • Være ansvarlig for kurs og undervise innen radioøkotoksikologi
  • Ta ansvar for feltforsøk og feltarbeid i akvatisk miljø nasjonalt og internasjonalt
  • Være initiativtaker for nye forskningsprosjekter og gjennomføre forskning
  • Publisere vitenskapelige artikler og formidle til allmenheten
  • Veilede MSc og ph.d. studenter
  • Delta i utvikling av BSc og MSc programmer
  • Delta i administrative oppgaver

Kvalifikasjonskrav

Faglige kvalifikasjonskrav

Kandidaten må ha en ph.d. innen uorganisk miljøkjemi eller økotoksikologi og ha en relevant akademisk bakgrunn som samsvarer med det som er nevnt under arbeidsoppgaver. Motivasjon for både undervisning og forskning skal formuleres i søknaden.

Søkerne vil bli evaluert i henhold til følgende kriterier:

  • Kompetanse og undervisningserfaring innen vannkvalitet og tiltak i akvatisk miljø
  • Kompetanse og undervisningserfaring innen miljøkjemi, spesielt fraksjonerings- og spesierings-teknikker i akvatisk miljø, inkludert feltmetoder
  • Kompetanse og undervisningserfaring innen radionuklider og uorganiske stoffers transport i miljøet, spesielt opptak og akkumulering av stoffer i akvatiske organismer på ulike trofisk nivå
  • Erfaring med feltarbeid nasjonalt og internasjonalt
  • Pedagogiske og administrative egenskaper
  • Erfaring med undervisning, veiledning og formidling
  • Evne til å initiere, skaffe midler og gjennomføre forskningsprosjekter
  • Kvalitet, relevans og antall av vitenskapelige publikasjoner innen fagområdet
  • Internasjonalt nettverk
  • Søkerens mål med hans/hennes fremtidig forskning og undervisning

Muntlig og skriftlig formidlingsevne på et skandinavisk språk og på engelsk er viktig. Ved utilstrekkelige pedagogiske eller språklige kvalifikasjoner forplikter den ansatte seg til å gjennomgå nødvendig opplæring innen to år.

Personlige egenskaper/egnethet

Det kreves:

  • Høy arbeidskapasitet og gode samarbeidsevner
  • Fleksibilitet og åpenhet for nye oppgaver
  • Evne til å etablere kontakter og utvikle nettverk
  • Evne til å skape en hyggelig og produktiv atmosfære for studenter og kollegaer
  • Organisatoriske evner
  • Evne til å profilere eget arbeid og egen institusjon i media

Lønnsvilkår og informasjon

Stillingen innplasseres i stillingskode 1011 Førsteamanuensis, lønnsramme 24, ltr. 61-77 (NOK 534 100 - 731 000).

Nærmere opplysninger ved Lindis Skipperud, seksjonsleder Miljøkjemi og Undervisningsdirektør for CERAD

Informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. CV skal fylles ut elektronisk i Jobb Norge.

Søknaden skal skrives på norsk. Legg ved vitnemål og eventuelle attester. Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søknadsfrist: 28.06.2019

Søker vedlegger inntil 10 arbeider som etter søkerens vurdering er sentrale i produksjonen. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere søkerens innsats, må det legges ved en kort redegjørelse om søkerens del av arbeidet.

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer med ordinær post merket still.nr. 19/02488 til NMBU, Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning, Postboks 5003, NO-1432 Ås - innen 28.06.2019

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS