LEDIG STILLING VED SINTEF

Forsker - numerisk modellering og interoperabilitet

Søknadsfrist: 05.01.2022

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Ocean er et av seks institutt som utgjør SINTEF. Vi jobber med forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Vårt hovedkontor er i Trondheim, og vi har avdelinger i Tromsø, Hirtshals, Oslo, Ålesund og Bergen.

SINTEF søker neste generasjon problemløsere

SINTEF er et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. I over 70 år har vi bidratt til vekst, innovasjoner og løsninger for våre kunder og samfunnet. Sammen med våre kunder jobber vi hver dag med å skape samfunnsnytte og konkurransekraft. FNs bærekraftsmål er førende for arbeidet i SINTEF. Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn.

Nøkkelen til mange av vår tids utfordringer finnes i havet. SINTEF Ocean utvikler fremtidens havindustrier innenfor områdene mat, energi, miljø og transport. Vi søker en ny kollega i Trondheim for å styrke teamet vårt innen modellering, industriell digitalisering og programvareutvikling.

Forskningsgruppen Miljøteknologi og modellering jobber hovedsakelig med utvikling av numeriske verktøy og modellering av transport skjebne og nedbrytning av marine utslipp og marin forurensing. Vi utfører prosjekter innen flere domener som offshore energi, havbruk og mineralutvinning hvor miljøpåvirkning og miljøbelastning av marin forurensning er av essensiell betydning.Gruppen er en del av avdelingen Klima og miljø i SINTEF Ocean. Vår oppgave er å bidra til en bærekraftig utvikling og utnytting av havet og våre havbaserte resurser med så liten miljøpåvirkning som mulig. Vi gjør dette gjennom å utvikle vitenskapelig modellverktøy av høy faglig kvalitet og gjøre dem tilgjengelig for allmenheten, våre kunder og oppdragsgivere.

Vi søker etter en forsker med MSc, PhD eller tilsvarende kompetanse innen numerisk fysikk, anvendt matematikk, miljømodellering, industriell digitalisering og programvareutvikling eller tilsvarende. Det er ønskelig med erfaring innen prosjektledelse og/eller koordinering av større programutviklingsprosesser som for eksempel forskningsbaserte EU prosjekter. Programmeringserfaring er en forutsetning, og gjerne innen implementering av tjenestebaserte løsninger, maskinlæring og numeriske metoder. Du vil bidra i prosjekter hvor vi samarbeider med norske og internasjonale samarbeidspartnere fra industri og akademia.

Stillingen vil være tett koblet til vår deltakelse i en rekke prosjekter som jobber med å forbedre metoder for digital representasjon digitale tvillinger og dataanalyse anvendt mot miljøteknologi. Vi arbeider både i team og tverrfaglig i og utenfor avdelingen. Du må være nysgjerrig og lærevillig på andre fagfelt, samt at du trives med å arbeide tett med andre.

Arbeidshverdagen vil blant annet bestå av følgende oppgaver:

  • Programvareutvikling for å forbedre metoder for digital informasjonsutveksling, samhandling mellom heterogene systemer, skytjenester og åpne innovasjonssystemer. (Som eksempel se «representasjon av materialer knyttet til arbeidet til European Materials Modelling Council (EMMC
  • Generering, utvikling og ledelse av forskningsprosjekter.
  • Du vil inngå i prosjektteam på ulike prosjekter og samarbeide med kunder fra både norsk og internasjonal industri, andre forskningsorganisasjoner og kolleger fra andre deler av SINTEF.

SINTEF søker deg som har:

  • Doktorgrad, mastergrad eller tilsvarende forskningserfaring fra numerisk fysikk, anvendt matematikk, miljømodellering eller lignende med klare bidrag til numerisk modellering og metodeutvikling
  • Erfaring innen prosjektledelse og/eller koordinering av større programutviklingsprosesser. Beskriv gjerne din erfaring i brukt av beste praksis metoder i ulike steg av en (program-) utviklings livstidssyklus
  • En interesse for å jobbe med miljøteknologi for bærekraft i det marine miljø
  • Dokumentert erfaring med kunnskaps-representasjoner (taksonomier og ontologier) for interoperabilitet av data og modelleringsverktøy er ønskelig
  • Har gode analytiske ferdigheter og systematisk tilnærming til problemer
  • Påtar deg spennende nye utfordringer for å videreutvikle din egen faglige kompetanse
  • Jobber godt både selvstendig og i team, og kan bygge og vedlikeholde profesjonelle nettverk
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og/eller annet skandinavisk språk, samt engelsk

SINTEF tilbyr:

  • Et verdensledende forskningsmiljø, med stor samfunnsmessig betydning
  • Et dynamisk arbeidsmiljø som verdsetter mangfold og initiativ
  • En variert og fleksibel arbeidshverdag
  • Unike muligheter til faglig og personlig vekst i et kompetansemiljø hvor flertallet av forskerne har doktorgrad
  • Konkurransedyktig lønn med gode velferdsordninger
  • En moderne pensjonsordning, og meget gode forsikringsordninger

Synes du dette høres interessant ut, send oss en kortfattet søknad med CV og vitnemål.

Velkommen til SINTEF som den du er, og den du ønsker å bli!

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

  • Atle Kleven (Forskningsleder), +47 92829878, atle.kleven@sintef.no

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS