LEDIG STILLING VED SINTEF

Forskningsleder – Prosessmetallurgi og råmaterialer

Søknadsfrist: 20.06.2021

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn

Vil du lede an i utviklingen av fremtidens teknologiske løsninger og det grønne skiftet i prosessindustrien? Stillingen som leder for vår forskningsgruppe innen prosessmetallurgi og råmaterialer er ledig

SINTEF Industri opplever en spennende tid med vekst innenfor flere av instituttets markeds- og fagområder. Ett av våre viktige satsingsområder er bærekraftig og klimanøytral utvikling av nasjonal og internasjonal prosessindustri. Prosessmetallurgi og råmaterialer bidrar sammen med kolleger i SINTEF til videre utvikling av fremtidens metallurgiske industri slik at denne industrien kan nå sine mål gjennom økt produksjon og utvikling av nye prosesser og produkter samtidig som prosessene effektiviseres og klimagassutslippene reduseres.

Forskningsgruppen Prosessmetallurgi og råmaterialer består i dag av 24 personer med kompetanse innen geologi, prosessmetallurgi, termodynamikk, fysikk, kjemi og matematisk modellering.

Gruppen har et omfattende og velutviklet samarbeid med NTNU og jobber tett med norsk metallurgisk industri. Vi har også en betydelig internasjonale prosjekt-portefølje og har godt etablerte nettverk med både industrielle og akademiske partnere i Europa og i resten av verden.

Sammen med våre kunder og samarbeidspartnere arbeider vi med problemstillinger knyttet til mineraler og råmaterial egenskaper og prosessering (malmer og reduksjonsmidler som karbon, biokarbon og fremtidige ikke fossil-baserte materialer), pyrometallurgiske prosesser for produksjon av metaller og legeringer, gjenbruk, gjenvinning og resirkulering av bi-strømmer fra metallurgiske prosesser (sirkulær økonomi) samt reduksjon, monitorering og kontroll av alle typer utslipp. Bærekraft, miljø og klima er bærebjelker i våre prosjekter. Vi har en vel etablert infrastruktur med muligheter for laboratorieforsøk i fra nano- til pilot-skala. Vi er også et anerkjent miljø for testing av råmaterialer for bruk i industrien. Matematisk modellering benyttes ofte til å beskrive forsøk samt til modellering av industriens prosesser.

I stillingen som forskningsleder vil du ha ansvaret for den daglige ledelsen av forskningsgruppen. Gruppens medlemmer vil få deg som nærmeste leder. Du har personalansvar og er ansvarlig for faglig utviklingen av gruppens samlede ressurser i samsvar med avdelingens og gruppens strategi. Du vil ha et spesielt ansvar for å koordinere forskningsgruppens arbeid med markedsføring, salg og gjennomføring av prosjekter både nasjonalt og internasjonalt. Det må påregnes noe egen forskningsaktivitet og/eller prosjektlederansvar. God kundekontakt er viktig. Det forventes at du i dette arbeidet tar initiativ til tverrfaglig samarbeid både internt i SINTEF og med eksterne partnere. Som forskningsleder er du videre ansvarlig for operasjonell drift av gruppa med økonomioppfølging, oppdragsreserve og HMS.

Forskningsleder rapporterer til forskningssjef. Forskningsgruppen Prosessmetallurgi og råmaterialer er en av fire grupper i instituttets avdeling for Metallproduksjon og prosessering. Avdelingen er en av seks avdelinger i SINTEF Industri og har grupper både i Trondheim og i Oslo. Forskningsgruppene ledes av forskningsledere som sammen med forskningssjef utgjør avdelingens lederteam.

Ønsket kompetanse og kvalifikasjoner:

  • Utdannelse på master eller Ph.d.-nivå, innenfor natur- eller ingeniørvitenskap
  • Ledelseserfaring og ledelsesegenskaper; tydelig, inspirerende og inkluderende
  • Nettverk innenfor norsk prosessindustri, akademisk nettverk og kjennskap til nasjonalt og internasjonalt virkemiddelapparat for forskning er også en fordel
  • Inneha stor kapasitet og evne til å holde tak i flere initiativer samtidig
  • Ha god framstillingsevne på norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig

Vi tilbyr:

  • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver i et miljø med høy faglig kompetanse som er i vekst og utvikling
  • Store muligheter til personlig utvikling, både innenfor ledelse og fag, i en organisasjon hvor ansvarlighet og initiativ settes høyt
  • Fleksibel arbeidstid, gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

Vi ønsker så snart som mulig å høre fra aktuelle kandidater.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

  • Nina Dahl (Research Director), +47 41547918, nina.dahl@sintef.no

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS