LEDIG STILLING VED SINTEF

Forskere og prosjektledere innen teknologi for havbruksnæringen

Søknadsfrist: 30.05.2021

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Ocean driver forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Selskapet har 340 ansatte og har hovedkontor i Trondheim med avdelinger i Tromsø, Hirtshals, Oslo, Ålesund og Bergen.

Brenner du for tekniske fag og teknologiutvikling, og ønsker å være med å forme fremtidens havbruksnæring?

Vil du bli vår nye kollega?

I SINTEF arbeider vi langs hele verdikjeden for havbruk, fra fisken klekkes til den slaktes og foredles til endelig produkt. Vår havbruksavdeling utvikler kunnskap og teknologi som bidrar til bærekraftig vekst og verdiskapning. Vi er et ledende forskningsmiljø innen teknologi for havbruksnæringen, og favner utviklingsretningene innen konvensjonelt merdbasert havbruk i sjø, lukket produksjon i sjø, fiskeoppdrett på land og havbruk til havs. Fremtidens løsninger vil omfatte teknologi i spennet fra digitale løsninger til robuste konstruksjoner, hvor god forståelse for biologiske effekter og operasjoner som inngår i oppdrett på land og i sjø vil være avgjørende. Vi har tilgang til verdensledende laboratorier for forskning, utvikling og verifikasjon av teknologi innen havbruk.

På grunn av økende etterspørsel etter vår kompetanse og våre tjenester søker vi dyktige kollegaer innen flere områder:

  • Utvikling av digitale løsninger for overvåking av fisk, produksjon, operasjoner, anlegg og miljø for beslutningsstøtte og mer presist fiskeoppdrett, med skånsom, sikker og effektiv drift. Her jobber vi med sensorbruk, datahåndtering og -analyse, kunstig intelligens, maskinsyn og utvikling av programvare. Relevant fagbakgrunn inkluderer mastergrad eller PhD innen datateknologi, kybernetikk eller statistikk.
  • Utvikling av automatiserte og robotiserte løsninger for oppdrett av laks som bidrar til mer skånsom håndtering av fisken, mer presise og forutsigbare operasjoner under ulike værforhold og bedre sikkerhet for mennesker. Her jobber vi blant annet med fôringssystemer, kran- og fartøysoperasjoner, og undervannsfarkoster (ROV, AUV og USV) for autonom inspeksjon og vedlikehold (Se linken). Relevant fagbakgrunn inkluderer mastergrad eller PhD innen maskin- og produktdesign, kybernetikk, datateknologi, mekatronikk eller elektronikk.
  • Utvikling av sikre og robuste havbrukskonstruksjoner. Vi driver forskning og utvikling innen både tradisjonelle oppdrettsanlegg og nye konstruksjoner. Det omfatter hydrodynamiske belastninger og strukturrespons til alt fra slanke fleksible konstruksjoner til store, lukkede vannvolum. Vi etablerer kunnskap for å skape sikre arbeidsplasser, hindre rømming og gi et godt miljø for fisken. Eksperimenter i SINTEF Oceans hydrodynamiske laboratorier anvendes for verifikasjon av design. Vi utvikler også numeriske verktøy, modeller og digitale tvillinger av systemet, som igjen kan brukes til design, prediktivt vedlikehold og operasjonsstyring. Relevant fagbakgrunn inkluderer mastergrad eller PhD innen hydrodynamikk, konstruksjonsteknikk og datateknologi.
  • Forsøksdesign og utvikling av forskningsinfrastruktur

SINTEF har forsknings- og utviklingstillatelse for oppdrett av laks ved våre fullskalalaboratorier i SINTEF ACE. Disse er avgjørende for forskningen vår og benyttes av industrien for testing og dokumentasjon av teknologi. Infrastrukturen er under utvikling, med blant annet SINTEF ACE Robotic Lab (Se linken) og OceanLab. Viktig for god forsøksgjennomføring er godt forsøksdesign, robust instrumentering, praktiske løsninger og god prosjektledelse. Vi ser et stort potensial i å videreutvikle tjenester og objektive metoder for testing av teknologi og fiskevelferd under realistiske produksjonsforhold og er ute etter de som ønsker å gjøre dette i samarbeid med havbruksnæringen. Relevant fagbakgrunn inkluderer mastergrad eller PhD innen biologi eller teknologi. Erfaring fra havbruksnæringen eller lignende næringer teller positivt.

Vi ønsker medarbeidere som er:

  • Nysgjerrige, engasjerte og opptatt av faglig utvikling både for seg selv og for teamet
  • Aktive i prosjektutvikling og være i dialog med havbruksnæringen
  • Gode i tverrfaglige prosjekter og har god gjennomføringsevne
  • Kommuniserer godt på norsk både internt og eksternt, muntlig og skriftlig
  • Behersker engelsk både skriftlig og muntlig

Vi tilbyr:

  • Gode utviklings-/og karrieremuligheter
  • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver i tverrfaglige team
  • Dyktige og trivelige kollegaer
  • Et levende og inspirerende fagmiljø som på flere områder er verdensledende
  • Internasjonale utfordringer og muligheter
  • Konkurransedyktig lønn og fleksibel arbeidstid
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger

I SINTEF jobber vi for å utvikle teknologi for et bedre samfunn.

Arbeidssted er Trondheim.

Kortfattet søknad med CV og karakterutskrifter sendes innen 30. mai 2021.

Synes du dette virker spennende og vil høre mer?

Ta kontakt med:

  • Havbruksavdeling, Forskningssjef Hans V. Bjelland
  • Havbrukskonstruksjoner, Forskningsleder Jan Tore Fagertun
  • Havbruksoperasjoner og – robotikk, Forskningsleder Leif Magne Sunde
  • Produksjonsbiologi, produksjonsmiljø og lukkede systemer, Forskningsleder Merete Bjørgan Schrøder

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

  • Hans Vanhauwaert Bjelland (Forskningsleder),+47 988 29 872, Hans.Bjelland@sintef.no
  • Leif Magne Sunde (Forskningsleder), +47 900 99 485, leif.m.sunde@sintef.no
  • Merete Schrøder (Forskningsleder), 92048152, Merete.Schroder@sintef.no
  • Jan Tore Fagertun Forskningsleder, 90583247, Jan.Tore.Fagertun@sintef.no

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS