Stilling:

SINTEF Digital søker IoT-forskere

Søknadsfrist: 01.10.2018

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Digital leverer forskningsbasert kompetanse og teknologi for utvikling av systemer, produkter og tjenester innenfor feltene «mikro og sensorsystemer», «overvåkings- og kommunikasjonssystemer» og «informasjonssystemer og beregningsorientert programvare». SINTEF Digital har et moderne mikro-/nanolaboratorium (MiNaLab) som er et av verdens ledende laboratorier innen utvikling og småskalaproduksjon av MEMS og strålingssensorer.

SINTEF Digital er et ledende forskningsinstitutt, og en del av SINTEF Gruppen, en av Europas største uavhengige forskningssentre. Vi arbeider tett med industrien og leverer forskningsbasert kompetanse og teknologi for utvikling av systemer, produkter og tjenester innen de fleste områder av IKT.

For mer informasjon se www.sintef.no.

SINTEF Digitals avdeling for Software and Service Innovation er et ledende europeisk fagmiljø innen cybersikkerhet, IoT (tingenes internett), menneske-maskin og big data.

Vi har en betydelig portefølje av nasjonale- og internasjonale forsknings- og innovasjonsprosjekter innenfor ulike anvendelsesområder som f.eks. energi, e-handel, produserende industri (industri 4.0), e-helse, o.l.

Vi søker derfor engasjerte forskere som ønsker å bli med å videreutvikle dette miljøet som ledende innen neste generasjon av programvare-definert IoT. Vårt hovedmål er å bidra til utvikling av nye innovative og fremtidsrettede industrielle løsninger.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Prosjektene våre er primært rettet mot industrielle IoT-anvendelser og våre medarbeidere både initierer og gjennomfører prosjekter i tett samarbeid med våre kunder og samarbeidspartnere, samt publiserer både vitenskapelig og i andre kanaler. I samarbeid med partnere i Norge og internasjonalt vil du bidra til utvikling av neste generasjons IoT-systemer for fremtidens digital-drevne økonomi.

Kvalifikasjoner

Du har en relevant universitetsutdannelse på MSc eller PhD-nivå, og kan være nyutdannet eller erfaren kandidat – bakgrunn fra industri eller forskning er også ønsket. Du må være kunde- og løsningsorientert. Du må like å arbeide i team, og har evnen og viljen til selv å drive frem prosjekter. Du har entusiasme for programmering og kan produsere programkode av høy kvalitet. Du har drevet programvareutvikling knyttet til IoT (eller innvevde systemer) og kan dokumentere dette i søknaden sammen med andre mer spesifikke teknologiske kompetanser du har som er høyst relevant for IoT.

Vi tilbyr

  • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver med stor samfunnsmessig og industriell betydning
  • Gode muligheter for faglig fordypning og utvikling
  • Aksess til vårt laboratorium som består av en privat eksperimentell sky (e.g. for simulering) og elektronikk (Arduino, Raspberry Pi, div. ting og sensorer, etc).
  • Kreativt og trivelig arbeidsmiljø
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

Dette er faste stillinger, med arbeidssted SINTEF Digital, avdeling for Software and Service Innovation, Oslo. Frist for søknad er 15. august 2018.

For mer informasjon personalsjef Nora Gibb, [email protected], +47 92296042.

Søk på stillingen