LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET

Forsker ved allmennmedisinsk forskningsenhet (AFE)

Søknadsfrist: 15.09.2021

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Det helsevitenskapelige fakultet

Om stillingen

Ved UiT Norges arktiske universitetet, Det helsevitenskapelige fakultet, er det ledig 50 % fast stilling som forsker ved Allmennmedisinsk forskningsenhet (AFE). Stillingen er tilknyttet Institutt for samfunnsmedisin.

Det helsevitenskaplige fakultet består av åtte institutter fordelt på fagområdene samfunnsmedisin, klinisk medisin, farmasi, klinisk odontologi, medisinsk biologi, helse- og omsorgsfag, psykologi og kompetansesenter for barn og unge. Fakultetet driver forskning og undervisning i disse fagene, i tillegg til at det gir faglig bistand til helsevesenet i landsdelen. Fakultetet har totalt ca. 1000 ansatte, ca. 280 ph.d.-studenter og ca. 2700 studenter.

Institutt for samfunnsmedisin (ISM) er organisert i seks forskningsgrupper, deriblant allmennmedisin. Fire eksternt finansierte sentre: Nasjonalt senter for alternativ og komplementær medisin (NAFKAM), Senter for samisk helseforskning (SSHF), Nasjonalt senter for distriktsmedisin (NSDM) og Allmennmedisinsk forskningsenhet (AFE) er en del av instituttet. Instituttet har totalt ca. 200 ansatte.

Allmennmedisinsk Forskningsenhet (AFE) er et statlig finansiert senter, som sammen med AFEne ved NTNU, UiO og UiB ble opprettet i 2006 for å styrke allmennmedisinsk forskning. Oppdraget er å bidra til økt kvalitet i allmennmedisinske tjenester gjennom styrket kunnskapsgrunnlag og kunnskapsspredning. De 12 ansatte ved AFE Tromsø utgjør til sammen 6 årsverk, derav fire stipendiater i 50% og en postdoktor i full stilling.

AFE er den organisatoriske forankringen for PraksisNett, en ny infrastruktur som legger til rette for at forskere skal kunne gjennomføre gode og kvalitetssikrede kliniske studier i norsk allmennpraksis. I alt 92 fastlegekontor er tilknyttet PraksisNett, 12 av disse i Nord-Norge.

Arbeidssted er Tromsø

Stillingens forskningsområde

Stillingen omfatter egen forskningsaktivitet, forskningsveiledning, utvikling av prosjektsøknader, ledelse av forskningsprosjekter og formidling av resultater. Stillingen blir tillagt ansvaret for AFE sitt samarbeid med aktuelle kommuner i nord om forskning innen allmennmedisin.

Den tilsatte må initiere og gjennomføre forskning av høy kvalitet med relevans for allmennleger og deres grenseflate mot resten av helsetjenesten. Forskeren skal samarbeide tett med det allmennmedisinske fagmiljøet ved Institutt for samfunnsmedisin, og slik bidra til en styrking av den samlede allmennmedisinske forskningen ved instituttet.

AFEs forskningsfelt er tverrvitenskapelig og baserer seg på helsevitenskapelige, samfunnsvitenskapelige og humanistiske forskningsmetoder. Det er en fordel med god kjennskap til hele instituttets oppgaver og aktiviteter, og stillingen kan derfor gjerne kombineres med en fast vitenskapelig stilling.

Funksjonen som regional leder for PraksisNett i Nord-Norge kan inngå, og vil da utgjøre 20% av stillingen. Regional leder er kontaktpunkt for forskere som ønsker å bruke PraksisNett, og bistår med informasjon, planlegging og rådgivning om hensiktsmessig bruk av nettverket og søknadsprosess fram til godkjenning. Leder er også kontaktpunkt ut mot fastlegepraksiser i nettverket, f.eks. ved å rekruttere praksiser til godkjente studier, formidle nyheter og resultater tilbake til praksisfeltet, og arrangere regionale samlinger for praksisene. Leder informerer også ulike forskningsmiljø i regionen om PraksisNett.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

For nærmere informasjon om funksjonen som regional leder i PraksisNett, kontakt nåværende leder, professor Peder Halvorsen, peder.halvorsen@uit.no

Kvalifikasjoner

Kvalifikasjonskrav for stillingen

  • Norsk doktorgrad eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad, eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet
  • Søkeren må ha erfaring med kvantitativ forskning, som spørreskjema, registerstudier og kliniske studier
  • Søkeren må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk

Ønskede kvalifikasjoner

  • Søkere til stillingen bør være utdannet lege og må ha akademiske kvalifikasjoner i form av ph.d.
  • Spesialistgodkjenning i allmennmedisin vektlegges.
  • Erfaring med allmennmedisinsk forskning
  • Erfaring med samarbeid med allmennpraksis, sykehus og kommunale helsetjenester
  • Erfaring med tverrfaglig samarbeid
  • Evne til samarbeid internt og eksternt
  • Bidrag til fagets forskningsmessige utvikling
  • Kontakt med lokale, nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer
  • Personlig egnethet

Søknaden sendes inn vedlagt CV, nummerert publikasjonsliste oppdelt i vitenskapelige og formidlende publikasjoner, en kort redegjørelse for søkerens forskningsplaner samt opp til 15 utvalgte publiserte eller aksepterte publikasjoner, som ønskes inndratt i bedømmelsen.

Ved UiT legges det vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert, i henhold til prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).

Søknaden

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål og karakterutskrift for alle grader
  • Attester
  • Kontaktinformasjon til 2-3 referanser
  • Dokumentasjon av norsk språknivå for søkere som ikke er norsk/ skandinavisk språklig
  • En liste over alle dine vitenskapelige arbeider
  • Beskrivelse av dine vitenskapelige arbeider, særlig de du anser som mest betydningsfulle
  • Sentrale vitenskapelige arbeider, inntil 15. Doktorgradsavhandlingen regnes som ett arbeid.

Dokumenter som legges ved søknaden må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Vi kan tilby

  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Du må være villig til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fag, og for universitetet som helhet.

Stillingen lønnes etter statens regulativ kode 1109 forsker. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn og personer som har stått utanfor arbeid og utdanning i en lengre periode (hull i CV en). UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS