LEDIG STILLING VED OSLOMET

Forsker innen arbeid og familie / helse til Arbeidsforskningsinstituttet AFI

Søknadsfrist: 08.09.2022

OsloMet

OsloMet – storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.

Arbeidsforskningsinstituttet AFI ved OsloMet er et ledende samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt med et særlig fokus på arbeidsliv, organisasjonsforskning og tjenesteinnovasjon. Vi har et bredt og kreativt fagmiljø og et mangfold av prosjekter. Vi er et anvendt forskningsinstitutt som leverer resultater med høyt akademisk nivå, samtidig som vi legger stor vekt på at resultatene skal være nyttige og relevante for beslutningstakere.

AFI er tverrfaglig og har forskere med ulik bakgrunn fra både samfunnsfag og humanistiske fag, som psykologi, sosiologi, statsvitenskap, økonomi, sosialantropologi og filosofi. Vi oppfordrer deg til å sjekke nettsiden vår for mer informasjon om instituttet og prosjekter som vi er involvert i.

AFIs prosjekter finansieres av Norges forskningsråds programmer, EU, departementer og direktorater, kommuner, arbeidslivets organisasjoner, organisasjoner i arbeids- og velferdsfeltet og private bedrifter.

Arbeid, familie og helse

Vi lyser nå ut en fast forskerstilling, og søker etter en forsker med interesse og erfaring fra forskning på arbeid og familie/helse. Vi er opptatt av samspillet mellom arbeid og livet utenfor arbeidet, og ønsker å øke kunnskapen om hvordan vi kan fremme et bærekraftig, rettferdig, familievennlig og helsefremmende arbeidsliv gjennom ulike faser i livsløpet. Vi forsker på tematikk som konsekvensene av hjemmekontor, grenser mellom arbeid og privatliv og ulike typer arbeidstidsordninger. Vi forsker også på tematikk som likestilling på arbeidsplassen, foreldreskap og «det tredje skiftet». Du er interessert i disse eller relaterte tema innenfor arbeid/familie/helse.

Vi søker etter en engasjert og dyktig forsker som vil være med å utvikle dette forskningsfeltet sammen med oss. Du vil både bidra aktivt inn i våre eksisterende prosjekter, og være med å utvikle nye prosjekter. Relevante pågående prosjekter inkluderer Crossbow, Flex-IT, Compressed og Familiens utfordringer.

Vi ser etter deg som har dokumentert gode kvantitative metodekunnskaper, analytisk selvstendighet og er engasjert og kreativ i ditt arbeid Du har også stor interesse for samspillet mellom arbeid og familie/helse, og vi er spesielt interessert i deg med kompetanse innen design og analyse av spørreskjemadata og/eller bruk av registerstudier. I tillegg er du interessert i å samarbeide med andre i et tverrfaglig team med forskere fra ulike disipliner og med ulike metodiske tilnærminger.

Stillingen er knyttet til forskergruppe for arbeid, helse og inkludering.

Arbeidsoppgaver

  • bidra i allerede eksisterende prosjekter og delta i og ta ansvar for å utvikle og lede nye forskningsprosjekter og søknader om ekstern finansering
  • bidra i alle ledd av forskningsprosessen, inkludert planlegging, datainnsamling, tilrettelegging av data, analysering og ferdigstilling av forskningsfunn
  • publisere forskningsresultater i internasjonale tidsskrifter
  • bidra i skriving av rapporter og formidling av fagstoff til allmennheten
  • samarbeide med forskere på AFI, OsloMet og nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere

AFIs forskning er finansiert av eksterne oppdragsgivere, prosjektene og oppgavene kandidaten vil jobbe med vil derfor være avhengig av de prosjektene vi får finansiering til.

Kvalifikasjonskrav

  • doktorgrad eller PhD innen samfunnsvitenskap, humaniora, medisin eller helsevitenskap
  • erfaring med forskning på arbeid og familie eller arbeid og helse
  • god kunnskap og erfaring med kvantitative metoder. Spesielt kompetanse på utvikling og gjennomføring av survey/spørreskjemaundersøkelser og/eller sammenstilling og analyse av store datasett (eks. registerdata)
  • erfaring i bruk av statistisk programvare (STATA, R, SPSS, eller tilsvarende)
  • erfaring med publisering i internasjonale vitenskapelige tidsskrift
  • beherske norsk eller annet skandinavisk språk flytende, og må ha gode skriftlige og muntlige engelskkunnskaper

Det er også en fordel med:

  • kjennskap til relevante eksisterende datasett
  • erfaring med prosjektledelse
  • erfaring med søknader om forskningsmidler
  • erfaring med forskningsformidling
  • kreativitet og gode samarbeidsevner

Søkerne vil bli vurdert på bakgrunn av vitenskapelig publisering, relevant erfaring og personlig egnethet for stillingen, om nødvendig ved hjelp av sakkyndig utvalg.

Nyutdannede kandidater og kandidater i sluttfasen av doktorgraden kan gjerne søke. Søkere som er helt i avslutningsfase av doktorgrads-/PhD-løp vil i så fall tiltre stillingen ved etter oppnådd doktorgrad.

Vi kan tilby deg

  • spennende og utfordrende oppgaver
  • et godt og mangfoldig fag- og arbeidsmiljø med gode muligheter for faglig utvikling
  • medlemskap i Statens pensjonskasse
  • fast ansettelse
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Lønn

Stillingene lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1109, p.t. tilsvarende NOK 553 500 – 714 000, avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifisert søker kan høyere lønn vurderes.

Søknad

Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter og informasjon:

  • CV, inkludert liste over publikasjoner og prosjekter
  • relevante vitnemål, karakterutskrifter og attester
  • 4-5 publikasjoner fra de siste 5 år (evt. inkludert ditt doktorgradsarbeid)
  • 2-3 referansepersoner med kontaktinformasjon

Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Vi gjør oppmerksom på at ufullstendige søknader eller søknader der søker ikke oppfyller kravene til stillingen ikke vil bli vurdert.

Det er viktig for AFI og OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss. OsloMet er en IA-bedrift, og forespørsler om tilretteleggingsmuligheter kan rettes til kontaktpersonen(e) i denne annonsen.

Kontaktinformasjon

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt: forskningsleder Vilde Bernstrøm, e-post vilde@oslomet.no , eller Elisabeth Nørgaard, instituttdirektør, mobil 90074612, e-post elisabeth. norgaard@oslomet.no. For spørsmål i forbindelse med rekrutteringsportalen eller opplasting av dokumenter, kontakt Christina Lindskog, HR-rådgiver, epost christina.lindskog@oslomet.no .

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment). Besøk OsloMet på LinkedIn.

Referansenummer:22/04569

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS