Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Forsker - Negotiating Diversity in Expanded European Public Spaces (PLURISPACE)

Søknadsfrist: 03.01.2020

Om ARENA

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


ARENA Senter for europaforskning er et flerfaglig forskningssenter med fokus på forskning om den europeiske union som ramme for en ny politisk orden i Europa. ARENA deltar i en rekke internasjonale nettverk og er engasjert i flere større forskningsprosjekter. Forskningen er organisert langs fire dimensjoner; 1. Den institusjonelle-administrative dimensjon, 2. Den konstitusjonelle-demokratiske dimensjon, 3. Den kunnskapsmessige og kulturelle dimensjon og 4. Den eksterne dimensjon. Temaene som studeres strekker seg fra EU-institusjonenes virkemåte, muligheten for et demokratisk og effektivt styringssystem i Europa, effekter av EU på nasjonalstaten, utviklingen av en europeisk utenriks- og sikkerhetspolitikk, utdannings- og forskningspolitikk og Norges rolle i det nye Europa. ARENA har omtrent 30 ansatte.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved ARENA senter for europaforskning er det ledig stilling som forsker for en periode på 2 år. Den som ansettes vil bli del av en gruppe forskere på prosjektet Negotiating Diversity in Expanded European Public Spaces (PLURISPACE).

ARENA Senter for europaforskning er et ledende forskningssenter som tar for seg de politiske integrasjonsprosessene i Europa gjennom tverrfaglig og innovativ grunnforskning. Senteret er i forskningsfronten internasjonalt når det gjelder teoretiske og empiriske bidrag på forskningsområder som demokratisk og institusjonell teori, organisatorisk og institusjonell utvikling i EU, konstitusjonalisme, media, sivilsamfunn og offentlig sfære i Europa, europeisk sikkerhets- og utenrikspolitikk samt EUs rolle i verden. Som forskningssenter har ARENA som hovedmål å videreutvikle fagmiljøet som et nasjonalt tyngdepunkt for europaforskning, og som ledende på feltet internasjonalt.

ARENA koordinerer og deltar i flere internasjonale prosjekter finansiert av Norges forskningsråd og EUs Horisont 2020-program, og er i all hovedsak eksternt finansiert. Senteret er organisatorisk tilknyttet Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo og har et styre oppnevnt av fakultetet. ARENA har i dag en vitenskapelig stab på 26 personer, herunder stipendiater og post-doktorer, samt fem administrativt ansatte. Staben er internasjonal og engelsk benyttes som arbeidsspråk.

Arbeidsoppgaver

Forskeren vil være en del av ARENAs forskningsgruppe i prosjektet PLURISPACE. Dette prosjektet forsker på etniske og religiøse minoritetsgruppers integrering i henholdsvis Frankrike, Storbritannia, Spania og Norge. Det teoretiske utgangspunktet for prosjektet er multikulturalisme, interkulturalisme, transnasjonalisme og kosmopolitanisme som ulike politiske og sosiologiske teorier om innvandringspolitikk og integrering. Temaer som kollektiv identitet, krav og former for deltakelse, anerkjennelse, religionens rolle i offentligheten og transnasjonale prosesser er sentrale i prosjektet.

Forskeren vil ta del i og arbeide tett sammen med ARENAs forskningsgruppe på den empiriske studien av det norske caset, med casestudier av Oslo og Drammen. Kandidaten vil ha ansvar for kartlegging av foreliggende forskning og utforming av empirisk forskningsdesign, og å lede datainnsamling, analyse, og rapportskriving. Overordnet ansvar for kommunikasjon og samarbeid med prosjektpartnere, interessenter, og forskerfelleskap er også tillagt stillingen.

Prosjektet varer i tre år, med Prof. Riva Kastoryano ved Sciences Po Paris som overordnet prosjektleder og består i tillegg av partnere fra Pompeau Fabra University (Richard Zapata-Barrero), University of Brighton (Tariq Modood), og ARENA (Universitetet i Oslo). Prof. John Erik Fossum og forsker Espen D. H. Olsen utgjør ARENAs forskningsgruppe. For mer info om prosjektet, se ARENAs hjemmeside.

Ansvar

  • Bidra i litteraturgjennomgangen av etniske og religiøse minoritetsgrupper og integrasjon, krav og politikk, med referanse til norsk kontekst
  • Bidra sentralt i forskergruppen som utarbeider empirisk forskningsdesign for feltstudie i Drammen og Oslo
  • Kontaktperson for prosjektpartnere og forskningsdeltakere
  • Lede feltarbeid, intervjuing, og annen datainnsamling. Innledende analyse og rapportutkast
  • Deltakelse og presentasjon av resultater ved nasjonale og internasjonale konferanser, samt bidra til spredning av resultatene i relevante brukermiljø.

Kvalifikasjonskrav

  • PhD-grad i relevant disiplin, fortrinnsvis statsvitenskap eller sosiologi
  • Kunnskap om etniske og religiøse minoritetsgrupper, integreringsfeltet og innvandringspolitikk vil bli vektlagt
  • Evne til å utforme og gjennomføre kvalitativt feltarbeid og informantintervjuer i Norge
  • Kandidaten må beherske norsk mutlig og skriftlig
  • Kyndighet i engelsk på internasjonalt akademisk nivå
  • Evne til å presentere forskning til akademiske og ikke-akademiske publikum.

Ønskelig:

  • Kjennskap til forskningslitteraturen i politisk teori og politisk sosiologi om begreper og teorier som mulitkulturalisme, interkulturalisme, transnasjonalisme eller kosmopolitisme.
  • Erfaring med forskning på post-doktornivå innen relevant felt.

Personlige egenskaper

  • Gode samarbeidsevner på tvers av institusjoner og profesjoner
  • Energi, pågangsmot og evne til selvstendig arbeid
  • Være analytisk og ha evne til å arbeide strukturert og målrettet
  • Effektiv, fleksibel, løsningsorientert
  • Trives med å jobbe i et tverrfaglig forskerteam

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr. 605 500 til kr. 679 000 avhengig av kompetanse, i stilling som forsker (stillingskode 1109)
  • Gode pensjonsordninger i Statens pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV (utdanning, arbeidserfaring, undervisningserfaring, administrativ erfaring, ledererfaring og andre relevante kvalifikasjoner)
  • Fullstendig publikasjonsliste
  • Inntil tre akademiske arbeider, inkludert PhD-avhandling.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det vil benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Vennligst se Regler for bruk av forskerstillinger ved UiO.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS