LEDIG STILLING VED SINTEF

Forskningssjef innen Fiskeri og ny biomarin industri

Søknadsfrist: 16.10.2022

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn


Les mer om SINTEF her.

SINTEF Ocean er et av seks institutt som utgjør SINTEF. Vi jobber med forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Vårt hovedkontor er i Trondheim, og vi har avdelinger i Tromsø, Hirtshals, Oslo, Ålesund og Bergen.

Er du vår nye forskningssjef?

Vår visjon om "Teknologi for et bedre samfunn" betyr mye for oss, og gir en inspirerende ramme for arbeidet vårt. SINTEF Ocean utvikler fremtidens havindustrier innen områdene mat, energi, miljø og transport. Nøkkelen til mange av vår tids utfordringer finnes i havet og vi jobber målrettet for å oppfylle vårt samfunnsoppdrag gjennom spennende forskning innen alle disse områdene.

Vi søker en samfunnsengasjert og ambisiøs forskningssjef til avdeling Fiskeri og ny biomarin industri. Avdelingen består av 74 medarbeidere hvorav 66 er forskere. De jobber innenfor fiskeri, nye biomarine ressurser, automatisert foredling, ingrediensteknologi og med modellering og analyse. Avdelingen har store ambisjoner og potensialet for vekst vurderes som stort innenfor avdelingens fagområder og innen nye, relevante områder.

Som forskningssjef skal du lede og utvikle avdelingen, ta ut vekstpotensialet og bidra til at avdelingen skaper verdier for våre kunder og samfunnet gjennom forskning og innovasjon. Forskningssjefen inngår i instituttledergruppa i SINTEF Ocean og rapporterer til administrerende direktør.

Vi ønsker deg som har:

  • Høyere utdanning på minimum masternivå innen relevante områder
  • Ledererfaring gjerne med innsikt og erfaring med oppdragsforskning
  • Erfaring fra markedsarbeid i forskningsmiljøer eller samarbeid med forskningsmiljøer
  • Erfaring med å lede og gjennomføre både strategiske og operative prosesser
  • Erfaring med endringsledelse og forbedringsarbeid
  • Meget god skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk og engelsk

Vi søker en initiativrik lagspiller som evner å bygge gode relasjoner og leder gjennom andre. Du er tydelig på forventninger, og evner å motivere og skape klima for læring og lagfølelse. Du kan lede strategiske prosesser og har god gjennomføringsevne. Personlig egnethet og lederegenskaper vil bli tillagt stor vekt.

SINTEF Ocean tilbyr:

  • en spennende stilling i et verdensledende forskningsmiljø med stor samfunnsmessig betydning
  • store muligheter for faglig og personlig utvikling i et anerkjent kompetansemiljø
  • en dynamisk og fleksibel arbeidshverdag
  • et godt og inkluderende arbeidsmiljø
  • meget gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og en konkurransedyktig lønn.

Kontorsted er Trondheim.

Søknad med CV og karakterutskrifter sendes innen 16.10.2022

Synes du dette virker spennende og vil høre mer, tar du kontakt med administrerende direktør Vegar Johansen på mobilnummer 91882170.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

Powered by Labrador CMS