Ledig stilling ved Høgskulen på Vestlandet

Førsteamanuensis / Førstelektor / Høgskolelektor i elkraftteknikk

Søknadsfrist: 12.05.2019

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), Fakultet for ingeniør- og naturvitskap, Institutt for elektrofag er det ledig en vikariatstilling som førsteamanuensis/ førstelektor/ høgskolelektor i elkraftteknikk i perioden 01.08.2019 - 31.07.2020.

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.


Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.


HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.


Fakultet for ingeniør- og naturvitskap har ca 270 ansatte og ca 3200 studenter. Fakultetet har et bredt utdanningstilbud både på bachelor og masternivå innen ingeniør- og naturfag, samt PhD-utdanning innen datateknologi. Mohnsenteret for innovasjon og regional utvikling forsker på innovasjon og tilbyr masterutdanning innen innovasjon og entreprenørskap. Dykkarutdanningen tilbyr ettårig fagskoleutdanning.


Hoveddelen av fakultetets virksomhet er i Haugesund, Bergen, Sogndal og Førde, men vi tilbyr også desentralisert utdanning i Florø, Kristiansund og på Stord.


Fakultetets virksomhet er internasjonalt forankret og skjer i tett samarbeid med regionale bedrifter, klynger, helseforetak og offentlig sektor, inkludert andre institusjoner i universitets- og høgskolesektoren. Dette gjelder både forsking, utvikling, innovasjon og ikke minst utdanning med studentprosjekt på alle nivå.


Institutt for Elektrofag har cirka 550 studenter og 50 ansatte. Instituttet tilbyr bachelorutdanninger i automasjonsteknikk, elkraftteknikk, elektronikk og kommunikasjonsteknologi. Instituttet har master i elkraftteknikk i samarbeid med UiB. Instituttet deltar også i høgskolens PhD program i Datateknologi. Vi har laboratorier med en topp moderne instrumentpark, en bred forskningsaktivitet og et nært samarbeid med mange bedrifter og forskningsinstitusjoner i regionen.

Om stillingen:Stillingen er primært rettet mot undervisning og veiledning på bachelornivå innen elkraftteknikk.I tillegg forventes det at den som tilsettes vil måtte bidra til å styrke forsknings- og fagmiljøet innen fagfeltet nevnt ovenfor. En skal bidra til å fremme høgskolen som en dynamisk og produktiv kunnskaps- og forskningsinstitusjon, samt øke samarbeid med næringslivet og ulike ingeniørfag.

Arbeidsplassen er campus Bergen.

Ansvars- og arbeidsområde:

Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være:

  • Undervisning i Elektriske anlegg, elektrofaglige basis emner, programmering og mikrokontrollere
  • Veiledning av bacheloroppgaver

Kvalifikasjoner:

Formell utdanning og kompetanse:

  • Den som blir tilsatt må minimum ha mastergrad/hovedfag (sivilingeniør eller tilsvarende) med faglige kvalifikasjoner innenfor gitte arbeidsområder. Faglige kvalifikasjoner vil være fagbrev og/eller bakgrunn fra norsk elforsyning eller industri.
  • For tilsetting som førsteamanuensis er det i tillegg krav om relevant doktorgrad.
  • For tilsetting som førstelektor er det i tillegg krav om dokumentert relevant kompetanse på nivå med doktorgrad.
  • Søkeren må beherske norsk da undervisningsspråket er norsk.
  • Søkere må ha god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.

I tillegg er det ønskelig med:

  • Relevant praksis og undervisningserfaring
  • Relevant yrkeserfaring, samt kompetanse innen pedagogikk, veiledning, IKT
  • Erfaring med nasjonalt og internasjonalt forskningssamarbeid og internasjonal publisering
  • Erfaring med å søke midler til å lede eksternt finansierte forskningsprosjekter
  • Samarbeidsevner og evne til å skape godt arbeidsmiljø
  • Evne til å formidle og til å kunne tenke nytt

Personlige egenskaper:

Vi søker etter selvstendige kandidater med gode samarbeidsevner, gode kommunikasjonsevner og positiv innstilling til de oppgaver som skal løses.

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 15 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Vi tilbyr:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving- og utvikling
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Stillingen er lønnet etter Statens lønsregulativ, i stillingskode 1011 - førsteamanuensis/ 1198 - førstelektor/ 1008 - høgskolelektor.

Fra lønn vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Høgskulen på Vestlandet er under omstilling, og det kan bli gjort endringer i stillingen sitt ansvarsområde og plass i organisasjonen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn og personer med nedsatt funksjonsevne. Høgskulen på Vestlandet er en IA bedrift.

Kontaktperson(-er) ved Høgskulen på Vestlandet:

1) Fungerende instituttleder Solfrid Paula Sjåstad Hasund, telefon +47 55 58 76 08 eller mobil +47 970 25 153

2) Høgskolelektor Lasse Sivertsen, telefon +47 55 58 75 92 eller mobil +47 922 94 801

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS