Stilling:

Forsker (MSc/PhD): Digital Samhandling

Søknadsfrist: 31.01.2019

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innen digitale teknologier og teknologiorienterte samfunnsfag. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

"Software and Service Innovation"

er et ledende europeisk fagmiljø for forskning innenfor cybersikkerhet, tingenes internett og dataintensive løsninger. Faggruppen "Smarte Data" bistår industrien med forskning og innovasjon som legger grunnlag for neste generasjons systemer innen forvaltning, deling og bruk av industridata. Gruppen er i en vekstfase med en stor portefølje av nasjonale og internasjonale prosjekter med samarbeidspartnere innen energi, maritim & offshore, bygg & anlegg m.fl. Vi ønsker derfor å utvide gruppen med en engasjert forsker som kan bidra til nye løsninger og arkitekturer for interoperabilitet, "data governance", og analyse av data. Som forsker vil du rapportere til forskningsleder for faggruppen.

Arbeidsoppgaver

Prosjektene våre er primært rettet mot industrien og dens utfordringer knyttet til den pågående digitale transformasjonen. Medarbeiderne våre både initierer og gjennomfører prosjekter i tett samarbeid med våre kunder og samarbeidspartnere, samt er aktive i både populær og vitenskapelig publisering. I samarbeid med kollegaer i Norge og internasjonalt vil du bidra til utvikling av neste generasjons systemer og digitale plattformer for industri 4.0.

Kvalifikasjoner

Vi søker en fagperson med universitetsutdannelse på MSc eller PhD-nivå, gjerne med erfaring fra næringslivet, eller forskningsmiljø. Du må være kunde- og løsningsorientert. Du må like å arbeide i team, men også ha evnen til selv å drive fram prosjekter. Du har entusiasme for systemutvikling og kan produsere programkode av høy kvalitet. Du har erfaring med (eller en glødende interesse for) stordata og sky-teknologier, og brenner for å jobbe med nye teknologier som blokkjede-teknologi (og andre DLT) eller "multiparty computation". Vi vil også gjerne høre fra deg om du har erfaring med NLP (språkteknologi) eller semantisk web-teknologi som f.eks. Linked Data.

Vi tilbyr

§ Gode utviklings-/og karrieremuligheter

§ Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver i tverrfaglige team

§ Dyktige og trivelige kollegaer

§ Et levende og inspirerende fagmiljø som på flere områder er ledende i Europa

§ Internasjonale utfordringer og muligheter

§ Konkurransedyktig lønn og fleksibel arbeidstid

§ Gode pensjon og forsikringsordninger

Synes du dette virker spennende og vil høre mer? Kontakt oss gjerne.

Kortfattet søknad med CV og karakterutskrifter sendes elektronisk innen 31.01.2019.

Web: www.sintef.no

Kontakt: Till Lech (Forskningsleder)

Telefon: +4792240884

E-post: [email protected]

Søk på stillingen