LEDIG STILLING VED NORGES FORSKNINGSRÅD

Seniorrådgiver - Avdeling for forskningsinfrastruktur

Søknadsfrist: 24.08.2022

Forskningsrådet

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskingspolitiske spørsmål.

Har du lyst til å jobbe med deling og gjenbruk av forskningsdata i Forskningsrådet?

Jobben er en fast stilling som seniorrådgiver i forskningsdata-teamet i Avdeling for forskningsinfrastruktur. Mange av oppgavene våre går på tvers av hele organisasjonen og du får derfor samarbeide mye med andre deler av Forskningsrådet. I tillegg kommer du til å ha mye dialog med eksterne aktører både nasjonalt og internasjonalt, så her blir det gode muligheter for å knytte nye kontakter. Teamet vårt jobber også med den norske deltakelsen i internasjonale infrastruktursamarbeid, som for eksempel European Open Science Cloud (EOSC) og Euro-HPC.

Hva blir hovedarbeidsoppgavene dine?

 • implementering av policyen vår for åpen forskning og FAIR forskningsdata
 • videreutvikling av rollen vår som pådriver og fasillitator for mer deling og gjenbruk av forskningsdata
 • søknadsbehandling og prosjektoppfølging av datainfrastrukturer
 • strategiutvikling og forskningspolitisk rådgivning knyttet til avdelingens ansvarsområder
 • formidling og kommunikasjon

Du må regne med at det kan bli noe reising i denne jobben.

Vi ser etter deg som

 • har høyere, relevant utdanning på master- eller doktorgradsnivå
 • har relevant erfaring fra forskning, offentlig forvaltning og/eller næringsliv
 • har god kjennskap og forståelse for det norske forskningssystemet, og gjerne erfaring fra internasjonalt forskningssamarbeid
 • gjerne har erfaring med datahåndtering i forskningssektoren, enten som forsker, administrativt støttepersonell eller som ansatt ved en datainfrastruktur
 • er analytisk og har evne til å skaffe deg oversikt over et komplekst område
 • er initiativrik og serviceinnstilt
 • har gode samarbeidsevner og evne til å jobbe effektivt og levere resultater både selvstendig og i team
 • har god formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk og engelsk

Hva tilbyr vi deg?

Du får bidra til utvikling av forskning og forskningssystemet innenfor et komplekst område i rask utvikling.

Du får også:

 • lønn etter avtale som seniorrådgiver
 • gode pensjonsbetingelser, muligheten til å søke om gunstig boliglån og gode forsikringsordninger
 • mulighet til å være med på ulike idrettsaktiviteter, delta i kunstforeningen vår og tilgang til firmahytten vår i Ål i Hallingdal

Avdeling for forskningsinfrastruktur har i dag 11 medarbeidere og forvalter et årlig budsjett på omkring 760 millioner kroner. Avdelingen har ansvaret for Nasjonal satsing på forskningsinfrastruktur og forvaltning og policyarbeid for tilgjengeliggjøring og deling av forskningsdata. Avdelingen har også ansvar for rådgivning og mobilisering for infrastrukturprogrammet i Horisont Europa (HEU) og vi har en viktig rolle i forvaltningen av Norges medlemskap i en rekke internasjonale forskningsinfrastruktursamarbeid.

Vi håper du vil bli våre nye kollega og bli en del av vårt gode samhandlingsorienterte arbeidsmiljø. Vi ser både fram til å dele vår kunnskap med deg og er veldig nysgjerrige på den kunnskapen du tar med deg til oss som ny medarbeider.

Hos oss bidrar du og dine kollegaer til idekraft verden trenger. Fremtidsrettet, ansvarlig, tydelig og engasjert er verdier vi lever etter i vår arbeidshverdag.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrke.

Forskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne og nasjonal og etnisk bakgrunn.

Annen praktisk informasjon før du søkerHvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Hvis du har spørsmål om stillingen, kan du kontakte avdelingsdirektør Solveig Flock på telefon 95 77 45 97. Bli bedre kjent med oss på vår nettside www.forskningsradet.no.

Søk på stillingen

Kontakt:

Powered by Labrador CMS