LEDIG STILLING VED HØGSKULEN PÅ VESTLANDET

Førsteamanuensis / førstelektor / høgskolelektor i energifag

Søknadsfrist: 12.10.2022

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.


Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi og samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium. HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.


Fakultet for ingeniør- og naturvitskap har ca 270 ansatte og ca 3200 studenter. Fakultetet har et bredt utdanningstilbud både på bachelor og masternivå innen ingeniør- og naturfag, samt PhD-utdanning innen datateknologi. Mohnsenteret for innovasjon og regional utvikling forsker på innovasjon og tilbyr masterutdanning innen innovasjon og entreprenørskap. Dykkarutdanningen tilbyr ettårig fagskoleutdanning.


Hoveddelen av fakultetets virksomhet er i Haugesund, Bergen, Sogndal og Førde.


Fakultetets virksomhet er internasjonalt forankret og skjer i tett samarbeid med regionale bedrifter, klynger, helseforetak og offentlig sektor, inkludert andre institusjoner i universitets- og høgskolesektoren. Dette gjelder både forsking, utvikling, innovasjon og ikke minst utdanning med studentprosjekt på alle nivå.


Institutt for Maskin- og marinfag har om lag 50 ansatte. Mer enn 70% av de faglig ansatte har førstekompetanse, herav 7 professorer. Instituttet har om lag 650 studenter og utdanner ingeniører og sivilingeniører. Det tilbys 6 utdanningsprogram på bachelornivå (allmenn maskin, marinteknikk, bærekraftig produksjon og sirkulærøkonomi, energiteknologi, havteknologi og maskiningeniør Haugesund ) og 2 på masternivå (energi og havteknologi). Det drives med FoU innen energi, materialteknologi og havteknologi. Instituttet har moderne laboratorier med blant annet Marinlab for testing av båter og offshore konstruksjoner. Det legges stor vekt på å utvikle innholdet i våre studieprogram i tett samarbeid med offentlig og privat næringsliv som er avtakere av våre ingeniører.

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig fast stilling som førsteamanuensis/førstelektor/høgskolelektor i energifag ved Fakultet for ingeniør- og naturvitsakp.

Om stillingen:

Institutt for maskin- og marinfag (IMM) opplever økt aktivitet innen undervisning og forskning på energi. I tillegg til å undervise egne studenter på campus Kronstad, har instituttet ansvar for undervisning av blant annet termodynamikk på Sjøkrigsskolen i Bergen. Innholdet i våre studier oppdateres jevnlig for å møte samfunns - og næringslivets behov for kompetanse for å møte det grønne skiftet.

Denne stillingen er i hovedsak opprettet for å dekke undervisning i termodynamikk, men andre emner kan være aktuelle i tillegg. Deltakelse i FoU aktivitet inngår også i stillingen.

Når det gjelder forskning må den passe inn i høgskolens strategiske plan. I tillegg ønsker instituttet at forskningen skal være relevant for næringslivet i regionen samt ha relevans til de fag det undervises i. I dag foregår forskning i hovedsak innen tre områder: Energi, materialteknologi og havteknologi

Arbeidsplassen er Bergen.

Ansvars- og arbeidsområde:

  • Undervise og veilede studenter på bachelor i termodynamikk
  • I tillegg til undervisning i termodynamikk vil det telle positivt om man kan undervise og veilede på bachelor og mastergradsnivå i ett eller flere av følgende emner: dynamikk, fornybar energi og hydrogenteknologi. Søkeren bes oppgi hvilke av disse tema man kan forelese i tillegg.
  • Veiledning og koordinering av bachelor- og masteroppgaver i samarbeid med industripartnere og næringsliv.
  • Deltakelse i tverrfaglige forskningsgrupper og FoU. Foruten at forskningen må passe inn i høgskolens strategiske plan ønsker instituttet at forskningen skal være relevant for næringslivet i regionen samt ha relevans til de fag det undervises i. I dag foregår forskning i hovedsak innen tre områder: Energi, materialteknologi og havteknologi
  • Delta i team for å utvikle elæringsmoduler for de emner man skal undervise

Kvalifikasjoner:

Kriterier for ansettelse i undervisnings- og forskerstilling fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger

Formell utdanning og kompetanse:

Den som blir ansatt må minimum ha mastergrad innenfor fagområde teknologi eller realfag med relevans for den utlyste stillingen

For tilsetting som førsteamanuensis er det i tillegg krav til doktorgrad innenfor fagområde teknologi eller realfag med relevans for den utlyste stillingen.For tilsetting som førstelektor er det krav om dokumentert relevant kompetanse på nivå med doktorgrad.

Undervisningen vil foregå på norsk. Det kreves derfor god muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk eller annet skandinavisk språk, i tillegg til engelsk.

Søkere må kunne sikkerhetsklareres for undervisning på Sjøkrigsskolen.

Utdanningsfaglig kompetanse er et krav for stillingen. Søkere som ikke kan dokumentere utdanninsfaglig kompetanse ved tilsetting, er forpliktet til å gjennomføre HVLs kurs i høgskulepedagogikk innen 2 år etter tiltredelse.

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Det er ønskelig med erfaring fra undervisning fra universitet eller høgskole.
  • Det er ønskelig med god IKT - kompetanse og erfaring med veiledning.

Personlige egenskaper:

  • Gode samarbeidsevner
  • Selvstendig
  • God formidlingsevne
  • Fleksibel og kan påta deg ulike oppgaver

Utdanningsfaglig kompetanse:

For stilling som førsteamanuensis skal utdanningsfaglig kompetanse dokumenteres med en pedagogisk mappe og en pedagogisk cv i tråd med kriterier for utdanningsfaglig basiskompetanse ved ansettelse og opprykk i førsteamanuensis- og professorstilling ved HVL.

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder:

Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 50 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Vi tilbyr:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving- og utvikling
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Stillingen som førsteamaniensis/ førstelektor/ høgskolelektorr lønnet etter Statens lønsregulativ, i stillingskode 1011 - førsteamanuensis/ 1198 - førstelektor/ 1008 - høgskolelektor

Fra lønn vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at unntak fra den offentlige søkerlisten blir behandlet etter reglene i Offentlighetsloven. Søkere som har anmodet om å ikke bli ført opp på den offentlige søkerlisten, vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, nedsatt funksjonsevne og hull i CV.

Kontaktperson ved Høgskulen på Vestlandet:

  • Instituttleder Nils-Ottar Antonsen, tlf 55 58 75 75, E-post: nils.ottar.antonsen@hvl.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS