LEDIG STILLING VED NORGES FORSKNINGSRÅD

Rådgiver innen økonomi

Søknadsfrist: 15.05.2022

Forskningsrådet

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskingspolitiske spørsmål.

Forskningsrådet søker rådgiver innen økonomi

Forskningsrådet investerer hvert år om lag 11 mrd. kroner i forskning og innovasjon som skal bygge kunnskap for en bærekraftig fremtid. For å styrke arbeidet vårt med økonomistyring, søker vi nå etter en økonomimedarbeider til fast stilling i Avdeling for økonomi. Avdelingen er et sentralt ledd for å sikre at forskningsinvesteringer brukes og tildeles optimalt.

Vi leter etter deg som har god fagkompetanse om økonomi og interesse for systemer og digitalisering. Som del av et team vil du få ansvar for å følge opp betalingsstrømmer i hele virksomheten, og du vil bidra til videreutviklingen av de mest sentrale prosessene vi har på økonomistyring. Du er faglig dyktig og er tålmodig når du må lete etter svar på ulike problemstillinger.

Hva blir hovedarbeidsoppgavene dine?Du vil jobbe med kontantstrøm og betalingsløsninger og det er gode muligheter for faglig utvikling på flere områder.

Sentrale arbeidsoppgaver vil være:

 • følge opp betalingsløsninger og fakturaflyt
 • vedlikehold av leverandørreskontro
 • bistå i å utarbeide og følge opp ERP-relaterte analyser og -planer
 • bidra til forbedring av arbeidsprosessene våre

Hvem ser vi etter?

Du vil få en selvstendig stilling i en organisasjon i utvikling. Vi trenger at du er framoverlent, selvgående og ivrig etter å lære.

I tillegg har du følgende kompetanse:

 • utdanning på minimum bachelornivå innenfor regnskap og /eller økonomi
 • gjerne noe relevant arbeidserfaring, men nyutdannede vil også bli vurdert
 • god forretningsforståelse og erfaring med ERP, fortrinnsvis Unit4 ERP
 • gode kommunikasjonsevner på norsk, både skriftlig og muntlig
 • er selvstendig, nøyaktig og håndterer at enkelte perioder kan kreve korte responstider
 • er strukturert og god til å samarbeide

Hva tilbyr vi deg?

I tillegg til alt det faglige du skal drive med hos oss, har vi også mange goder.

 • Du får gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse.
 • Forskningsrådet har også gode forsikringsordninger som du vil nyte godt av.
 • Lønn etter avtale som seniorkonsulent/ rådgiver.
 • Vi har ulike idrettslag der du kan delta på Holmenkollstafetten, ski- og aktivitetsdager, fotballtreninger og andre treningsaktiviteter i bygget vårt på Lysaker.
 • Vi har også en kunstforening og en egen firmahytte på Ål i Hallingdal.

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!

Takhøyden er stor hos oss. Vi er opptatt av å ha en åpen dialog og spille hverandre gode. Her blir du en del av et hyggelig og inkluderende miljø.

For øyeblikket er vi 15 medarbeidere i Avdeling for økonomi. Våre arbeidsoppgaver varierer fra budsjettarbeid, likviditetsstyring og eiendomsforvaltning til innkjøp, lønn og årsrapportering.

Hos oss bidrar du og dine kollegaer til idékraft verden trenger. Fremtidsrettet, ansvarlig, tydelig og engasjert er verdier vi lever etter i vår arbeidshverdag.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrkeForskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn.

Annen praktisk informasjon før du søkerHvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Hvis du har spørsmål om stillingen, kan du kontakte avdelingsdirektør Johan Skivik Aubell på mobil 90 84 30 11. Bli bedre kjent med oss på vår nettside www.forskningsradet.no.

Søk på stillingen

Kontakt:

Powered by Labrador CMS