LEDIG STILLING VED SINTEF

Forskningsleder - Materialer og konstruksjoner

Søknadsfrist: 14.08.2022

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn


Les mer om SINTEF her.

SINTEF Community er et forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg, infrastruktur og mobilitet. Vi skaper verdier for våre kunder og samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, sertifisering og kunnskapsformidling. Vi har spisskompetanse innenfor fagområder som arkitektur, bygg, vann, samferdsel og samfunnsøkonomi. Vi utvikler fremtidens løsninger for et bærekraftig samfunn.

Avdeling arkitektur, byggematerialer og konstruksjoner søker en erfaren og systematisk forskningsleder.

Faggruppen materialer og konstruksjoner jobber med morgendagens løsninger for bærekraftig materialbruk i bygg og infrastruktur. Vi utvikler materialer og løsninger som har forbedrede egenskaper både teknisk og miljømessig. Vi har kompetanse på materialenes bestandighet og miljøpåvirkning, og på bruken av materialer i konstruksjoner. Vi har et sterkt fokus på utvikling av sement og betong.

Vårt mål er å forbedre tekniske egenskaper og prosesser for å utnytte ressursene best mulig. Vi evaluerer klimafotavtrykket for materialer og løsninger og bidrar med utvikling av metoder for å evaluere nye løsninger.

Vi ønsker at du

  • har universitetsutdannelse på ph.d.-nivå innen konstruksjon/statikk, materialteknikk eller annet relevant fagområde
  • har erfaring fra forskning
  • har bredt relevant erfaring med klassiske byggematerialer (betong, tre og stål) gjennom materialutvikling, evaluering, eller prosjektering
  • evner å lede og utvikle forskningsgruppen
  • er relasjonsorientert og opptatt av å utvikle mennesker
  • evner å utrykke deg godt skriftlig og muntlig, på norsk og engelsk

Arbeidsoppgaver

Som forskningsleder har du ansvar for økonomi og drift i tillegg til personalledelse. Forskningsleder inngår i avdelingens ledergruppe som koordinerer avdelingens samlede aktivitet, og er ansvarlig for utvikling av strategi og marked. Du blir også en del av det store lederlaget i SINTEF Community. Det vil være svært viktig å samarbeide med andre enheter ved instituttet og med resten av SINTEF.

SINTEF gir sine medarbeidere

  • et dynamisk arbeidsmiljø som verdsetter mangfold og god ledelse
  • en variert og fleksibel arbeidsdag
  • unike muligheter for profesjonell og personlig vekst i et ledende fagmiljø der 60 prosent av forskerne har doktorgrad
  • gode pensjons- og forsikringsavtaler, gode velferdsordninger, samt andre konkurransedyktige fordeler

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

Powered by Labrador CMS