LEDIG STILLING VED NMBU

Førsteamanuensis / universitetslektor i kjemi- og naturfagdidaktikk

Søknadsfrist: 19.04.2021

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner. Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.

NMBU har 1800 ansatte, hvorav om lag 250 stipendiater, 6000 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. I 2021 er vi samlokalisert i Ås.


For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Fakultet for realfag og teknologi

Fakultet for realfag og teknologi (REALTEK) utvikler forskningsbasert kunnskap og utdanner sivilingeniører og lektorer som trengs for å nå FNs bærekraftmål. Vi har om lag 150 ansatte, 70 doktorgradsstudenter og snart 1500 studenter.


Utdanningen og forskningen ved REALTEK favner bredt og inkluderer fagområdene datavitenskap, maskin og prosessteknologi, robotikk, byggeteknikk og arkitektur, industriell økonomi, miljøfysikk og fornybar energi, geomatikk, vann- og miljøteknikk, anvendt matematikk samt lærerutdanning innen realfag og naturbruk.

ledig fast 100% stilling som førsteamanuensis/ universitetslektor i kjemi- og naturfagdidaktikk.

Om stillingen

Ved Fakultet for realfag og teknologi (REALTEK) er det ledig fast 100% stilling som førsteamanuensis/ universitetslektor i kjemi- og naturfagdidaktikk.

Stillingen er knyttet til Institutt for lærerutdanning og utdanningsvitenskap ved REALTEK. Lærerutdanningen utdanner blant annet lærere i realfag, naturbruk, og lærere med kompetanse innen kombinasjon av realfag og naturbruk. Den utlyste stillingen får særskilt ansvar for å ivareta forskning og utdanning innen kjemi- og naturfagdidaktikk.

Den ansatte i stillingen vil og ha ansvar for undervisning og veiledning i Praktisk pedagogisk utdanning (PPU) og i Lektorutdanningen i realfag (LUR). Den praktisk pedagogiske utdanningen er ettårig, men kan også tas over to år som deltidsstudium. Lektorutdanningen i realfag er femårig mastergradsstudium.

NMBU har etablert fire universitetskoler i Akershus fylkeskommune (Frogn vgs., Ski vgs., Ås vgs. og Hvam vgs.). Universitetsskolene utvikler i samarbeid med våre forskere kunnskap om utdanning for bærekraftig utvikling i skole og lærerutdanning.

Instituttet tilbyr varig videreutdanning innen matematikk, naturfag og naturbruk. Instituttet samarbeider med skoleeiere i regionen om den statlige satsningen «Desentralisert ordning for skolebasert kompetanseutvikling». Videre deltar instituttet i både regionale, nasjonale og internasjonale forsknings- og utviklingsprosjekter.

Arbeidsoppgaver

Undervisning og veiledning:

  • fagansvar for undervisning og veiledning i kjemi- og naturfagdidaktikk i PPU og LUR
  • ansvar for sikkerhetskurs for realfagslærere i PPU og LUR og studenter i Ent3r ved NMBU
  • medansvar for undervisning og veiledning i mastergradsemner og -oppgaver i lektorutdanningen i realfag, spesielt innen kjemididaktikk
  • deltakelse i etter- og videreutdanning for lærere

Forskning

Arbeidsoppgaver innen forskning er rettet mot kjemi- og naturfagdidaktikk, med vekt på feltet utdanning for bærekraftig utvikling. Det forventes at den som tilsettes bidrar inn i instituttets etablerte forskningsprosjekter og bidrar til utvikling av nye utviklings- og forskningsprosjekter.

Administrative oppgaver

Arbeidsoppgaver i forbindelse med administrasjon er knyttet til undervisning i PPU og LUR, forskning og fellesoppgaver ved REALTEK.

Kompetanse

Faglige kvalifikasjonskrav

Det kreves:

  • Doktorgrad innen kjemididaktikk eller naturfagdidaktikk. Utenlandsk doktorgrad må være godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad.
  • Alternativ til doktorgrad er kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.
  • Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse i form av
  • «pedagogisk mappe» med beskrivelse av;
    • Pedagogisk utdanning, gjennomført eget program på min. 200 timer
    • Undervisningserfaring
    • Bredde eller variasjon i pedagogisk erfaring
    • Veiledningserfaring
    • Grunnleggende undervisningsferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning
  • De som ikke oppfyller de pedagogiske kravene ved ansettelsen, skal pålegges å oppfylle dem innen to år etter ansettelse
  • Lærerutdanning; Lektorutdanning i realfag 8 – 13, eller PPU med didaktisk fordypning i realfag eller tilsvarende.
  • God kompetanse innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi for bruk i undervisning i fag og yrke

Følgende erfaringer og kunnskaper vektlegges:

  • Relevant undervisningserfaring på universitetsnivå, videregående nivå eller ungdomstrinn i Norge /Norden.
  • Erfaring med skoleutvikling eller utvikling av emner og studieprogram på universitetsnivå.
  • Internasjonal erfaring.

Det kreves følgende språklige kunnskaper:

  • Norsk og engelsk flytende - skriftlig og muntlig

Personlige egenskaper/egnethet

Det blir vektlagt at søkeren:

  • har gode samarbeidsevner
  • er lett å kommunisere med
  • er målrettet og effektiv
  • kan følge opp mange oppgaver
  • er løsningsorientert

Personlig egnethet vil tillegges vekt.

Universitetslektor

Dersom det på grunn av manglende søkergrunnlag eller av andre grunner ikke lar seg gjøre å ansette i stilling som førsteamanuensis, kan det bli aktuelt å ansette i stilling som universitetslektor. Fortrinnsvis vil dette være søkere som har påbegynt kvalifisering for førstestilling innen fagområdet.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode

  • 1011 Førsteamanuensis, lønnsramme 24, lønnstrinn 65-77 (NOK 586 500 -744 600), avhengig av kvalifikasjoner, eller
  • 1009 Universitetslektor, lønnsramme 25, lønnstrinn 53-67 (NOK 474 500 – 608 200), avhengig av kvalifikasjoner.

Det er ansiennitetsopprykk i begge stillingskodene.

Nærmere opplysninger ved:

Information to applicants

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og eventuelle attester.

Søknadsfrist: 19.04.2021

Søker vedlegger inntil 10 arbeider som etter søkerens vurdering er sentrale i produksjonen. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere søkerens innsats, må det legges ved en kort redegjørelse om søkerens del av arbeidet.Alle søkere skal dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse i en pedagogisk mappe. En pedagogisk mappe er en organisert dokumentasjon av en lærers profesjonelle utvikling og oppnådde kompetanse.

Her skal den enkeltes undervisningskompetanse dokumenteres med vekt på hva som er gjort, hvordan man har utøvd sine undervisningsoppgaver, begrunnelser for egen utøvelse, samt hvilke resultat man har oppnådd. Se veileder pedagogisk mappe her.

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer med ordinær post merket still.nr. 21/01074 til NMBU, Fakultet for realfag og teknologi, postboks 5003, NO-1432 Ås, innen 19.04.2021.

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS