Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Forsker innen geologi og geokjemi

Søknadsfrist: 27.04.2020

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Senter for jordens utvikling og dynamikk (CEED) er et norsk Senter for fremragende forskning, og representerer et stimulerende, velfinansiert forskningsmiljø. Formålet er å utvikle en modell som forklarer hvordan mantelprosesser driver platetektonikk og trigger massiv vulkanisme, som gjennom jordas historie har forårsaket miljøforandringer og klimaendringer. Senteret utforsker fordelingen av, og historien til tektoniske plater i tid og rom, og utforsker drivkreftene bak alle stadiene av den såkalte Wilson-syklusen. Senteret har som mål å etablere forbindelsen mellom jordas indre, jordskorpen og oseanene, atmosfæren og biosfæren, og bestreber seg på å avsløre likheter og forskjeller mellom vår plantet og andre jord-liknende planeter.Senteret ble etablert i 2015 og består av ca. 70 fulltids eller deltids professorer, forskere, PhD-kandidater og postdoktorer.

Om stillingen

50% fast stilling som forsker (SKO 1109) fra 1. mai 2020. Stillingen er finansiert av ESA-prosjektet Cratering rates on Moon and Mars, som opphører 31.12.2020.

Kandidaten vil bli assosiert med teamet Earth and Beyond, ledet av Stephanie Werner, og vil dermed bli integrert i et ungt, internasjonalt og multidisiplinært forskningsmiljø som jobber med planetær geologi, geofysikk, dynamikk og fjernanalyse.

Mer om stillingen

For å forså utviklingen av planetene i vårt solsystem er det kritisk nødvendig å ha pålitelige estimater på tidsforhold og å kunne kvantifisere geologiske prosesser, som f.eks. vulkanisme. Absolutte tidsskalaer for utviklingen av planetære overflateprosesser i det indre delen av solsystemet, er utviklet fra relative aldersforhold av kratre på månen og kalibrert mot aldersbestemmelser av prøver som har blitt returnert fra månen. Mange aspekter av dette er imidlertid uutforsket, som kraterdannelsesprosesser og skalering mellom krater og prosjektil, samt korrelasjonen mellom kronologi på månen og de jordliknende planetene inkludert jorda selv.

Den utvalgte kandidaten vil bruke, og utvikle eksisterende numeriske modeller for å simulere nedslagskratre på månen og på Mars. Dette vil få videre anvendelse på Jupiters måner, noe som forutsetter og krever en dokumentert interesse for planetære dynamiske prosesser.

Kvalifikasjonskrav

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets ambisjon er å være blant Europas ledende miljøer for forskning, utdanning og innovasjon. Kandidater vil bli valgt ut i tråd med denne ambisjonen, og er forventet å ligge i det øvre sjikt med hensyn på akademiske kvalifikasjoner.

Personen som tilsettes vil jobbe med numerisk modellering av dynamiske prosesser, og spesielt med dannelse av nedslagskratre. Kandidaten må ha tidligere erfaring innen numerisk modellering av (geo)dynamiske prosesser, og må ha erfaring med bruk av koder innen sjokkfysikk for multi-materiale og multi-reologi (f.eks. iSALE). Erfaring i programmering (helst Fortran) og bruka v Unix/Linux operativsystem er en forutsetning. Kandidaten forventes å delta i, og lede an i skriving og publisering av vitenskapelige artikler der nye resultater blir rapportert.

Absolutte krav:

  • Det kreves doktorgrad eller grad tilsvarende en norsk doktorgrad (PhD) innenfor aktuelle fagområder.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk.

Vi tilbyr

  • Lønn NOK 523 200 – 573100 kr pr. år avhengig av kompetanse/ansiennitet, i stilling som forsker (stillingskode 1109)
  • Gode velferdsordninger i tillegg til et familie vennlig Oslo med mange muligheter for kultur og utendørs aktiviteter

Søknaden skal inneholde

  • En søknadstekst som begrunner interessen for stillingen, som gir en kort oppsummering av vitenskapelig bakgrunn og interesser, og som sannsynliggjør at du er personen vi etterspør.
  • CV (med utdanningsbakgrunn, tidligere stillinger, og annen kvalifiserende erfaring)
  • Kopi av utdannelsespapirer, oversettelse av karakter og anbefalelsesbrev
  • En komplett publikasjonsliste
  • Navn og kontaktinfo på 2-3 referanser (navn, relasjon til kandidaten, e-post og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For informasjon om prosjektet og stillingen, kontakt:

For spørsmål om det elektroniske søknadssystemet, kontakt HR-rådgiver t.s. guttormsen@matnat.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS