Ledig stilling ved SINTEF

Forsker / Seniorforsker - anvendt optikk

Søknadsfrist: 25.04.2019

Forskningsområde:

En spennende stilling er nå ledig på SINTEF Digital på avdelingen Smarte Sensor Systemer. Vår ekspertise dreier seg om spektroskopi, optisk design, prototyping, 2D og 3D avbilding. Vi utvikler algoritmer for innhenting av informasjon og trekker ut informasjon fra sensordata. Vår oppgave er å utvikle nye optiske målesystemer som skal dekke teknologigapet i industri og næringsliv. Vår fremgangsmåte er å benytte en effektiv og stegvis forskningsbasert tilnærming og dermed bidra til verdiskaping og digitalisering i industri og næringsliv. Ved å bygge robuste prototyper basert på det nyeste innen forskning flytter vi oss raskt fra lab til felt i tråd med våre kunders behov for målinger. Vi samarbeider tett med teknologiselskap og sluttbrukere.

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innen digitale teknologier og teknologiorienterte samfunnsfag. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

Ansvar:

Som forsker hos oss vil du ha en arbeidsdag som inkluderer forskningsstudier, samt eksperimenter på lab og i felt. Du vil designe optiske måleinstrumenter og være med på å bygge prototyper. Målet er å sette sammen avanserte optiske måleinstrumenter for industrielle og kommersielle applikasjoner. Dette innebærer å initiere, lede og gjennomføre prosjekter i tett samarbeid med kundene våre. Jobben vil også innebære søknadsskriving (f.eks EU og Norges forskningsråd). Videre er vitenskapelig publisering forventet.

Kvalifikasjoner og ferdigheter:

§ PhD eller Master, gjerne med erfaring fra industri eller anvendt forskning

§ Solid kunnskap i fysikk, optikk/optikkdesign, eller anvendt spektroskopi.

§ Kundefokus og en løsningsorientert holdning; du vil generere konseptpakker som skal presenteres for kunder og tekniske team. Evne til å initiere prosjekt er viktig.

§ Teamarbeid er arbeidformen vår. Vi verdsetter alle personligheter og tror på at mangfold i teamet styrker hver enkelt.

§ Det vil være en fordel å kunne koordinere team med forskjellig faglig bakgrunn; optisk, mekanisk, elektronisk eller software.

§ Det vil være en fordel å ha "hands-on" erfaring med eksperimentdesign/implementering og prototyp bygging/integrasjon.

§ Ferdigheter i programmering slik som Matlab, Mathematica, C/C++, Python, LabView og software-pakker som Zemax er et pluss.

§ Evne til å skrive og presentere tekniske resultat.

Vi tilbyr:

§ Spennende, utfordrende og variert arbeid

§ Mulighet for dybde-forskning

§ Et arbeidsmiljø preget av kreativitet, støtte og engasjement

§ Konkurransedyktig lønn

§ Gode pensjons- og forsikringsordninger

§ Fleksibel arbeidstid.

Send søknad

Kontaktpersoner:

  • Mats Stefan Carlin (Research Director), +47 934 07 944, Mats.Carlin@sintef.no
  • Marion O'Farrell (Research Manager), +47 920 27 654, Marion.Ofarrell@sintef.no

Hjemmeside: www.sintef.no

Powered by Labrador CMS