LEDIG STILLING VED SINTEF

Forskningssjef - Industrielle økosystemer

Søknadsfrist: 21.03.2021

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Manufacturing AS er et institutt i SINTEF som jobber for å utvikle en konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge. Vi leverer spisskompetanse innen automatisert produksjon, produkt- og produksjonsutvikling, lean, verdikjedestyring og materialteknologi, samt laboratorie- og verkstedtjenester. Selskapet har cirka 90 ansatte og er lokalisert med hovedkontor på Raufoss, og har i tillegg ansatte i Trondheim, Ålesund, Stavanger og Horten.

Vil du være med å finne løsninger for konkurransedyktig og bærekraftig industri i Norge?

Til avdeling Industrielle økosystemer i SINTEF Manufacturing søker vi en tydelig og samlende leder, som skal være drivkraft for faglig og vitenskapelig utvikling og ledelse innenfor våre fagområder.

SINTEF er en av Norges mest anerkjent merkevarer, og er i dag et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. Dette omdømmet og vår vekst er resultat av de innovasjoner og løsninger vi har utviklet for våre kunder og samfunnet. Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn, og dette har vært fundamentet for all vår virksomhet i 70 år. FNs bærekrafts mål er en viktig og naturlig del av hverdagen i SINTEF og vi rapporterer om dette årlig i vår egen bærekrafts rapport.

SINTEF Manufacturing bidrar til utviklingen av konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge, og Industrielle økosystemer er en av tre avdelinger i SINTEF Manufacturing. Avdelingen har til sammen 25 medarbeidere, og består av tre faggrupper; Digital produksjon, Produkt og bærekraft og Produktivitet og verdikjeder. Avdelingen har klare ambisjoner om å videreutvikle et godt og robust fagmiljø som støtter opp om SINTEFs overordnede strategi om å være et ledende forskningsinstitutt. Vi kombinerer generisk kompetanse med bransjekunnskap for å løse komplekse problemstillinger gjennom flerfaglighet for våre kunder. Våre kunder er vareproduserende industri og de fleste andre industrier innen Manufacturing, og spenner seg fra småbedriften til det internasjonale storkonsernet i EU prosjekter. Vi hjelper våre kunder med både tekniske løsninger innen produkt og produksjon, og organisasjonsforbedringer - fra en konkret Lean løsning til konsepter innen digitalisering eller produksjonsflyt.

Som forskningssjef skal du sammen med instituttets ledergruppe danne den samlende strategiske ledelsen av instituttet, med overordnet ansvar for instituttets videre utvikling og realisering av mål og strategier. Dine bidrag blir viktig i relevante ledelses-, markeds- og endringsprosesser. Du får bidra til å styrke instituttets posisjon og innsats, gjennom strategisk arbeid av betydning for hele SINTEF.

Du vil være ansvarlig for avdelingens ledergruppe, og en viktig oppgave er å lede, motivere og videreutvikle et godt lederteam på avdelingsnivå. Forskningssjef har ansvaret for å følge opp økonomiske og faglige mål for egen avdeling, samt for instituttet som helhet samme med instituttledergruppen. Som forskningssjef så forventes det at du bidrar i markeds- og kommersielt arbeid, samt sikrer avdelingen og instituttets synlighet i relevante nettverk, forum og internt i SINTEF. Sammen med forskningslederne i avdelingen skal du følge opp avdelingens medarbeidere og videreutvikle arbeidsmiljøet.

For oss er det viktig at du:

  • Har høyere utdanning på minimum master nivå innenfor ett eller flere av avdelingens fagområder (som for eksempel produktutvikling, produksjonsstyring, produksjonssystemer, sirkulær økonomi og digitalisering og bærekraft).
  • Du kan vise til ledererfaring, gjerne med innsikt i og kunnskap om oppdragsforskning.
  • Du er klar for å arbeide strategisk, lede i endring og omstilling, samt lede gjennom andre.
  • Du er en lagbygger som er tydelig på forventning, evner å motivere og skape klima for læring og lagfølelse.

Personlig egnethet, nettverk og lederegenskaper vil bli tillagt stor vekt.

SINTEF gir sine medarbeidere:

  • God støtte i lederrollen og systematisk utvikling av ledertalenter.
  • Et dokumentert godt og inkluderende arbeidsmiljø som verdsetter mangfold.
  • En variert og fleksibel arbeidshverdag i det som er kåret som en av de mest attraktive arbeidsgivere i Norge, senest i fjor.
  • Unike muligheter til faglig og personlig vekst i et kompetansemiljø.
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger, velferdsordninger og konkurransedyktige betingelser.

Arbeidssted Trondheim / Raufoss

Se vår hjemmeside www.sintef.no for ytterligere opplysninger om SINTEF.

Du kan også kontakte Administrerende direktør i SINTEF Manufacturing, Silje Aschehoug tlf 406 16 264 for spørsmål om stillingen. Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

  • Silje Aschehoug (Adm. dir.), 406 16 264, silje.aschehoug@sintef.no

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS