Ledig stilling ved Høgskulen på Vestlandet

Førsteamanuensis / førstelektor i fysioterapi

Søknadsfrist: 16.03.2020

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig fast 100% stilling som førsteamanuensis/ førstelektor i fysioterapi ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap.

Om stillingen:

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.

Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.

HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.Fakultet for helse- og sosialvitskap har omkring 370 ansatte og omkring 4500 studenter.


Vi har et bredt utdanningstilbud innen helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, etter- og videreutdanninger og flere masterprogram, samt Ph.d.-studiet "Helse, funksjon og deltakelse". Fakultetet har en vitenskapelig ambisjon om å styrke forskningsbasert undervisning, veiledning og praksis innen områdene helse, funksjon og deltaking.


Studentene våre får omfattende ferdighetstrening i tillegg til praksis, blant annet gjennom øvelser i kommunikasjon og utprøving ved et avansert simuleringssenter, SimArena. Vi praktiserer fleksible læringsformer der studenten selv blir utfordret til å delta i forskning og utviklingsarbeid.


Ved Institutt for helse og funksjon er vi omkring 60 ansatte og 580 studenter med studiested i Bergen. Vi har bachelorutdanninger i ergoterapi, fysioterapi og radiografi. I tillegg har vi også masterstudium i klinisk fysioterapi med tre studieretninger og tverrfaglige videreutdanninger. Forskning og formidling knyttet til disse fagområdene og utdanningsforskning er en viktig del av arbeidsoppgavene våre.

Ved Høgskolen på Vestlandet (HVL) er det ledig fast stilling i 100% som førsteamanuensis/førstelektor i fysioterapi. Stillingen er knyttet til Fakultet for helse- og sosialvitskap, Institutt for helse- og funksjon, fagseksjon for master i klinisk fysioterapi, Campus Bergen. En må påregne undervsining både på bachelor- og masternivå.

Ansvars- og arbeidsområde:

  • undervisning (teoretisk og praktisk), sensurering, veiledning og forskning på bachelor- og masternivå innenfor fagområdet fysioterapi, hovedsakelig knyttet til psykiske og psykosomatiske helseproblemer, samt samfunnsvitenskapelige- og humanistisk fag
  • den som tilsettes må bidra innenfor ulike faglige institusjonsbyggende oppgaver, som for eksempel emneansvar, evaluering, internasjonaliseringsarbeid, samt medvirke i forskergruppe
  • et viktig ansvarsområde er å bidra med FoU-arbeid knyttet til fysioterapi, i tråd med fakultetets forskningsprofil, samt samarbeid med det kliniske feltet for å sikre at studiene holder et høyt faglig nivå
  • stillingen innebærer samarbeid internt ved høgskolen så vel som med andre utdanningsinstitusjoner nasjonalt og internasjonalt.

Kvalifikasjoner:

Formell utdanning og kompetanse:

  • for tilsetting som førsteamanuensis er kravet avlagt ph.d.-grad og for førstelektor dokumentasjon på førstelektorkompetanse, fortrinnsvis innen fysioterapi.
  • autorisasjon som fysioterapeut
  • kompetanse i norsk psykomotorisk fysioterapi
  • dokumentere fordypning i relevante fagområder innenfor fysioterapi
  • klinisk erfaring med pasienter med sammensatte muskelskjelettlidelser, psykiske og psykosomatiske helseproblemer
  • pedagogisk erfaring og interesse for undervisning og formidling av fysioterapifaget
  • interesse for og/eller erfaring med pedagogisk utviklingsarbeid, studentaktiv læring og undervisning, digitale undervisningsformer og internasjonaliseringsarbeid.
  • det kreves god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk eller skandinavisk språk samt på engelsk og god IKT-kompetanse.

Personlige egenskaper:

Den som tilsettes må arbeide selvstendig, ta ansvar, ta initiativ til faglige aktiviteter, ha evne til nytenking, ha gode formidlingsevner og evne til å samarbeide med både studenter og kolleger

Høgskolepedagogikk/veiledning

Det blir stilt krav til praktisk pedagogisk kompetanse i samsvar med Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder de vitenskapelige arbeidene (inntil 15 stk.), fullstendig publikasjonsliste, attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 15 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Vi tilbyr:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving- og utvikling
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Stillingen som førsteamanuensis/ førstelektor er lønnet etter Statens lønsregulativ, i stillingskode1011/ 1198.

Fra lønn vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.Høgskulen på Vestlandet er under omstilling, og det kan bli gjort endringer i stillingen sitt ansvarsområde og plass i organisasjonen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad spegle mangfaldet i befolkninga. Det er derfor eit personalpolitisk mål å oppnå ein balansert alders- og kjønnssamansetning og rekruttere personar med minoritetsbakgrunn, nedsett funksjonsevne og hull i CV.

Kontaktpersoner ved Høgskulen på Vestlandet:

1) Fagseksjonsleder, Nina Rydland Olsen, tlf: 55 58 56 08

2) Instituttleder, Bjørg Norunn Rullestad Hafslund, tlf: 55 58 55 06

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS