Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Forsker - HELSEFORSK

Søknadsfrist: 09.06.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.


Avdeling for samfunnsmedisin og global helse er en tverrfaglig enhet som består av forskere med bakgrunn fra medisin, samfunnsfag og humaniora. Vår forskning foregår primært innenfor sosialmedisin, sosiale ulikheter i helse, forebyggende arbeid, global helse, epidemiologi, medisinsk antropologi og medisinsk historie. Avdelingen er ansvarlig for veiledning av PhD kandidater og forskerkurs, undervisningen i samfunnsmedisin i medisinstudiet samt et masterprogram i International Community Health.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Stillingen er tilknyttet et NFR-støttet prosjekt. Målet er å undersøke årsaker til geografisk variasjon i risiko for brudd i underarm og hofte. Det vil vi gjøre ved å kombinere opplysninger om vær- og føreforhold, klimaendringer, topografi og luftforurensning med data for individer om bl.a. bosted, alder, kjønn, sosial bakgrunn og forekomst av nye brudd. På denne måten vil vi skaffe kunnskap til støtte for målrettede forebyggende tiltak over hele landet. Forskningsprosjektet vil gjennomføres av som en del av NOREPOS-samarbeidet, som er et veletablert samarbeidsnettverk av forskere fra de firemedisinske fakultetene i Norge og Folkehelseinstituttet.

Prosjektet følger porteføljen til forskerteamet som forsker på osteoporose og brudd.

Prosjektet er registrert i HELSEFORSK.

Arbeidsppgaver:

  • Innhente, tilrettelegge, kvalitetssikre og analysere forskningsdata
  • Utarbeide og publisere vitenskapelige artikler
  • Formidle forskningsresultater ved faglige møter og konferanser
  • Samarbeide med forskere ved avdelingen og andre miljøer i Norge
  • Være en aktiv deltaker i forskergruppen og bidra til å utvikle feltet. Det er også aktuelt å bidra i andre relevante faglige aktiviteter som for eksempel skriving av nye søknader om forskningsmidler.

Kvalifikasjonskrav

  • Det kreves utdanning på doktorgradsnivå innen epidemiologi eller annet relevant fag. Det vil bli lagt vekt på forskningserfaring utover PdD.
  • Det krevers erfaring med anvendelse av Geografisk informasjonssystem (GIS) i epidemiologisk forskning
  • Det kreves god kjennskap til osteoporose- og bruddepidemiologi
  • Erfaring med anvendelse av kvantitativ forskningsmetodikk, analyse av komplekse datasett og bruk av statistikkprogramvare vil tillegges stor betydning
  • Meget god skriftlig og muntlig framstillingsevne på engelsk samt å kunne forstå og kommunisere på norsk er en forutsetning
  • Det vil legges vekt på personlige egenskaper som nøyaktighet, initiativ og gjennomføringsevne

Personlige egenskaper

  • Strukturert
  • Evne til å jobbe selvstendig, systematisk, langsiktig og målrettet
  • Gode samarbeidsevner
  • God formidlingsevne

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 515.200,- til kr 619.300,- avhengig av kompetanse, i stilling som forsker (stillingskode 1109)
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen og beskrivelse av egen forskning)
  • CV (utdanning, arbeidserfaring, undervisningserfaring, administrativ erfaring, ledererfaring og andre relevante kvalifikasjoner)
  • Fullstendig publikasjonsliste, samt inntil 3 publikasjoner som søkeren vil skal vurderes spesielt
  • Referanser (liste med 2-3 personer med navn, tittel, e-post og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på norsk, engelsk eller et skandinavisk språk.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. Søkere vil også kunne bli bedt om å gi en muntlig presentasjon.

Andre opplysninger

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen / for spørsmål vedrørende prosjektet og av faglig karakter;

For spørsmål om søknadsprosessen: Personalrådgiver Åse R. Halfstad

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS