LEDIG STILLING VED HØGSKOLEN I INNLANDET

Førsteamanuensis / førstelektor i organisasjon og ledelsesfag

Søknadsfrist: 21.08.2022

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet har omlag 16 000 studenter, 1300 ansatte og har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad, samt virksomhet på Kongsvinger, Tynset og i Oslo.


Høgskolen i Innlandet bygger sterke og solide utdannings- og forskningsmiljøer som skal sette spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi utvikler en institusjon med høy faglig kompetanse med mål om å oppnå universitetsakkreditering.

Vår visjon er «Sterkere sammen».

Vil du være en del av et fleksibelt og aktivt fagmiljø ved Handelshøgskolen Innlandet? Vi søker Førsteamanuensis/førstelektor i organisasjon og ledelsesfag

Om stillingen

Handelshøgskolen Innlandet - fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap (HHS) er det største fakultetet ved Høgskolen i Innlandet (HINN), og har totalt ca. 7000 studenter. HINN arbeider for å bli en foregangsinstitusjon for livslang læring og fleksibel organisering av utdanningstilbudene, og ved Handelshøgskolen opplever vi stor etterspørsel etter våre eksternfinansierte studier/programmer innen ledelse og ledelsesutvikling. For å styrke fagmiljøet innen ledelse har institutt for organisasjon, ledelse og styring ledig inntil to faste 100% stillinger som førsteamanuensis/førstelektor i organisasjon og ledelsesfag.

Begge stillingene er tilknyttet eksternfinansierte studieprogram, som konkret betyr å ta ansvar for planlegging og gjennomføring av de ulike emnene som er knyttet til programmene. Programmenes undervisning og andre aktiviteter gjennomføres primært hos oppdragsgiver, så en må regne med stor reisevirksomhet. Det er ønskelig at de som får stillingene også kan benytte egen forskningstid til å knytte seg til forsknings- og utviklingsprosjekt som ligger innenfor studieporteføljens fagfelt. Medarbeiderne skal i tillegg til å drifte våre eksternfinansierte ledelsesstudier ha en aktiv rolle i å bidra med å utvikle nye EVU-tilbud, særlig ovenfor offentlig sektor.

Den som ansettes i stillingen vil bli en del av et fleksibelt og aktivt fagmiljø, som brenner for å formidle forskningsbasert kunnskap direkte til voksne studenter, der de er. Hovedarbeidssted vil være på Lillehammer og en utstrakt reisevirksomhet vil gjøre deg kjent med nye og spennende sider ved vårt langstrakte land, og du vil som oftest planlegge og gjennomføre undervisningen sammen med en annen fagressurs. Jevnlige fagsamlinger vil ivareta behovet for koordinering og faglig utvikling, samt ivaretakelse av et godt arbeidsmiljø.

Ansvar og arbeidsoppgaver

  • Ansvaret for planlegging og gjennomføring av per i dag studiene Ledelse av prosesser (LEDPRO 1, 30 stp og LEDPRO 2, 30 stp), emner på Helselederutdannelsen (hvert emne 7,5 stp) og Videreutdanning i prosessledelse for kompetanseutvikling i NAV (15 stp), samt andre aktuelle lederutdanningstilbud rettet mot eksterne kunder og oppdragsgivere.
  • Undervisning, lede lederutviklingsprogram for ledere i offentlig sektor.
  • Ansvaret for gjennomføring av eksamen på de nevnte studiene.
  • Aktiv rolle i å utvikle nye EVU-tilbud for offentlig sektor, primært kommunesektoren, i samarbeid med fagmiljø.
  • Knytte seg til forskningsprosjekt som er faglig relevante for studieporteføljen.

Andre oppgaver kan tillegges stillingen ved behov.

Kvalifikasjoner

Formalkompetanse

Søkere må ha:

  • Doktorgrad eller tilsvarende førstekompetanse innenfor en samfunnsvitenskapelig disiplin ihht. kompetansekravene i Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.
  • Mastergrad med relevant faglig profil.
  • Dokumentert praktisk-pedagogisk utdanning og erfaring, fortrinnsvis rettet mot høyere utdanning, jf. Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Søkere som ikke kan dokumentere pedagogisk kompetanse ved ansettelse er forpliktet til å gjennomføre høgskolens kurs i høgskolepedagogikk eller tilsvarende innen to år etter ansettelse.

Mer informasjon om de formelle kvalifikasjonskravene, se Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger og HINNs presisering av de pedagogiske kompetansekravene og dokumentasjonsform ved ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Dersom det ikke har meldt seg søker som tilfredsstiller kompetansekravene for fast ansettelse kan det foretas midlertidig ansettelse for inntil tre år i lavere stilling, jf. universitets- og høyskolelovens §6-5.

Det er ønskelig med:

  • Utdanning innen organisasjon og ledelsesfag

Erfaringskompetanse

Søkere må ha:

  • Erfaring fra relevant faglig samarbeid med aktører/kunder utenfor akademia.
  • Erfaring fra praktisk prosessledelse.
  • Erfaring fra arbeid i eller med og god kunnskap om offentlig sektor.
  • Gode norskkunnskaper siden undervisning i all hovedsak vil være på norsk.

Søkere bør ha:

  • Erfaring fra undervisning, veiledning og/eller konsulentvirksomhet.
  • God kunnskap om kommunesektor og hvordan ledelse utøves i folkevalgte organisasjoner.

Personlige egenskaper:

  • Stor grad av selvstendighet.
  • God samarbeidsevne.
  • God gjennomføringsevne og arbeidskapasitet.
  • God muntlig og skriftlig framstillingsevne.
  • Fleksibel og løsningsorientert i form av å tilpasse tilbud etter oppdragsgivers behov.

Det vil i utvelgelsesprosessen legges stor vekt på erfaringskompetanse og personlig egnethet.

Vurdering av hvilken kandidat som er best kvalifisert foretas etter en helhetlig vurdering av utdanning, erfaring og personlig egnethet og øvrige kvalifikasjonskrav slik de er formulert i annonseteksten, i tillegg til motivasjon for stillingen.

Ansettelse i stillingene forutsetter ekstern finansiering.

Vi tilbyr

  • En spennende og utfordrende jobb ved en høgskole i utvikling, engsjerte kollegaer og et godt arbeidsmiljø.
  • Lønn i stillingskode 1011 førsteamanuensis/ 1198 førstelektor etter Statens lønnsregulativ.
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger.

For mer informasjon om HINN som arbeidsgiver, se her.

Søke stillingen

Søknad og CV registreres elektronisk via "Søk stillingen".

Søknaden må inneholde:

  • søknadsbrev
  • utfyllende CV med oversikt over utdanning, arbeidserfaring, pedagogisk erfaring, administrativ erfaring, akkvisisjonsarbeid, koordineringserfaring og andre kvalifiserende aktiviteter
  • bekreftede kopier av vitnemål og attester
  • dokumentasjon på pedagogiske kvalifikasjoner i en systematisk, samlet fremstilling, herunder oversikt over formell pedagogisk utdanning, pedagogisk praksis (for eksempel undervisnings-/veiledererfaring), erfaring med studiekvalitetsutvikling, utvikling av undervisningsopplegg, studieplaner etc.
  • i tillegg ønskes inntil én sides refleksjon rundt søkerens pedagogiske grunnsyn og egne pedagogiske utvikling
  • oversikt over eksternfinansierte prosjekter
  • publikasjonsliste
  • inntil 15 arbeider til vurdering

Aktuelle søknader vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Utfyllende CV, bekreftede kopier av vitnemål og attester, dokumentasjon på pedagogiske kvalifikasjoner, publikasjonslister og dokumenter/arbeider som skal vurderes, skal legges som elektroniske vedlegg eller lenker til søknaden.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøving av praktiskpedagogiske ferdigheter.

Har du spørsmål om opplasting av vedlegg eller andre tekniske forhold rundt søknaden kan Jobbnorge kundeservice kontaktes.

Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.

For mer informasjon om stillingen kontakt:

  • Mette Villand, tlf: +47 995 77 926, e-post: mette.villand@inn.no
  • Jens Petter Madsbu, tlf: +47 920 52 429, epost: jens.madsbu@inn.no

Mangfold og positiv særbehandling

HINN mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS