Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor - Faggruppeleder Idrett

Søknadsfrist: 10.06.2019

Om stillingen

Ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap, Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving er det ledig fast 100 % stilling som førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor innen idrettsfaget, hvor hele stillingen blir tillagt ansvar som faggruppeleder idrett for en periode på fire år. Det er mulighet for forlengelse av funksjonen utover disse fire årene.

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus.


Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.


I Bø kryr det av muligheter! Herfra har du korte avstander til det meste av aktivitetstilbudene året rundt.


Bø kan friste med et variert tilbud innen musikk, idrett og kultur, og er kåret til landets beste kulturkommune og studentkroa til beste konsertscene. Savner du noe her, finner du fort flere å starte det sammen med.


Bø er kjent for sin vakre natur med skog, fjell og vassdrag. Selve universitetsanlegget er åpent og innbydende og har både studentkantine, bibliotek, små områder tilrettelagt for gruppearbeid, studentbarnehage og studentkro. Nærmeste nabo er Gullbring kulturanlegg med både svømmehall og idrettsbaner.

Nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted er campus Bø, men ansvaret omfatter idrettsstudiene både på campus Bø og campus Vestfold.

Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving har ca. 80 ansatte og 850 studenter. Instituttet er organisert i de fire faggruppene idrett, kroppsøving, friluftsliv og mat og helse. Instituttet har studenter og personale på fem campus: Bø, Notodden, Drammen, Porsgrunn og Vestfold.

Instituttet er inne i en samordnings- og endringsprosess etter fusjonen av USN, og det er helt avgjørende at den som søker stillingen ser muligheter for å jobbe innen et fagmiljø i endring og utvikling. Instituttet har fokus på nyskaping, samordning og arbeidsdeling. Både innad i instituttets virkeområder og utover mot omgivelsene, herunder næringslivet, offentlig sektor og frivillig sektor

Ansvar og arbeidsoppgaver

Stillingen er tillagt et overordnet ansvar for det idrettsfaglige miljøet ved instituttet.

Ansvars- og arbeidsoppgaver:

• Ledelse av det idrettsfaglige miljøet og personalansvar for ansatte innen faggruppe idrett.

• Arbeidsplanlegging for ansatte knyttet til idrettsstudiene.

• Overordnet ansvar for på idrettsfysiologisk testlab i Bø og i Vestfold.

• Ansvar for opprettholdelse/videreutvikling av samarbeidet med eksterne samarbeidspartnere knyttet til faggruppe idrett (spesielt Olympiatoppen Sør-øst).

• Bidra aktivt i forsknings- og utviklingsarbeid innen fagområde idrett.

• Medvirke til vekst og utvikling av den eksternt finansierte virksomheten ved instituttet/fakultet.

• Deltakelse i aktuelle samarbeidsprosjekter internt og/eller eksternt.

• Andre oppgaver etter avtale med instituttleder.

Kvalifikasjoner

• Høyere utdanning fra universitet og/eller høgskole fortrinnsvis på førstekompetansenivå innen det idrettsfaglige felt.

• Dokumentert solid ledererfaring fra høyere utdanning eller tilsvarende virksomheter, samt utdanning på masternivå kan erstatte kravet til førstekompetanse.

• Bred og solid faglig bakgrunn og forskningskompetanse innen det idrettsfaglige feltet.

• Erfaring med og motivasjon for å anvende organisasjonens administrative systemer i utførelsen av administrative oppgaver tillagt stillingen.

• Praktisk erfaring fra det idrettsfaglige feltet vil bli vektlagt.

Våre utdanninger skal være forskningsbaserte, både når det gjelder undervisningspraksis og -innhold. Vi vil derfor at våre undervisere skal ha erfaring og motivasjon til å fokusere på utvikling av undervisningspraksis og samspillet mellom undervisning og forskning.

Det forutsettes på denne bakgrunn pedagogisk kompetanse dokumentert gjennom minst ½ års praktisk-pedagogisk utdanning eller gjennom kortere kurs i universitets- og høgskolepedagogikk. Søkere som ikke har de nevnte pedagogiske kvalifikasjonene, kan tilsettes med plikt til å kvalifisere seg innen 3 år fra ansettelse. Kurs innen universitets- og høgskolepedagogikk vil bli tilbudt.

Til stilling som universitetslektor kreves høyere grads eksamen ved universitet, høgskole eller tilsvarende, samt relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant yrkespraksis. Søkere med forskningskompetanse vil bli prioritert. Ved tilsetting som universitetslektor vil det bli vektlagt ønske, vilje og planer om kvalifisering til førstekompetanse.

Til stillingen som førsteamanuensis kreves det universitetsutdanning i relevante fagområder. Videre kreves det vitenskapelig kompetanse på minimum doktorgradsnivå i relevant fagområde. "Eventuelt dokumentert kunstnerisk virksomhet eller utviklingsarbeid på høyt internasjonalt nivå og med en særlig fordypning som er relevant for fagområdet eller disiplinen."

Til stilling som førstelektor kreves dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling. Spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet vil bli tillagt vekt.

Personlige egenskaper

• Motiverende og inkluderende lederstil preget av gode samarbeids- og kommunikasjonsevner.

• Engasjement og entusiasme for stillingen.

• Gode relasjonsegenskaper, herunder evne til å bygge nettverk og skape tillit internt og eksternt.

• Evne til å arbeide selvstendig og i team.

• Evne til prioritering og orden i perioder hvor det er stort arbeidspress.

Den som ansettes forventes å jobbe tett sammen instituttleder, og vil inngå i instituttets ledergruppe som består av instituttleder, instituttnestleder og faggruppeledere for de respektive faggruppene ved instituttet samt fire programkoordinatorer.

Den som ansettes må også kunne kommunisere flytende muntlig og skriftlig på norsk eller et annet skandinavisk språk, samt beherske engelsk.

Vi tilbyr

  • En krevende og spennende jobb.
  • Et faglig miljø i utvikling.
  • Gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling.
  • Godt sosialt miljø.
  • Mulighet for trening i arbeidstiden.
  • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse.

Lønn og vilkår

Universitetslektor (kode 1009): NOK 430 100 – 600 200 per år. Førsteamanuensis (stillingskode 1011) og førstelektor (stillingskode 1198): NOK 527 500 – 722 400 per år.

Lønnsplassering etter kvalifikasjoner og tjenesteansiennitet. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Det vil bli gitt et årlig kronetillegg for oppnevnelse i funksjon som faggruppeleder idrett etter nærmere avtale.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. En sakkyndig komité vil vurdere søknadene. Kandidater som helt klart ikke fyller minimumskravene til master- og hovedfagsutdanning vil ikke bli vurdert av sakkyndig komite. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Ved behov gjennomføres annengangsintervju.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker vi at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Instituttleder Annette Bischoff, epost: annette.bischoff@usn.no/tlf: 35 95 27 87 eller 971 77 203

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Seksjonssjef rekruttering Britt Granseth Wien, epost: britt.g.wien@usn.no

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • Attesterte kopier av vitnemål og attester fra høgskole/universitet
  • Vitenskapelige publikasjoner (inntil 10 for søkere til førsteamanuensis/førstelektor)
  • Liste over vitenskapelige publikasjoner
  • Liste med vedlegg som dokumenterer pedagogiske kvalifikasjoner
  • Kontaktinformasjon til tre referanser

Alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Vi gjør oppmerksom på at alle etterspurte og relevante vedlegg må lastes opp sammen med søknad/CV for at en søknad skal vurderes for stillingen.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS