LEDIG STILLING VED NORDLANDSFORSKNING

Seniorforsker - Mo i Rana

Søknadsfrist: 01.06.2021

Er du Nordlandsforsknings neste kollega på Helgeland?

Vi er i vekst og søker nå en ny forsker til kontoret vårt ved Campus Helgeland og det sterke næringsmiljøet i Rana kommune. Vi ser etter en kandidat som kan styrke vår kapasitet innenfor områdene naturressursbasert næringsinnovasjon, klimatilpasning, bærekraftig matproduksjon (både til lands og til vanns), opplevelsesbasert verdiskaping og by- og stedsutvikling. Det er fint om du har økonomibakgrunn (samfunns-/nærings-sirkulærøkonomi) og har kjennskap til entreprenørskap, innovasjonsledelse og samfunnsplanlegging med fokus på implementering av bærekraftsmålene. Søkere med bakgrunn i andre relevante fagdisipliner som kan passe inn i våre fokusområder og prosjektportefølje oppfordres også til å søke.

Nordlandsforskning er et regionalt samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt som ble etablert i 1979 i Bodø. I dag er vi det eneste samfunnsvitenskapelige forskningsinstituttet i Nord-Norge med både eierskap og hovedkontor i nord. Dette gir instituttet en naturlig posisjon i landsdelen og et ansvar for å bidra til forskning i og for nordområdene. Vårt hovedkontor ligger på universitets campus i Bodø, men vi har også kontorer i Svolvær og Mo i Rana. Helgeland er inne i en spennende omstilling og utvikling som Nordlandsforskning bidrar aktivt i. Regionen er et kraftsenter innen bærekraftig industrialisering basert på fornybar energi, og spiller en viktig rolle i Nordlands strategi for innovasjon og bærekraft ut fra prinsippene for smart spesialisering. Vi ønsker derfor å styrke vår avdeling i Mo i Rana. Helgeland og Rana kan skilte med et bredt og aktivt kulturliv og fantastiske naturopplevelser.

Du må være like opptatt av bærekraftperspektiver som oss. Du ønsker å operasjonalisere bærekraftprinsipper og -målsettinger, og delta i og videreutvikle samfunnsvitenskapelig praksis og teoriutvikling på området. Vi arbeider tverrfaglig, og du må ha både en god grunnmur i ditt spesialfelt samtidig som du synes det er spennende å jobbe i et bredt tematisk og geografisk nedslagsområde. Du må gjerne være kjent med både kvalitativ og kvantitativ forskningsmetodikk, og ha en særlig interesse for innovasjon, omstilling og transformasjonsprosesser. Du må være initiativrik og kreativ med evne til både å lede og å delta i initieringsprosesser og prosjektarbeid.

Vi har sterke regionale, nasjonale og internasjonale nettverk, og leder og deltar i en rekke nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter, inkludert flere EU-finansierte prosjekter. Vår posisjon som et viktig samfunnsvitenskapelig miljø i nordområdene og Arktis forplikter og åpner for muligheter for faglig introduksjon til gode nettverk.

Ved avdelingen i Mo i Rana vil du være med på å bygge opp Nordlandsforsknings regionalkontor i et spennende fellesskap med andre kunnskapsmiljøer ved Campus Helgeland. Vi har tette koblinger til både forvaltning og næringsliv, og ønsker å videreutvikle dette til nytte og glede for hele regionen.

Vi søker både etter erfarne forskere og nyutdannede (eller snart ferdigutdannede). De fleste forskerne hos oss har PhD-utdanning og vi ønsker primært at du også har det. Vi vil også vurdere kandidater som har relevant kompetanse og en tydelig akademisk karriereplan innen våre virksomhetsområder. Du må ha gode samarbeidsevner, men også en selvstendig ‘drive’; et ønske om å utgjøre en forskjell og å påvirke i de store omstillingers tid. Du må ha gode kommunikasjonsevner og behersker norsk/ skandinavisk og engelsk på et høyt nivå, både muntlig og skriftlig. Du liker å jobbe med folk og evner å bygge relasjoner og nettverk. Erfaring fra anvendt forskning, tverrfaglig samarbeid, prosjektarbeid og feltarbeid vil vektlegges.

Stillingen er ønsket knyttet til vårt Mo-kontor, men du må også gjerne søke hvis du vil ha arbeidssted i Bodø eller Svolvær.

Søknad med CV inkludert akademiske meritter sendes via portalen www.karriere.no.

karriere-kode: 3802081

Søk på stillingen

Spørsmål rettes til:

Powered by Labrador CMS