LEDIG STILLING VED NINA

Fast stilling som forsker innen vassdragsrestaurering

Søknadsfrist: 15.04.2021

Norsk institutt for naturforskning

Norsk institutt for naturforskning, NINA, er et uavhengig forskningsinstitutt organisert som en stiftelse. Vi er det største forskningsinstituttet innenfor anvendt økologi i Norge med rundt 290 ansatte. Hovedkontoret ligger i Trondheim i tilknytning til NTNU på Gløshaugen. Vi har forskningsavdelinger i Oslo, Lillehammer, Bergen og Tromsø, samt en forskningsstasjon for laksefisk på Ims i Rogaland.

www.nina.no

Klima- og miljøproblemer er blant vår tids store samfunnsutfordringer. Økt kunnskap om natur og samfunn er nødvendig for å løse dem. Norge har en fantastisk ferskvannsnatur. Vil du være med på laget og bidra til å videreutvikle forskningen innenfor restaurering i og langs vann og vassdrag? Da bør du søke denne spennende stillingen ved NINA!

FN har utpekt det neste tiåret som restaureringstiåret. I mange norske vassdrag er det behov for restaurering og tiltak for at vannforskriftens mål om god økologisk tilstand skal nås. Kunnskap om restaurering av vassdrag og våtmark, og overgangen mellom disse, bør styrkes.

NINA søker etter en forsker innen vassdragsrestaurering og ferskvannsøkologi i fast stilling. NINA har ca. 290 ansatte, med hovedkontor i Trondheim i tilknytning til NTNU på Gløshaugen. Vi har forskningsavdelinger i Oslo, Lillehammer, Bergen og Tromsø. Stillingen vil trolig bli knyttet til NINAs kontor i Oslo, men andre lokasjoner kan være aktuelle. NINA har stor bredde i kompetanse og erfaring både innen akvatisk og terrestrisk økologi og samfunnsforskning, herunder kunnskap om arter og naturtyper, og hvordan ulike drivkrefter påvirker naturen. Samspillet mellom mennesker og natur en viktig del av NINAs forskning, inkludert å finne gode løsninger for både natur og samfunn. Forskerne driver også utstrakt populærvitenskapelig formidling. NINA samarbeider med andre forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt.

NINA Oslo har ca. 50 ansatte og sitter i nyoppussede og moderne lokaler på Ullevål. Avdelingen har forskere innen akvatisk økologi, terrestrisk økologi, landskapsanalyse og GIS, forskning på natur i by og naturbaserte løsninger, miljøøkonomi, samfunnsforskning og rovvilt. Om lag ti av de ansatte jobber med ferskvannsøkologi, og de samarbeider tett med andre avdelinger i NINA med sterk ferskvannskompetanse.

Arbeidsoppgaver og ansvar:

Forskeren skal koordinere og styrke NINAs forskning knyttet til restaurering av natur i og langs vassdrag og ferskvann, samt forskning på samspillet mellom terrestriske og akvatiske systemer. Forskeren må være engasjert og ha gode samarbeidsegenskaper, i tillegg til å være systematisk og metodisk. Forskeren må ha god oversikt over kunnskapsfronten innen ferskvannsrestaurering, snakke godt norsk og det er en fordel med god oversikt over norsk miljøforvaltning. Forskeren må ha god økologisk kompetanse, og det er ønskelig med kompetanse innen genetikk, modellering eller GIS.  

Konkret leter vi etter en person som skal:

• Koordinere og styrke NINAs forskning på restaurering og tiltak for å forbedre den økologiske tilstanden i og langs elver, innsjøer og kystområder i Norge. Delta i andre forsknings- og overvåkingsprosjekter knyttet til ferskvann i NINA, herunder bidra i arbeid med publisering av resultater fra langsiktig overvåking.

• Utføre forskning innen ferskvannsøkologi og overvåkning i ferskvann, særlig knyttet til samspillet mellom terrestriske og akvatiske systemer

• Arbeide i tett samarbeid med andre ferskvannsøkologer og restaureringsøkologer i NINA.

• Etablere og videreutvikle NINAs samarbeid med andre relevante fagmiljøer innen fagfeltet.

• Videreutvikle god kontakt med forvaltning og beslutningstakere innen fagfeltet

Vi søker etter en person som:

• Har ph.d. i økologi. Lang relevant erfaring kan kompensere for phd-grad.

• Har forskningsbakgrunn og erfaring fra prosjektledelse.

• Har utstrakte samarbeidsegenskaper og evne til å engasjere andre.

• Er strukturert, selvstendig og metodisk.

• Er god til å skrive, herunder vitenskapelige artikler.

• Har kjennskap til og/eller erfaring fra norsk naturforvaltning.

• Snakker og skriver godt norsk.

Vi tilbyr:

• en arbeidsplass i et av Europas fremste miljøinstitutter

• lønn etter kvalifikasjoner

• fleksitidsordning

• god pensjonsordning og gruppelivsforsikring

• et trivelig arbeidsmiljø i moderne lokaler av høy standard

NINA arbeider aktivt for å rekruttere kvinner, og kvinner oppfordres derfor til å søke.

Arbeidsspråket i NINA er norsk.

Spørsmål knyttet til stillingen rettes til:

  • Assisterende forskningssjef Tor Atle Mo (tor.mo@nina.no, 916 92 916) eller
  • Forskningssjef Kristin Thorsrud Teien (kristin.teien@nina.no, tlf. 930 06 805)

Søknad vedlagt CV sendes på e-post til siri.svendsen@nina.no.

Vitnemål og attester vil bli etterspurt senere i tilsettingsprosessen.

Søknadsfrist 15. april 2021

Powered by Labrador CMS