Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Forsker 1108 (60%), Universitetslektor 1009 (40%) evt. Forsker 1109 (60%), Førstelektor 1198 (40%) - Institutt for helse og samfunn (HELSAM)

Søknadsfrist 10.12.2018

Om stillingene

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved Avdeling for helseledelse og helseøkonomi, Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo er det ledig midlertidige stillinger som forsker 1108 (60%) og Universitetslektor (40%). For kvalifiserte personer vil Forsker 1109 (60%) og førstelektor (40%) være aktuelt. Stillingene har en varighet på tre år, og oppstart fra 1. januar 2019 er ønskelig. De to stillingene kan besettes av samme person.

Denne kunngjøringen er knyttet til evaluering av forsøk med primærhelseteam (https://helsedirektoratet.no/primerhelseteam-pilotprosjekt) som UiO utfører på oppdrag fra Helsedirektoratet. Forsøket innebærer at team av fastleger og sykepleiere skal sørge for samhandling og kontinuitet i behandlingen av prioriterte pasientgrupper. Teamene ledes av fastleger. Formålet er å bidra til at pasientene får bedre helse gjennom bedre behandling samtidig som ressursbruken i spesialisthelsetjenesten blir mindre enn den ellers ville blitt. Avdelingen for helseledelse og helseøkonomi sitt engasjement i evalueringen medfører at det både er behov for ressurser i selve evalueringen og behov for ressurser i avdelingens undervisningsvirksomhet. Teamet som gjør evalueringen, ønsker å se disse oppgavene i sammenheng og er derfor interessert i at samme person kan ha begge stillingene.

Forskerens oppgaver vil særlig være knyttet til tilrettelegging, beskrivelser og analyser av registerdata, men også til andre faglige oppgaver knyttet til evalueringen.

Avdelingen er ansvarlig for undervisning på phd-nivå, for undervisning av medisinstudenter i faget kunnskapshåndtering, ledelse og kvalitetsforbedring (KLoK), et bachelorprogram i helseledelse og helseøkonomi, og to engelskspråklige masterprogrammer (Master in Health Management, Policy and Health Economics og European Master in Health Economics and Management), samt det erfaringsbaserte masterprogrammet i helseadministrasjon.

Universitetslektorens oppgaver vil være knyttet til instituttets bachelor- og masterprogrammer innenfor helseledelse og helseøkonomi. Det vil særlig være aktuelt med undervisning, inkludert seminarundervisning, i helseøkonomi innenfor bachelorprogrammet.

Kvalifikasjonskrav

Aktuelle kandidater til forskerstillingen må ha mastergrad i samfunnsøkonomi, helseledelse og helseøkonomi eller andre fagkombinasjoner som er aktuelle for forskningen som stillingen innebærer. Det må dokumenteres solid kunnskap i kvantitative metoder samt anvendelse av metodene i arbeid med data. Erfaring med analyse av registerdata vil bli tillagt vekt. Det kreves meget god skriftlig og muntlig formidlingsevne på engelsk og norsk.

Aktuelle kandidater til universitetslektorstillingen må ha mastergrad i samfunnsøkonomi, helseledelse og helseøkonomi eller andre fagkombinasjoner som er aktuelle for undervisningen som stillingen innebærer. Dokumentert erfaring i å undervise på bachelor- eller masternivå blir tillagt vekt.

For å søke Forsker 1109 og Førstelektor 1198 må man ha norsk eller utenlandsk doktorgrad i relevante fagområder som nevnt over.

Personlige egenskaper

Aktuelle kandidater må kunne arbeide nøyaktig og selvstendig og kunne samarbeide i et flerfaglig forskningsmiljø. Fleksibilitet, entusiasme og høy arbeidskapasitet vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • Stilling i ledende forskningsmiljø innen helseøkonomi og helseledelse
  • Lønn fra kr 449.400 til kr 505.800 pr år i 100% stillig, avhengig av kompetanse, i stilling som Forsker stillingskode 1108 / Universitetslektor stillingskode 1009
  • Lønn fra kr 515.200 til kr 586.500 pr år i 100% stilling, avhengig av kompetanse, i stilling som Forsker stillingskode 1109 / førstelektor stillingskode 1198
  • God pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Stilling i en IA-virksomhet
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen og beskrivelse av egen forskning og ambisjoner)
  • CV
  • Vitnemål og attester
  • Liste over aktuelle publikasjoner samt inntil tre publikasjoner som søkeren vil skal vurderes spesielt
  • Liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem.

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. Søkere vil også kunne bli bedt om å gi en muntlig presentasjon og/eller forelesning.

Se retningslinjer knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Professor Tor Iversen, e-post: tor.iversen@medisin.uio.no
  • Personalrådgiver Susan Rockwell (ved spørsmål om registrering av søknad), tlf: +47 22850507

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS