LEDIG STILLING VED OSLOMET

Førsteamanuensis / førstelektor i fagdidaktikk, kunst og design

Søknadsfrist: 05.01.2022

OsloMet

OsloMet – storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.

Fakultetet tilbyr høyere utdanning innen tekniske fag, kunstfag og designfag, og har forsknings- og utviklingsaktiviteter innen disse fagfeltene. Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) har om lag 3 000 studenter og om lag 280 ansatte, og holder til i Pilestredet i Oslo sentrum og på Kjeller utenfor Lillestrøm.

Er du kreativ og skapende og kan tenke deg å arbeide med formidling av kunstfag på ulike måter, for eksempel i skolen? Da kan en jobb innen estetiske fag være noe for deg.

Ved Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD), Institutt for estetiske fag (EST)er det ledig en 100% stilling som førsteamanuensis/førstelektor i fagdidaktikk, design, kunst og håndverk.

EST holder til i Pilestredet Park i Oslo Sentrum. Fakultetet er i sterk utvikling og står foran spennende endringer de nærmeste årene. Institutt for estetiske fag vil stå sentralt i denne utviklingen. Instituttet har ca. 800 studenter og 50 ansatte. Vi gir utdanning på bachelor- og masternivå i design, kunst og håndverk, kunst og design, drama- og teaterkommunikasjon, flere videreutdanninger og i praktisk pedagogisk utdanninger i design, kunst og håndverk og drama og teaterkommunikasjon. Instituttet har også stor aktivitet innen etter- og videreutdanning, i tillegg til oppdragsvirksomhet.

Stillingen er knyttet til undervisning og veiledning på Femårig lærerutdanningen i praktiske og estetiske fag, design, kunst og håndverk Masterutdanning i estetiske fag og Praktisk, pedagogisk utdanning (PPU) i design, kunst og håndverk, i tillegg til Ph.d-program i innovasjon for bærekraft som er under utvikling. Femårig lærerutdanning i praktiske og estetiske fag, fagområdet design, kunst og håndverk er under utvikling i tråd med nasjonale føringer. Begge disse utdanningen har planlagt oppstart høsten 2022.

Fagmiljøet har en nasjonalt ledende posisjon innen lærerutdanning i design, kunst og håndverk. Gjennom deltakelse i nettverk og arrangering av forskningskonferanser har dette fagmiljøet også markert seg internasjonalt.

Stillingen kan bli tillagt program- og emneansvar, undervisnings- og veiledningsoppgaver. Det er et stort fokus på forskning og utvikling ved fakultetet. Ved Institutt for estetiske fag er det etablert flere forskergrupper med stor aktivitet. Det forventes at den som ansettes forsker, publiserer og tar del i fagdidaktisk forskning og utvikling.

Arbeidsoppgaver og ansvar

  • undervise og veilede studenter på alle nivå
  • bidra aktivt og delta i forskningsvirksomhet nasjonalt og internasjonalt
  • bidra til utvikling av undervisning og studieporteføljen på instituttet
  • delta i forskergrupper ved instituttet og arbeide med å søke om eksterne forskningsmidler
  • utveksle erfaring og veilede kolleger

Kvalifikasjonskrav

  • For førsteamanuensis kreves doktorgrad i fagdidaktikk, kunst og design eller tilsvarende.
  • For førstelektor kreves embetseksamen, hovedfag eller mastergrad og dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling. Søkere må dokumentere relevant praktisk-pedagogisk kompetanse. Søkere må dokumentere grunnleggende kompetanse i undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere slik universitetspedagogisk basiskompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. OsloMet tilbyr et emne i universitetspedagogikk (UHPED) som dekker dette kravet.
  • høy kompetanse innen fagområdets utvikling som skolefag og som fagdidaktisk forskningsfelt
  • kunnskap om innovasjon, forskning og undervisning innen fagområdet design, kunst og håndverk i et bærekraftig og/eller samfunnsetisk perspektiv
  • erfaring med undervisning og veiledning fra grunn- og/eller videregående skole
  • erfaring med undervisning ved høgskole og/eller universitet
  • meget god muntlig og skriftlig formidlingsevne på ett skandinavisk språk og engelsk

Generelle kriterier for ansettelse i undervisnings- og forskerstilling fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger

Det vil bli lagt stor vekt på

  • erfaring fra å delta i den offentlige faglige diskursen
  • fagdidaktisk kompetanse og praksis fra grunn- og/eller videregående opplæring og kjennskap til satsninger i skoleverket.
  • design- eller kunstfaglig kompetanse, forskningsresultat og undervisnings- og veiledningserfaring fra høgere utdanning.

Personlige egenskaper som er nødvendige for stillingen

  • evne til å ta i bruk varierte undervisningsmetoder også innen digital undervisning
  • evne til å motivere og inspirere studenter og kollegaer
  • faglig engasjert og initiativrik
  • innovativ
  • evne til å lytte og å være nysgjerrig på endringer

OsloMet kan gjennomføre prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi tilbyr

  • interessante oppgaver ved Norges tredje største og mest urbane universitet
  • et spennende arbeidsmiljø blant høyt kvalifiserte kollegaer
  • en arbeidsplass i utvikling
  • låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i førsteamanuensis/ førstelektor i kode 1011/ 1198, lønnstrinn 60 - 74. Det vil si kroner 543500 – 702 100 pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Søknadsprosess

Vil du søke på stillingen må du gjøre det elektronisk gjennom vårt rekrutteringssystem.

Din søknad bli vurdert av et sakkyndig utvalg. Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:

  • søknadsbrev
  • CV, attester og alle sider av vitnemål
  • fullstendig publikasjonsliste
  • inntil 10 vitenskapelige arbeider med oversikt over disse
  • 2 referanser med kontaktinformasjon

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert og du må påregne å fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.

Som søker vil du bli vurdert av en sakkyndig komite. Før oversendelse av søknadspapirene vil alle søknadene bli gjennomgått ved fakultetet og søknader fra ikke-kvalifiserte søkere vil ikke bli oversendt til vurdering.

Andre opplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

  • instituttleder Liv Klakegg Dahlin, tlf: +47 67 23 63 18
  • studieleder Petter William Hanssen, tlf. +47 67 23 54 19

Som ansatt ved OsloMet må du alltid følge de endringene som utviklingen i faget krever og de organisatoriske endringene som er vedtatt.

Dersom du blir ansatt og tiltrer i stillingen må du bo på et sted slik at du kan være fysisk til stede og tilgjengelig på instituttet.

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).

Referansenummer: 21/11713

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS