LEDIG STILLING VED VETERINÆRINSTITUTTET

Forsker innen molekylærbiologi

Søknadsfrist: 01.01.2023

Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.


Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.


Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer.


Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referanselaboratorium for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder.


Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Viken.


For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider: www.vetinst.no.

Veterinærinstituttet søker en engasjert forsker som vil bidra til vårt viktige samfunnsoppdrag ved seksjon molekylærbiologi.

Seksjonen har ansvar for molekylærbiologiske laboratorieanalyser som benyttes til å løse Veterinærinstituttets samfunnsoppdrag innen diagnostikk, overvåking og beredskap. Hovedtyngden av våre aktivitet er knyttet til påvisning og karakterisering av smittestoffer hos akvatiske og terrestriske arter. Molekylærbiologi jobber aktivt med metodeutvikling innenfor sitt fagområde og deltar i ulike forskningsprosjekter og oppdrag ved Veterinærinstituttet. Vårt analyseportefølje består av over 80 metoder, hvor av flere er akkreditert etter NS-EN ISO 17025. Vi drifter svært moderne laboratoriefasiliteter med bl.a. automatisert utstyr til nukleinsyreekstraksjon og pipettering, samt "in-house" helgenomsekvenseringsplattform.

Veterinærinstituttet er opptatt av mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene vil være tilknyttet Veterinærinstituttets ansvarsområde innenfor beredskap, diagnostikk og forskning. Fokus for stillingen er arbeid med sykdomsoppklaring og beredskap ved seksjonen. Dette innebærer koordinering av oppgaver tilknyttet diagnostikk, beredskap og overvåkning, autorisering av resultatrapporter, fortolkninger i forbindelse med smittesporing og utsending av prøvesvar. Du vil inngå i en turnus med tre andre forskere og samhandle tett med vår ingeniørstab. Stillingen skal være en faglig ressurs innen molekylærbiologisk diagnostikk og jobbe tett med andre forskere innen virologi, immunologi og mikrobiologi ved Veterinærinstituttet. Du vil delta aktivt inn i beredskapen, samt bidra med sin ekspertise inn i diverse forskningsprosjekter. Avhengig av kompetanse og behov, kan metodeutvikling bli aktuelt. Det kan også være aktuelt å bidra inn i arbeid på laboratorier på inneslutningsnivå 3. Dette innebærer i så fall sikkerhetsklarering og krav til vaksinering.

Kvalifikasjoner

Det kreves:

  • høyere biologisk utdannelse innen seksjonens arbeidsområder, minimum på masternivå eller tilsvarende
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på et norsk eller et annet skandinavisk språk

Doktorgrad innen relevant fagområde for stillingen er ønskelig.

I tillegg vil vi vektlegge:

  • erfaring og kompetanse innen molekylærbiologi
  • kjennskap til offentlig forvaltning, norsk landbruk og akvakultur
  • molekylær og/eller klinisk erfaring fra enten næringsliv, forskning eller forvaltning relevant for seksjonens ansvarsområder
  • kjennskap til aktuelle smittestoff og sykdommer
  • kjennskap til kvalitetssikring og arbeid med akkrediterte analyser

Personlige egenskaper

Vi søker etter deg som kommuniserer og samarbeider godt på alle nivåer. Du er fleksibel og inkluderende. Det er ønskelig med en person som evner å jobbe selvstendig, systematisk og nøyaktig.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vil bli vektlagt.

Veterinærinstituttet tilbyr

  • et arbeidsmiljø preget av et høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold
  • en fleksibel og inkluderende arbeidsplass
  • gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse, og for dette innskuddet trekkes 2 % av lønn

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ. Stillingen innplasseres som forsker i stillingskode 1109, 1110 eller 1183, avhengig av kvalifikasjoner.

Hvis du finner ovennevnte av interesse gleder vi oss til å se din søknad. CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter skal lastes opp i Webcruiter. Ønskes ytterligere opplysninger om stillingen er du velkommen til å kontakte seksjonsleder Monika Hjortaas.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Webcruiter-ID: 4592325214

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Monika Hjortaas (Seksjonsleder), 99705184
Powered by Labrador CMS